Advertisement

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Patryk R. copywriter, Słowa
trafiają w cel

Temat: Katechizm Copywritera i Freelancera

"Żongler słów" - a nie powinno być "żongler slowami"?
Nowy adres bloga wyświetla mi się na czerwono - nie wolno mi wejść (zagrożenie atakiem). :)
13.07.2011, 10:28

Rafał Kucharski COPYWRITER SZUKA
ZLECEŃ

U mnie jest w porządku:) To miłej lektury rzekłbym:)
13.07.2011, 17:07

Magdalena Buraczewska-Świ
ątek
poetka, pedagog,
copywriterka,
dziennikarka,
konsultant d...

to ja rzeknę za Tobą - miłej lektury - oczywiście

:)
18.07.2011, 19:30

Olga Drenda dziennikarka,
copywriter,
tłumacz, Hermelin;
proszę pisać!

Patryk Rykała:
Nowy adres bloga wyświetla mi się na czerwono - nie wolno mi wejść (zagrożenie atakiem). :)

Zmysłów wojażer :) "słów" moim zdaniem nie brzmi źle.
18.07.2011, 20:14

trafiają w cel

Olga Drenda:
Patryk Rykała:

Zmysłów wojażer :) "słów" moim zdaniem nie brzmi źle.

Chodzi mi o poprawność gramatyczną, Króliczynko :)

Rzeźnik briefów. Słów wyszynek :)
19.07.2011, 12:32

Krzysztof S. Live hard, sell
hard.

"8. Wzbudzaj cieakwość"

Sporo takich kwiatków jest. Na blogu prowadzonym przez copy?
Wiedz, że coś się dzieje.Krzysztof S. edytował(a) ten post dnia 19.07.11 o godzinie 12:38
19.07.2011, 12:37

konto usunięte

Z racji branży, w której działam, też się do czegoś doczepię, jest to jednak błąd dość powszechny nawet u osób dobrze piszących. ;)

"Chcesz przeczytać sms'y, które zostały przechwycone w Nowym Jorku w dniu 9.11.2011? Na pewno przeczytałeś to zdanie z nadzieją, że pokażę Ci te sms'y. Niestety."

Poprawnie pisze się SMS i SMS-y. Warto czasem, oprócz doskonalenia wyobraźni i warsztatu, konsultować się ze słownikiem (niejednym) i mówię to mimo skończonej polonistyki, a może właśnie dlatego. ;)Anna P. edytował(a) ten post dnia 19.07.11 o godzinie 14:18
19.07.2011, 14:16

ątek
poetka, pedagog,
copywriterka,
dziennikarka,
konsultant d...

:) no właśnie, zapomniałam dodać, że wszelkie uwagi są mile widziane :)
19.07.2011, 14:24

Katarzyna Wiechno Sales Manager, GRT
Studio s.c.

Ciekawy blog :) Znane informacje zebrane w przejrzysty sposób w jedno. Będę obserwować.
19.07.2011, 14:39

Olga Drenda dziennikarka,
copywriter,
tłumacz, Hermelin;
proszę pisać!

Patryk Rykała:

wyszynk - czep za czep :)
19.07.2011, 18:50

Agnieszka M. homo faber

pasję do dzielenia się wiedzą oceniam bardzo na plus.

doceniam też podejście do całokształtu zagadnień, które wiążą się z copy.

językowo - podszlifować! ; )Agnieszka M. edytował(a) ten post dnia 19.07.11 o godzinie 19:55
19.07.2011, 19:51

Marta Józefina Osińska copywriter,
korektor, redaktor
(specjalność:
marketing i PR)

Anna P.:
"Chcesz przeczytać sms'y, które zostały przechwycone w Nowym Jorku w dniu 9.11.2011? Na pewno przeczytałeś to zdanie z nadzieją, że pokażę Ci te sms'y. Niestety."

