- 1
- 2
- Następna »
Andrzej
Pieniazek
Prezes, Purcon
Poland - Doradztwo
Personalne
Jolanta
I.
New challenge is
coming soon.
Temat: Nowe logo dla lotniska Modlin
Mdłe kolory.
Piotr Boguta Media Concept
Logo bardzo ładne i przemyślane. Od razu widać skojarzenie z regionem i samym lotniskiem. Poniżej art.http://www.modlinairport.pl/index/article/id/205/
Tomasz
Białek
SZUKAM_PRACY
SZUKAM_STAŻU
W_MARKETINGU
Brakuje mi jakiegoś dominującego elementu, dzięki któremu od razu wiedziałbym, że chodzi o port lotniczy. Na początku widzę napis "Modlin". Później widzę kulę ziemską, a dopiero później zauważam mały samolocik.Ale to oczywiście moje subiektywne wrażenie.Tomasz Białek edytował(a) ten post dnia 22.08.11 o godzinie 15:10
Michał
Szczotkowski
specjalista ds.
rynku nieruchomości
Bardzo fajny pomysł z przedstawieniem kuli ziemskiej i odlatującego samolotu. Natomiast sam napis...hmm możne rzeczywiście kolor jest nieco mdły.
Maciej
B.
www projektach po
uszy
w ciągu minuty dwa skojarzenia :
czcionka też podobna

Maciej B. edytował(a) ten post dnia 22.08.11 o godzinie 15:57
Jakub
Kacprzak
marketing
interaktywny i
sportowy/poszukując
y nowych wyzwań
jakiś czas temu skomentowałem znajomemu jego propozycję logo lotniska w Modlinie tekstem, że fajnie byłoby nawiązać do 2, a nawet 3 rzek (http://www.3rzeki.pl/), dlatego cieszę się, że wybrany został projekt idący w tym kierunkujedyna wątpliwość - ja wiem o 2/3 rzekach, bo jeżdżę tam na ryby, czy ktoś mniej zorientowany (np. obcokrajowiec) też to zrozumie...
Andrzej
Pieniazek
Prezes, Purcon
Poland - Doradztwo
Personalne
Maciej B.:
w ciągu minuty dwa skojarzenia :
No i to mnie niepokoiło ale sam nie miałem czasu na szukanie ale wiedziałem... Tym niemniej uważam, że logo jest ogólnie udane z uwzględnieniem paru uwag powyżej...
Tomasz
Białek
SZUKAM_PRACY
SZUKAM_STAŻU
W_MARKETINGU
jakub kacprzak:
jakiś czas temu skomentowałem znajomemu jego propozycję logo lotniska w Modlinie tekstem, że fajnie byłoby nawiązać do 2, a nawet 3 rzek (http://www.3rzeki.pl/), dlatego cieszę się, że wybrany został projekt idący w tym kierunku
jedyna wątpliwość - ja wiem o 2/3 rzekach, bo jeżdżę tam na ryby, czy ktoś mniej zorientowany (np. obcokrajowiec) też to zrozumie...
No widzi Pan. Ja nie miałem pojęcia o rzekach...
Co będzie, jeżeli to logo będzie niewielkich rozmiarów np. na jakimś papierze firmowym? Nie wiem, czy wtedy dostrzegłbym ten samolocik (na szczęście jest jeszcze napis).
Edit: Nie znam się na tym w ogóle. Przyjrzałem się jakie logo mają inne polskie porty lotnicze... Generalnie do większości miałbym to samo zastrzeżenie.
Edit 2:
Coś zza oceanu:

Tomasz Białek edytował(a) ten post dnia 22.08.11 o godzinie 21:22
Piotr
Jurkiewicz
Account Manager;
Executive / Sales
Projects / Open to
new...
Logo ciekawe, kojarzy mi się z Kolejami Mazowieckimi (może przez ton kolorów). Rozumiem, że Warsaw to, aby wskazać, że jednak blisko do Wawy. W sumie będzie, dzięki właśnie KM i SKM, oby jak najszybciej.
Piotr Boguta Media Concept
Bartosz Zborowski:
Tomasz Białek:
Brakuje mi jakiegoś dominującego elementu, dzięki któremu od razu wiedziałbym, że chodzi o port lotniczy. Na początku widzę napis "Modlin". Później widzę kulę ziemską, a dopiero później zauważam mały samolocik.
Ale to oczywiście moje subiektywne wrażenie.
Faktycznie, tutaj jest samolocik! Dzięki, bo nigdy bym go nie zauważył!
Moim zdaniem logo przeciętnie ładne i ni cholery nie pomyślałbym, że może chodzić o lotnisko:)
No to brawo! Conajmniej 3 elementy wskazują że chodzi o lotnisko- samolot, Modlin i napis... aiport. Dla porównania poniżej link do logotypów pozostałych z niezłymi opisami.
http://zsah.blox.pl/2011/07/loga-polskich-lotnisk.html
Paweł
Tkaczyk
Branding, marketing,
reklama i social
media. The Jedi way.
IMO bardzo dobrze zrealizowana koncepcja. Brawo.
Anna
K.
specjalista ds.
wizerunku,
copywriter,
marketing,
naming,...
Naprawde dobry design, mi sie podoba. Zastanawiam sie nad kolorami, ale na pewno nie to, ze są zbyt mdłe. Cos innego mi nie pasuje.Ten samolot zauwazylam dopiero jak sie przyjrzalam, w małych formach i przetwarzaniu moze byc problem. Ale generalnie fajna robótka.
Adrian Spóz Redkroft Studio
wygląda jak logo gminy
Andrzej Ludwik Alw
Włoszczyński
projektant, eagler i
orloger
Warto porównać jak to się wpisuje w pewien lotniskowy trend http://www.google.pl/search?q=airport+logo&hl=pl&clien...jest kilka dobrych wyróżniających się znaków choćby Okęcie, Lublin, Suvarnabumi, Dubai czy Bristol, większość leci schematem i w efekcie daje to ten sam efekt co w przywołanym przez Adriana logo gminy.
Andrzej Ludwik Alw
Włoszczyński
projektant, eagler i
orloger
Paweł Tkaczyk:o jakiej koncepcji mówisz? logo czy identyfikacji? w logo za dużo koncepcji na raz i słoneczka brakuje tylko ;)
Rafał
Krawczyk
dyrektor kreatywny,
grafik
Nie ma się czym zachwycać. Strasznie kulawe to logo. Kolorystycznie bardzo się gryzie. I ten róż. Ktoś się zachłysnął T-Mobilem. :]andrzej-ludwik "alw" włoszczyński:Spokojnie, Paweł często nie wie o czym mówi. W jednym z lans wywiadów twierdził, że nazywanie firmy nazwiskiem właściciela to nietrafiony pomysł. Chyba mało marek zna ten nasz "ekspert".Paweł Tkaczyk:o jakiej koncepcji mówisz? logo czy identyfikacji? w logo za dużo koncepcji na raz i słoneczka brakuje tylko ;)
Adrian Spóz Redkroft Studio