Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Festiwal INSPIRACJI

Barbara Kwiatkowska Communication
Marketing Manager

Temat: Festiwal INSPIRACJI

Stowarzyszenie Profesjonalnych Mówców w Polsce Stowarzyszenie Profesjonalnych Mówców w Polsce ul. Chmielna 5/7 00-221 Warszawa http://mowcy.pl
"Festiwal inspiracji - czyli szwedzki stół dobrych idei"
Stowarzyszenie Profesjonalnych Mówców w Polsce i Magazyn Think Tank organizują 28 lipca 2011 po raz pierwszy konferencję "Festiwal inspiracji". Co roku w Polsce organizowane są tysiące imprez firmowych dla kadry menadżerskiej, handlowców, partnerów i klientów. Osoby odpowiedzialne za wydarzenie nie mają łatwego zadania, ponieważ oczekiwania zleceniodawców ( zarządu) są coraz wyższe. Pojawia się wiele różnych nowych pomysłów. Coraz częściej Prezesi firm chcą wykorzystać takie okazje i zainspirować swoją kadrę, klientów czy partnerów biznesowych. Oczekują naprawdę najlepszych i nie godzą się na kompromisy. Rynek profesjonalnych mówców rozwija się dość powoli. Niejednokrotnie trudno jest dobrać właściwego mówcę do tematu przewodniego imprezy, Stąd w SPMwP narodził się pomysł aby zorganizować konferencję na której osoby przygotowujące programy eventów firmowych poznałyby osobiście potencjał najlepszych mówców biznesowych w Polsce. Zaprezentują oni z pasją próbki swoich najlepszych wystąpień. Cel Celem konferencji jest zaprezentowanie krótkich wystąpień najlepszych mówców w Polsce środowisku organizatorów konferencji, eventów firmowych dla kadry menadżerskiej, handlowców, partnerów czy klientów. Dla kogo Podczas Festiwalu spotkacie 200 profesjonalistów i menadżerów odpowiedzialnych za komunikację, marketing, PR, sprzedaż, zasoby ludzkie, organizacje eventów, szefów i właścieli firm. Agenda konferencji: 8.55-9.45 rejestracja i sesja networkingowa - prowadzi Grzegorz Turniak, 9.50-10.00 rozpoczęcie i moderowanie konferencji - Paweł Rabiej - TT 10.00-10.30 mówca I - Jacek Walkiewicz - "Odwaga" 10.30-11.00 mówca II - Grzegorz Turniak - "Networking w erze facebooka" 11.00-11.20 mówca III - Robert Jasiński - "Przywództwo" 11.20-11.40 przerwa kawowa i networking 11.40-12.00 mówca IV - Marek Skała - "Zmiana" 12.00-12.30 mówca V - Marek Kowalczyk - "Zła wielozadaniowość" 12.30-13.00 mówca VI - Paula Wąsowska - "Inowacje" 13.00-14.00 lunch i networking 14.00-14.30 mówca VII - Jacek Rozenek - 14.30-15.00 mówca VIII - Dariusz Milczarek "Innowacja w sprzedaży" 15.30-16.00 mówca IX 16.00-16.10 przerwa kawowa i networking 16.10-17.15 panel dyskusyjny: mówcy i zamawiający Koszt kto płaci, a kto nie płaci za udział nie płacą ( pierwsza osoba z firmy z grupy docelowej ) profesjonaliści i menadżerowie odpowiedzialni za: - komunikację w firmie, - marketing i PR, - sprzedaż, - zasoby ludzkie, - organizację eventów - w firmach - firmy eventowe - prezesi i właściciele firm. płacą: - druga osoba z firmy grupy docelowej - 100 zł - profesjonaliści z innych działów, freelancerzy - 250 zł
20.06.2011, 08:37

