Reklama
Szukaj zleceń na Getak.pl

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Artur N. twórczość,
Anty-psychiatria=
Humanitaryzm

Temat: Osobiste horoskopy???

Myślę o tym że skoro Tarot tworzy sekwencje karty po karcie,to np hologram tego wisielca po stronie lewej układu powinien mieć elementy arkana"Moc",a z prawej,arkana"Śmierć"(czyli te dwaj kacie postacie byłyby wówczas wizerunkami kościotrupów,a nie tylko oczy z zakrytymi przez kaptury głowami).I myślę że tym bardziej pewien arkan będzie się znajdywał od centrum układu,tym bardziej jego nowy hologram powinien być"zabrudzony"szczegółami arkanów poprzedzającymi go,lub idącymi po nim.Nadal tylko nudzę tym?
13.07.2011, 16:27

Beata B. właściciel, Beata
Brzezicka. Biuro
Brzeziccy

Artur N.:
Myślę o tym że skoro Tarot tworzy sekwencje karty po karcie,to np hologram tego wisielca po stronie lewej układu powinien mieć elementy arkana"Moc",a z prawej,arkana"Śmierć"(czyli te dwaj kacie postacie byłyby wówczas wizerunkami kościotrupów,a nie tylko oczy z zakrytymi przez kaptury głowami).I myślę że tym bardziej pewien arkan będzie się znajdywał od centrum układu,tym bardziej jego nowy hologram powinien być"zabrudzony"szczegółami arkanów poprzedzającymi go,lub idącymi po nim.Nadal tylko nudzę tym?
Ja się na tym nie znam, ale tak na logikę to chyba nie powinno zmieniać się sensu czegoś, co od lat istnieje i działa..

Tzn. jeśli coś ma być "czyste" i jednoznaczne, to jest jakiś powód, że tak właśnie ma być.
14.07.2011, 10:25

Artur N. twórczość,
Anty-psychiatria=
Humanitaryzm

Beata B.:

Tzn. jeśli coś ma być "czyste" i jednoznaczne, to jest jakiś powód, że tak właśnie ma być.
Ale czy faktycznie nie warto pomyśleć o rozwoju?No i nie kryję że powinno to działać,ale przede wszystkim stawiam na obiekt kolekcjonerski,z całkowicie nową koncepcją.

Ja nie wiem czy karty Moc i Wisielec stanowią centrum Tarota(bo samo ułożenie karty po karcie ma być ważniejsze),lub czy tym centrum nie jest czasem Głupiec i Mag.Ale na razie weżmy że jest to Moc i Wisielec,to powiedzmy że na dziewięcio-karcianym płaskim układzie(który by jeszcze był wzmocniony numerologiczną symboliką),arkan np Rydwana(7)z samego początku lewej strony układu miałby wszystkie elementy od karty Moc,aż po Sprawiedliwość,jako druga karta od początku,miałby elementy od Mocy,do Pustelnika.Natomiast Rydwan jako karta cantralna(neutralna numerologicznie piąta),byłaby bez żadnych dodatków holograficznych,a jako karta ostatnia,dziewiąta,miałaby elementy od Wisielca aż po Wierzę(Wierza nie zawsze jest zła,zwłaszcza dla interesów czyjegoś Chrześciaństwa z tego co ja poznałem na sobie).Jeżeli mielibyśmy do czynienia z kartą Papierz(zamiast Rydwana),to żeby wszystko holograficznie grało,nowe centrum byłby Głupiec i Mag,zamiast Moc i Wisielec.

Choćby dla ciekawostki znajdżmy sponsorów na taką talię!Ale mnóstwa główkowania musi wszystko poprzedzić jeżeli to ma działać(bo jeszcze trzeba coś zrobić z kartami Kochankowie i Gwiazda),a nie tylko wyglądać...i to wszystko jest nadal tylko na etapie pomysłu,jak dla mnie.Trzeba też się zastanowić co te karty dokładnie znaczą,i jak by współcześnie wyglądały,a nie tak jak gdy zostały po raz pierwszy stworzone kto wie ile tysięcy lat temu.Ja mam za dużo z Koziorożca by być"zbyt współczesnym",ale pomysłów mi Bozia nie poskąpiła.Moja wina że wszystko gubię po drodzę jak ten głupi Głupiec,ale Wam gwarantuję że mam starczące wynalazki dla własnego bogactwa,których nie zdradzę,jak i malować i rysować potrafię rzeczy zdumiewające.Idzie ktoś na to?Wzajemny projekt całej grupy?Chętnie bym to zrobił z grupą WODNIKi,ale wtedy raczej nie będzie to obiektywne,lecz"Wodnicze".Wiecie bez kart że ja chcę by KAŻDY się do tego dołączył,by KAŻDY znak miał swój udział w projekcie!Artur N. edytował(a) ten post dnia 14.07.11 o godzinie 12:10
14.07.2011, 12:06

Artur N. twórczość,
Anty-psychiatria=
Humanitaryzm

Wszystko na razie to tylko pomysły,i proszę tak do tego podchodzić(wiem że mam problemy z matematyką)!
Pozdrawiam!
14.07.2011, 12:14

Witam,
Arturze, pomysł jest bardzo ciekawy, ale ta grupa nie jest chyba zintegrowana na tyle, aby się razem podejmować tak trudnej i wymagającej cierpliwości pracy. A może się mylę? Może poszczególni uczestnicy włączą się w Twoje prace, bo ja nie mogę. Mam własną książkę na temat astrologii do dokończenia i na razie tylko o tym myślę - na więcej nie mam ani czasu, ani energii :)

