Advertisement

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin
Temat zamknięty.

Baza telefonów

Baza telefonów

Sławomir Lorenc Public Relations,
fotograf

Temat: Baza telefonów

-Sławomir Lorenc edytował(a) ten post dnia 18.07.11 o godzinie 10:35
17.07.2011, 16:54

Dorota K. TSL + IT -
konsultant

Temat: Baza telefonów

Sławku,
jak by Ci tu powiedzieć... ja celowo nie podaję swojego telefonu wszystkim, którzy sobie tego życzą ponieważ:
1. nie jestem centrum zarządzania kryzysowego,
2. nie chcę, żeby dzwoniono do mnie w godzinach pracy z rzeczami, które można załatwić na forum,
3. nie ma takiej potrzeby.

Również celowo nie tworzę żadnej bazy. Jedyny raz, kiedy coś takie powstało na małą skalę był wyjazd dwudniowy na trzy samochody. Wtedy było to uzasadnione organizacyjnie.

W zwykłych warunkach umawiamy się na plener w jakimś miejscu. Czekamy akademicki kwadrans i ruszamy. Jak ktoś nie zdąży - jego problem. Kiedyś nie było telefonów komórkowych i dało się żyć, więc teraz też można się bez tego obyć. W piątek rzeczywiście czekaliśmy dłużej. W sumie niepotrzebnie.

Owszem, czasami znajomość czyjegoś telefonu się przydaje. Ale na takie okoliczności wystarcza zwykle to, co już mamy zapisane w telefonach. Nowa osoba - jeśli ma taką potrzebę - może się wymienić numerami z kimś, kogo sobie sama wybierze, i najlepiej żebym to nie ja była tym wybranym ;-).

Ponieważ sama nie lubię, jeśli ktoś się rządzi moim numerem telefonu, szanuję prawo innych do decydowania kiedy, komu i po co udostępniają swój numer. Wątpię, żeby wszyscy sobie życzyli, aby rozsyłać ich telefony do innych uczestników plenerów. Do tej pory funkcjonowaliśmy bez odgórnej wymiany kontaktów i dawaliśmy radę.

Dla mnie ważniejsze jest, żeby ktoś, kto się zapisał na plener, ale zrezygnował - powiadomił o tym na forum. Szczególnie, jeśli robimy wypad samochodami i dla takiego kogoś trzymamy miejsce, z którego ktoś inny mógłby skorzystać.
17.07.2011, 18:39
Temat zamknięty.

Wyślij zaproszenie do