Ryszard Michalczyk Dyrektor ds.
Zarządzania
Personelem

Cześć,
Byłem wczoraj na Festiwalu Inspiracji i co ostatnio nie zdarza mi się zbyt często, wyszedłem dopiero po oficjalnym ogłoszeniu zamknięcia spotkania.
Jestem pod wrażeniem:
1. Festiwal - na prawdę bo były gwiazdy
2. Inspiracje - każde wystąpienie to inspiracja
2a. Inspiracje - cała masa podczas przerw (equilibrium pomiędzy gwiazdami na scenie i konstelacjami podczas przerw).
3. Szwedzki stół - dosłownie (catering rewelacyjny) i w przenośni - podchodzisz i chłoniesz ciekawe osobowości - kontakty, wymiana pomysłów, wizytówki, komentarze, uśmiechy, chemia, desery-klejnoty.
4. Atmosfera - czułe się jakbym wszystkich znał od lat.
5. Organizatorzy - luz, inspiracja, profesjonalizm, cudnie - wielkie dzięki.
pozdr/Ryszard Michalczyk
29.07.2011, 22:39

Jerzy Kostowski Prywatny
przedsiębiorca,
były ekspert
rządowy ds. chemii

Witajcie,
potwierdzam słowa Ryszarda, że Festiwal Inspiracji to była wspaniała impreza. Wyróżniała się przede wszystkim bardzo rozbudowanym networkingiem. Nic dziwnego, bo przecież duszą tego wydarzenia był prezes BNI Polska Grzegorz Turniak.

Co tu dużo mówić, sesje networkingu to dla mnie najtrudniejszy etap spotkań, bo jestem mało towarzyski i poznawanie nowych ludzi nie jest moją silną stroną. Po prostu, nie cierpię tego robić, bo jestem introwertykiem.

Dlatego z taką lubością lubię obserwować, z jakim wdziękiem i radością robią to inni, np. Artur Sójka, Sylwester Nowicki, Dorota Szymonik czy nieprawdopodobny i niedościgły mistrz w tej dziedzinie wspomniany powyżej Grzegorz Turniak.

Osobiście ubolewam nad tym, że jestem kiepski networkingowo, bo jednocześnie zdaję sobie sprawę, jaka to jest ważna umiejętność. W czasach, gdy tak bardzo liczą się kontakty, należy umieć poznawać nowych ludzi. Dostrzegam również, że dzięki obserwacjom najlepszych networkingowców i wdrażaniu w życie płynących od nich nauk, moje umiejętności w tym zakresie stale wzrastają.

Prawda jest bowiem taka, że networkingu można i trzeba się nauczyć. Problem polega tylko na tym, że tu nie wystarczy wiedza teoretyczna. Trzeba fizycznie i bezpośrednio skontaktować się z drugim człowiekiem. Powtarzając tę czynność wielokrotnie, w końcu pokonasz własne bariery i potrafisz wymienić się wizytówkami z każdym.

Z pewnością nauka networkingu pójdzie Ci szybciej i łatwiej, gdy odbywa się pod okiem znawców tematu - znowu kłania się Grzegorz Turniak. Poza tym zauważ, o ile Ci będzie łatwiej, gdy ktoś Cię przedstawi innej osobie. Po co masz samodzielnie zmagać się z "tematem"? Chociaż powinieneś, to nie musisz być mistrzem w tej dziedzinie. Do sukcesu wystarczy Ci, gdy będziesz rzetelnym "rzemieślnikiem". Życzę Ci postępów w nauce networkingu.

Festiwal Inspiracji to nie tylko networking, ale także - jak sama nazwa wskazuje - mnóstwo inspiracji od 9 zawodowych mówców oraz 4 uczestniczek i 2 uczestników panelu dyskusyjnego. Należy też dodać, że cały czas było co zjeść i wypić, bo znakomity catering zapewniła firma Lunch Service (http://lunchservice.com.pl).

