- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- Następna »
Paweł Opydo www.playr.pl/popydo
Temat: Grono "się promuje", czyli jak strzelić sobie samobója
Z blogerami (zwłaszcza znanymi) zadzierać nie warto, zwłaszcza w tak bezczelny sposób. Szczegóły:http://antyweb.pl/grono-vs-antyweb-czyli-walka-o-ankiete/
Łukasz Żołnowski IT Manager, Jamar
Raczej tu nie chodzi o zadzieranie tylko o mentalność twórców grona...
Łukasz Żołnowski:Tak, ale to się wiąże. Pan z Grona stwierdził: "Nie będzie blogger pluł nam w twarz", okazał mu ekstremalny brak szacunku (czyli "my jesteśmy fajni, a to jest jakiś piesek-obszczymurek").
Raczej tu nie chodzi o zadzieranie tylko o mentalność twórców grona...
Tylko nie wiedzieć czemu Grono przejmuje się ankietą na "jakimś tam blogu" gdzie głosuje "koleś i jego koledzy" :)
Sławek W. www.swgroup.pl
O ile mi wiadomo Grono.net to firma, jedna z największych w tej branży. Za takie wypowiedzi jak przytoczone na blogu oraz te prezentowane w wątkach na GL przez niektóre osoby z Grona powinny polecieć kary wewnątrz tej firmy - oczywiście jeśli firma posiada jakikolwiek PR i HR.Inna sprawa, że komuś kto czuje, że może wszystko PR nie jest potrzebny :-)
[403] Forbidden : Dostęp zabronionyZapytanie odrzucone przez serwer. Nie masz dostępu do / na tym serwerze.
You don't have permission to access
Ciekawe czy zaczęli blokować wszystkie IP jakie się nawiną pod rękę?
Czy Grono.net zaatakowało DoS ;)
A Antyweb to nie taki sobie "bloguś" ;).Powiem tak (pewnie obrażają kogoś przy okazji):
"Nie lubię blogosfery, nie interesuje mnie leczenie kompleksów przez twórców blogów, ich wynaturzenia i wynurzenia". Mimo to Antyweb czytam regularnie i z przyjemnością i obawiam się (a w zasadzie nie ja powinienem się obawiać), że antyweb jest czytany również w szerszym niż można się spodziewać gronie :).
Marcin Deręgowski:
A Antyweb to nie taki sobie "bloguś" ;).
Powiem tak (pewnie obrażają kogoś przy okazji):
"Nie lubię blogosfery, nie interesuje mnie leczenie kompleksów przez twórców blogów, ich wynaturzenia i wynurzenia". Mimo to Antyweb czytam regularnie i z przyjemnością i obawiam się (a w zasadzie nie ja powinienem się obawiać), że antyweb jest czytany również w szerszym niż można się spodziewać gronie :).
Dokładnie - jest to jedyny blog który czytuje i mam wrzucony do RSS
IMO jest to polski odpowiednik mashable.com :)
Maciej
L.
Członek Zarządu
Fusion Invest Polska
S.A., Chief
Administ...
witam,to was może zaciekawi:
Od lutego Grono.net ma PR managera.
To nowo utworzone stanowisko objęła Ilona Grzywińska. Jej głównym zadaniem jest dbanie o wizerunek portalu w mediach oraz wśród użytkowniów serwisu.
Dotychczas Grzywińska zajmowała się PR-em portalu społecznościowego Studentix.pl. Wcześniej współpracowała z I Programem Polskiego Radia oraz z Radiem BiS.
Maciej Lipowczan:
witam,
to was może zaciekawi:
To nowo utworzone stanowisko objęła Ilona Grzywińska. Jej głównym zadaniem jest dbanie o wizerunek portalu w mediach oraz wśród użytkowniów serwisu.
Dotychczas Grzywińska zajmowała się PR-em portalu społecznościowego Studentix.pl. Wcześniej współpracowała z I Programem Polskiego Radia oraz z Radiem BiS.