Poprawnie pisze się SMS i SMS-y. Warto czasem, oprócz doskonalenia wyobraźni i warsztatu, konsultować się ze słownikiem (niejednym) i mówię to mimo skończonej polonistyki, a może właśnie dlatego. ;)

Mnie najbardziej razi jednak ten 19 lipiec. Każdego roku mamy tylko jeden taki miesiąc, więc powinno być 19 lipca.

Magdaleno, gdybyś jeden raz więcej przeczytała tekst przed opublikowaniem, to może byłoby mniej błędów? Na razie jest ich sporo (głównie interpunkcyjnych). Ale inicjatywę popieram i trzymam kciuki za wytrwałość w prowadzeniu bloga:)
19.07.2011, 20:28

konto usunięte

Marta Józefina Osińska:

Mnie najbardziej razi jednak ten 19 lipiec. Każdego roku mamy tylko jeden taki miesiąc, więc powinno być 19 lipca.

nie wiem, czy odnosisz się do bloga Magdaleny czy do tego, który ja prowadzę (nie jestem przewrażliwiona, ale zacytowałaś mnie;), bo na obu jest "lipiec", ale przynajmniej w moim wypadku to kwestia polskiej wersji wordpressa. Oczywiście na pewno da się coś z tym zrobić... ;)
19.07.2011, 20:46

Marta Józefina Osińska copywriter,
korektor, redaktor
(specjalność:
marketing i PR)

Anna P.:
Marta Józefina Osińska:

nie wiem, czy odnosisz się do bloga Magdaleny czy do tego, który ja prowadzę (nie jestem przewrażliwiona, ale zacytowałaś mnie;), bo na obu jest "lipiec", ale przynajmniej w moim wypadku to kwestia polskiej wersji wordpressa. Oczywiście na pewno da się coś z tym zrobić... ;)

Odniosłam się do omawianego w tym wątku bloga:) Ale skoro wspomniałaś o swoim, to z ciekawości zerknę:)
19.07.2011, 20:48

konto usunięte

Marta Józefina Osińska:
Anna P.:
Marta Józefina Osińska:

>

Odniosłam się do omawianego w tym wątku bloga:) Ale skoro wspomniałaś o swoim, to z ciekawości zerknę:)

Zapraszam, choć to po prostu firmowy, który prowadzę, nie mogę więc nazwać go w dosłownym sensie moim, mimo że są tam moje teksty. ;)
19.07.2011, 20:51

ątek
poetka, pedagog,
copywriterka,
dziennikarka,
konsultant d...

Marta Józefina Osińska:
Anna P.:

Poprawnie pisze się SMS i SMS-y. Warto czasem, oprócz doskonalenia wyobraźni i warsztatu, konsultować się ze słownikiem (niejednym) i mówię to mimo skończonej polonistyki, a może właśnie dlatego. ;)

Magdaleno, gdybyś jeden raz więcej przeczytała tekst przed opublikowaniem, to może byłoby mniej błędów? Na razie jest ich sporo (głównie interpunkcyjnych). Ale inicjatywę popieram i trzymam kciuki za wytrwałość w prowadzeniu bloga:)

dzięki za kciuki - przydadzą się, bo słomiany zapał często mnie nęka, a co do lipca - 19 i 18, to jakoś zupełnie nie pasuje mi wersja "lipca 19" (bo w takiej kolejności jest wprowadzona data), gdyby było "19 lipiec" na pewno, tak jak Anna "zwaliłabym" winę na WordPress'a. ;)
19.07.2011, 21:08

trafiają w cel

Olga Drenda:
Patryk Rykała:

wyszynk - czep za czep :)

Wyszynek, ów zmyślny i szczerbato uśmiechnięty deminutivus, prowadzi wesoło za rękę na manowce poprawności.
Koleżanka w czepku, jak na obrazach holenderskich mistrzów? :)
20.07.2011, 11:57

Wyślij zaproszenie do