Advertisement

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

konto usunięte

Temat: Profesjonalizm

Czym jest profesjonalizm ? Czy tym, ze nawet w niezrecznej sytuacji potrafimy z niej wybrnac z twarza? Po czym poznac profesjonaliste i czy profesjonalista sie jest czy moze mozna sie tego nauczyc?

Zastanawiam sie poniewaz mialam ostatnio sytuacje w ktorej bylam potraktowana nieprofesjonalnie, tak mi sie wydaje.Od razu akcje tej firmy i Pani ktora byla odpowiedzialna ze bycie profesjonalistka w swej dziedzinie, spadly w moich oczach i zaczelam sie zastanawiac -czy ja rzeczywiscie chce z "nimi" pracowac.

Prosze o opinie.
13.07.2011, 20:18

Artur Kucharski właściciel,
Professional
Consulting Expanders

Profesjonalizm to wiedzą, kompetencje i oczekiwana postawa pracownicza. Mam obawy czy to nad czym się zastanawiasz dotyczy profesjonalizmu czy czasami to nie chodzi o dojrzałość. Dojrzałość nawet nie zawodową ale osobistą.

Napiszę coś co może nie jest specjalnie wesołe ale bardzo życiowe: w każdej firmie znajdzie się ktoś z kim nie będziesz chciała współpracować, zatem nie jestem przekonany czy opisana sytuacja jest wystarczająca do zmiany pracy - no chyba, że szukasz pretekstu.

Miłego
20.07.2011, 07:56

konto usunięte

Zgoda ze zawsze w firmie znajdzie sie ktos z kim moge nie chciec pracowac i takie jest zycie. Piszac o sytuacji mialam na mysli cos innego.

Staralam sie o staz w X firmie i tam podczas spotkania wg mnie potraktowano mnie nie profesjonalnie jak na HR Menadzera. Pisalam o profesjonalizmie poniewaz zaistniala sytuacja w ktorej osoba podejmujaca decyzje - czy mnie przyjac na ten staz, najpierw mi powiedziala ze ok. mam go( na spotkaniu- osobiscie) a dzien pozniej podczas rozmowy tel.
jakby sie wycofala i nie byla pewna swojej decyzji- o takiej sytuacji mowie.

Poczulam sie nie fajnie -ja rozumiem ze moglam sie wg niej nie nadawac, ale niech mi to powie w prost i po temacie a nie najpierw cos mowi a potem sie wycofuje a ja nie wiem na czym stoje. To chyba nie jest profesjonalizm:-)

Ja dopiero bede tam na stazu i patrzac jak mnie "potraktowano" -nie mam najlepszego zdania o mojej przyszelj szefowej.Karolina G. edytował(a) ten post dnia 20.07.11 o godzinie 22:03
20.07.2011, 21:57

Artur Kucharski właściciel,
Professional
Consulting Expanders

Karolina, no cóż, to co napiszę może nie będzie super merytoryczne ale zdarzają się gorsze rzeczy - ot samo życie.

Wierz mi jednak, że z mojego doświadczenia wynika, że więcej osób jest bardziej profesjonalnych niż nie, z tych co pracują w HR-ach.

Miłego
21.07.2011, 07:53

Wyślij zaproszenie do