Pozdrawiam serdecznie, Mii
14.07.2011, 12:23

Artur N. twórczość,
Anty-psychiatria=
Humanitaryzm

Miłosława Krogulska:
Witam,
Arturze, pomysł jest bardzo ciekawy, ale ta grupa nie jest chyba zintegrowana na tyle, aby się razem podejmować tak trudnej i wymagającej cierpliwości pracy. A może się mylę? Może poszczególni uczestnicy włączą się w Twoje prace, bo ja nie mogę. Mam własną książkę na temat astrologii do dokończenia i na razie tylko o tym myślę - na więcej nie mam ani czasu, ani energii :)

Witam!
No bardzo na to liczę by się inni dołączyli,ale nikt w tym profesjonalny mi nawet nie odpisze czy to w ogóle ma praktyczny i opłacalny sens.Ja myślę że z tych dodatkowych hologramów dałoby się więcej wyczytać.Mamy centralne postacie w Tarocie,i szczegóły wokół nich,i chodzi o to by były mądrze wybrane i ułożone.Ja sam za Chiny ludowe tego nie zrobię!Proszę osoby zainteresowane o prywatne wiadomości.Potrzebujemy też sponsora...niestety:/.
14.07.2011, 12:35

Brzezicka. Biuro
Brzeziccy

Artur N.:
Ale czy faktycznie nie warto pomyśleć o rozwoju?No i nie kryję że powinno to działać,ale przede wszystkim stawiam na obiekt kolekcjonerski,z całkowicie nową koncepcją.
Ja naprawdę nie wiem i nie odpowiem Ci z całą stanowczością. Po prostu sądzę, że jeśli coś ma działać, to nie powinno być zmieniane. A jeśli ma być inspirowane czymś działającym, to powinno być nazwane inaczej.
14.07.2011, 12:58

Artur N. twórczość,
Anty-psychiatria=
Humanitaryzm

Beata B.:
Artur N.:
Ja naprawdę nie wiem i nie odpowiem Ci z całą stanowczością. Po prostu sądzę, że jeśli coś ma działać, to nie powinno być zmieniane. A jeśli ma być inspirowane czymś działającym, to powinno być nazwane inaczej.
No auta już mamy inne,choćby klimatyzowane.Dzisiaj tyle stresu w świecie,różne fale negatywnie oddziaływające na organizm(choćby telefon),itp.
...nom...pomyślcie i sami sprawę oceńcie.ja nic nikomu nie narzucam,tylko chciałbym z kimś popracować nad współczesną wersją Tarota.

Może nawet stworzyć karty Tarota z chipami,by na macie przed komputerem na komputerze od razu ich sumy i inne dane się pojawiały,a owe hologramy nie były hologramami,lecz w pełni kolorowymi obrazami?Co Państwo na to?(Wiem,wiem,Wodnik puszczony luzem;D!)Artur N. edytował(a) ten post dnia 14.07.11 o godzinie 13:16
14.07.2011, 13:15

Brzezicka. Biuro
Brzeziccy

Artur N.:
No auta już mamy inne,choćby klimatyzowane.Dzisiaj tyle stresu w świecie,różne fale negatywnie oddziaływające na organizm(choćby telefon),itp.
Sądzisz, że można porównać auta do kart, które w zamierzeniu mają pomagać łączyć się z wyższą inspiracją?
14.07.2011, 14:04

Artur N. twórczość,
Anty-psychiatria=
Humanitaryzm

Beata B.:
Artur N.:
Sądzisz, że można porównać auta do kart, które w zamierzeniu mają pomagać łączyć się z wyższą inspiracją?
ja sądzę że rozwój pomaga łączyć.Nie lepsze są komórki od dymków Indian?No.
14.07.2011, 15:41

Artur N. twórczość,
Anty-psychiatria=
Humanitaryzm

Serdecznie dziękuję za plusa,tylko jest pewne"ale",a takie że nikt nie chce ze mną w"to wejść",do czego jeszcze będziemy potrzebowali sponsora,by opłacić firmę elektroniki za pierwszy prototyp.Jak prototyp się sprawdzi,jeszcze ten nasz sponsor musiałby zainwestować w reklamę(to podstawa takich interesów),i w pierwszą serię(powiedzmy w ilości choćby 500 sztuk dla entuzjastów[żywych reklam])takiego Tarota z chipami i matą odczytującą każdą kartę.Myślę że nad małymi arkanami powinno się pomyśleć gdy tańsza wersja z samymi wielkimi arkanami i matą się uda.
15.07.2011, 13:54

Monika K. Szukam nowej
drogi.....

Witam,

Moja data ur. 22.03.1980 r. godz.11.00 czy moje życie osobiste i zawodowe się zmieni?

Pozdrawiam
15.09.2011, 21:07

Beata Nowak Właściciel, ABC
Dusza Ciało Umysł
Beata Nowak

ciekawa jestem kto się weźmie za opracowanie tego horoskopu?....dla mnie to zabrzmiało jak coś na priv
16.09.2011, 00:19

Krystyna Smoczyńska Andromeda Bioterapia
Doradca Duchowy
Tarot Astrologia
Bio...

Monika K.:
Witam,

Moja data ur. 22.03.1980 r. godz.11.00 czy moje życie osobiste i zawodowe się zmieni?

Pozdrawiam
Życie nie jest constans, ono się zmienia, gdy bierzemy odpowiedzialność za siebie i uczymy się zachowania w swoim życiu równowagi brania i dawania.:)
17.09.2011, 07:56

Monika K.:
Witam,

Pozdrawiam

Moniko, to zależy czego chcesz od życia :) jak się wyznaczy kierunek, to można zacząć je zmieniać. Dlatego horoskop porównuje się często do mapy, a ja dodatkowo uważam, że może być też czymś w formie kalendarza :)

25.09.2011, 13:34

Wyślij zaproszenie do