Oj to się będzie miała okazję wykazać i na pensję zapracować ;)
EDIT:
http://flickr.com/photos/gmarczak/2280795238/sizes/o/
link do screena z forum grona

link do tekstu z antyweb'aŁukasz Żołnowski edytował(a) ten post dnia 21.02.08 o godzinie 12:00
Sławek W. www.swgroup.pl
Maciej Lipowczan:
witam,
to was może zaciekawi:
No to pozdrawiamy i życzymy samych sukcesów :)
Marcin Tarapata :-)
Ja nie do końca rozumiem, czemu grono znalazło się na liście "niewypałów 2007" ??? Portal istnieje już ładnych parę lat :)
Sławek W. www.swgroup.pl
Marcin Tarapata:
Ja nie do końca rozumiem, czemu grono znalazło się na liście "niewypałów 2007" ??? Portal istnieje już ładnych parę lat :)
A to już inna sprawa. Może się przejadło :-)
Bo Grono w ciągu ostatniego roku stanęło w miejscu i zanim się "obudziło", to już ich Nasza-Klasa zjadła :)
Michał
K.
psychoinformatyk
konsultant HR/IT
Łukasz Żołnowski:
[403] Forbidden : Dostęp zabroniony
Już hula. Zresztą, widzę, że autor jest na grupie: http://www.goldenline.pl/grzegorz-marczak3
Dariusz
Siedlecki
Rockstar Frontend
Developer
Ano niestety, Nasza-Klasa porządnie prześcignęła Grono.net, ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu. Pamiętam jak jeszcze kilka miesięcy temu wydawało mi się, że nic nie zagrozi Gronu, a NK to taki mały serwis, który się nigdy nie wybije.Bum. Pomyliłem się ;)
Maciej Szapiel SAS, MEC
Od lutego Grono ma PR managera, ale spytajcie, dlaczego profesjonalni pr managerowie nie wytrzymują w Gronie długo - odpowiedź na to pytanie bedzie kluczowa dla całej dyskusji ;)
Maciej Szapiel SAS, MEC
Najbardziej mi żal pracowników Grona, którzy są przy tym profesjonalistami - a takich jeszcze spooooro zostało.
Dominik Wartecki ePR Manager
WitamNo nieźle grono pojechało - kolokwialnie ujmując. Aż skrobnę coś na swoim blogu o tym, w końcu to świetny case z crisis management:)
A swoją drogą,to nie dziwie się PR managerom, że nie wytrzymują. Jak się chce mieć PR-owca to każde takie "pierdnięcie" powinno się jednak z nim konsultować. To w końcu on odpowiada swoją głową za wizerunek firmy. Taki PR manager potem się dwoi, troi a prezesi mu niszczą wszystko co zbuduje.
BTW
czy nie szło tego zrobić delikatniej? Np. oficjalnym newsem do "gronowiczów" typu"
:"Użytkonicy Grono.net - serwis Antyweb.pl umieścił nas w głosowaniu na PORAŻKĘ ROKU 2007, jeżeli uważacie że nie zasługujemy na takie miano zmiencie to biorąc udział w głosowaniu."
I TO CHYBA BY WYSTARCZYłO.
Pozdrawiam
DWDominik Wartecki edytował(a) ten post dnia 21.02.08 o godzinie 13:43
Michał K.:
Łukasz Żołnowski:
[403] Forbidden : Dostęp zabroniony
Już hula. Zresztą, widzę, że autor jest na grupie: http://www.goldenline.pl/grzegorz-marczak3
I znowu nie hula
Na wykopie ktos napisał że nazwa.pl chwilowo go wyłączyli ponieważ blog generował za duże obciążenie dla serwera
Marcin
Kraszewski
Kierownik Sklepów
Internetowych, LPP
S.A
No prosze, czy to klasyczny przyklad jak wykopanie jakies strony moze spowodowac za duze obciazenie serwera spowodowane naglym wzrostem ilosci zapytan. Achhhh, jakie to sliczne, choc przerabiane wielokrotnie na wykopie, diggu, itp, nadal cieszy ;). 403 rulez. Choc Grzegorz pewnie niepocieszony.PS. Ku przestrodze tych co umieszczaja na swoich stronach ikonki do wykopu, nieraz pozytek z tego mniejszy niz szkody.