Kto nie był, niech żałuje. Dobra wiadomość jest taka, że impreza tak się spodobała, że dyrektorzy festiwalu: Maciej W. Iwankiewicz (organizacyjny) i Grzegorz Turniak (programowy) obiecali ją wkrótce powtórzyć.

Zatem do zobaczenia na kolejnych Festiwalach Inspiracji,
Jerzy
30.07.2011, 00:55

Maciej Sztompke Ekspert Business
Excellence

Szanowni Czytający,

Na Festiwalu Inspiracji byłem.

Z dwustoma uczestnikami (przy wsparciu BNI Polska) intensywnie networkowałem.

Z kilkudziesięcioma osobami na dalszy biznesowy kontakt się umówiłem.

Inspirujących dziewięć prezentacji zobaczyłem.

Porywających mówców (ze Stowarzyszenia Profesjonalnych Mówców) poznałem.

Panelu mądrych ekspertów wysłuchałem.

Strategiczną ważność budowania kapitału społecznego potwierdziłem.

Super-jedzonka (firmy cateringowej LunchService) posmakowałem.

Cały dzień w profesjonalnych warunkach i miejscu (Biblioteka Narodowa) spędziłem.

Pozytywną energią na długi czas się naładowałem.

Grzegorzowi (Turniakowi), Maćkowi (Iwankiewiczowi), Wieśkowi (Bełzowi) i wszystkim pozostałym organizatorom nisko, po polsku, czapką do ziemi się kłaniam!

Na następny Festiwal Inspiracji z niecierpliwością czekam!

Serdecznie pozdrawiam!

Maciej Sztompke
30.07.2011, 10:16

Mateusz Wisła Konsultant ds.
Marketingu
Internetowego /
Możliwość
zakup...

cześć,

Świetne wydarzenie:
- inspirujące wystąpienia
- interesujący goście

Bardzo owocnie spędzony czas.

Do kolejnego festiwalu inspiracji!

pozdrawiam,

Mateusz Wisła
30.07.2011, 11:48

Piotr Właziński Dyrektor Pionu
Nowych Mediów i IT
WSiP

Chciałem wyrazić moje uznanie dla organizatorów tego przedsięwzięcia. Tematy wystąpień bardzo ciekawe a atmosfera współpracy i poszukiwania możliwości w kuluarach na bardzo wysokim poziomie. Jak powtarza Grzegorz Turniak kto nie chce szuka powodu, kto chce szuka sposobu, to było na pewno spotkanie tych, którzy szukają sposobu. Bardzo się cieszę że mogłem wziąć udział, zainspirować się i poznać wielu ciekawych ludzi.
30.07.2011, 19:08

Tomasz Witek Nexus F Sp. z o.o.

Jestem mocno zobowiązany za możliwość uczestnictwa w pierwszym festiwalu inspiracji.
Nazwa w 100% procentach oddaje jokość oraz zakres spotkania.
Był to festiwal dla oka i uszu dla mnie osobiście, poznałem bardzo dużo ciekawych osób jak również wystąpienia prelegentów były niezwykłą inspiracją dla uczestników.
Gratuluje pomysłu Panu Grzegorzowi Turniakowi którego jak na gospodarza przystało poznałem jako pierwszego.
Pozdrawiam organizatorów jak i uczestników.
Czekamy na kolejne tego typu spotkanie , może nawet w Krakowie.
1.08.2011, 17:06

Tomasz Wikliński Prezes Zarządu,
THOMAS sp. z o.o.

Niesamowite przedsięwzięcie. Niesamowita atmosfera. Niesamowici ludzie. Mówcy i uczestnicy. Poziom emocji, inspiracji i energii tak duży, że cały czas festiwal pozostaje w mojej pamięci, chociaż minął od niego już prawie miesiąc. Pozostaje zadać tylko jedno pytanie: kiedy następny ? Gratulacje dla wszystkich organizatorów.
24.08.2011, 22:57

Wyślij zaproszenie do