Reklama: Wysokie zyski z Twojej strony www , DOŁĄCZ DO NAS

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Temat: Niedrogi i polecany serwis - przegląd techniczny auta

Szukam miejsca, gdzie niedrogo można by sprawdzić stan ogólny samochodu.

Hamulce, amortyzatory, podwozie, itp.,

Czy mieliście z takim miejscem do czynienia w okresie takim jak teraz, czyli (przed)wakacyjnym?;-)
27.06.2011, 19:44

Michał Majewski Owoc żywota Twojego
je ZUS.

Podjedź do pierwszej lepszej Stacji Kontroli Pojazdów i za przysłowiową "flaszkę" dogadaj się z obsługą, żeby rzucili okiem i wytrzepali samochód na wszystkie strony.

Sprawdzą Ci zawieszenie, hamulce, końcówki drążków, ewentualne luzy na wahaczach i ustawią światła. Ja tak robię przed każdym wyjazdem na wakacje.

Sprawy płynów to już sam wiesz kiedy ostatnio wymieniałeś.
27.06.2011, 20:10

Niestety, tam gdzie byłem, obsługa żadnej flaszki chyba by nie chciała, tylko 80 zł :D
(W Bielsku-Białej takie coś 20 zł, a w Krakowie 80 zł - paranoja).

Gdzie Ty się "stołujesz"? :PMarcin H. edytował(a) ten post dnia 27.06.11 o godzinie 21:31
27.06.2011, 21:31

Michał Majewski Owoc żywota Twojego
je ZUS.

Ja mam trochę inną obsługę pojazdu. Mam swojego mechanika w rodzinnych stronach (Oświęcim) i jak coś potrzebuję to mykam na weekend odwiedzić rodzinkę i przy okazji odstawiam do niego auto.

80zł to rzeczywiście paranoja jakaś, no ale w ostateczności zawsze to te dwie dychy mniej niż przegląd do dowodu rejestracyjnego.

Tak z ciekawości to przedzwoniłbym do serwisu firmowego. Czasem zdarza się, że są jakieś promocje na wakacyjne przeglądy. Kiedyś mi tak moją 10-letnią wtedy Xsarę przejrzeli za 50zł i jeszcze w tej cenie uzupełnili płyn chłodzący i do spryskiwacza.
28.06.2011, 10:37

Wyślij zaproszenie do