Festiwal INSPIRACJI
Ryszard
Michalczyk
Dyrektor ds.
Zarządzania
Personelem
Temat: Festiwal INSPIRACJI
Cześć,Byłem wczoraj na Festiwalu Inspiracji i co ostatnio nie zdarza mi się zbyt często, wyszedłem dopiero po oficjalnym ogłoszeniu zamknięcia spotkania.
Jestem pod wrażeniem:
1. Festiwal - na prawdę bo były gwiazdy
2. Inspiracje - każde wystąpienie to inspiracja
2a. Inspiracje - cała masa podczas przerw (equilibrium pomiędzy gwiazdami na scenie i konstelacjami podczas przerw).
3. Szwedzki stół - dosłownie (catering rewelacyjny) i w przenośni - podchodzisz i chłoniesz ciekawe osobowości - kontakty, wymiana pomysłów, wizytówki, komentarze, uśmiechy, chemia, desery-klejnoty.
4. Atmosfera - czułe się jakbym wszystkich znał od lat.
5. Organizatorzy - luz, inspiracja, profesjonalizm, cudnie - wielkie dzięki.
pozdr/Ryszard Michalczyk
Jerzy
Kostowski
Prywatny
przedsiębiorca,
były ekspert
rządowy ds. chemii
Witajcie,potwierdzam słowa Ryszarda, że Festiwal Inspiracji to była wspaniała impreza. Wyróżniała się przede wszystkim bardzo rozbudowanym networkingiem. Nic dziwnego, bo przecież duszą tego wydarzenia był prezes BNI Polska Grzegorz Turniak.
Co tu dużo mówić, sesje networkingu to dla mnie najtrudniejszy etap spotkań, bo jestem mało towarzyski i poznawanie nowych ludzi nie jest moją silną stroną. Po prostu, nie cierpię tego robić, bo jestem introwertykiem.
Dlatego z taką lubością lubię obserwować, z jakim wdziękiem i radością robią to inni, np. Artur Sójka, Sylwester Nowicki, Dorota Szymonik czy nieprawdopodobny i niedościgły mistrz w tej dziedzinie wspomniany powyżej Grzegorz Turniak.
Osobiście ubolewam nad tym, że jestem kiepski networkingowo, bo jednocześnie zdaję sobie sprawę, jaka to jest ważna umiejętność. W czasach, gdy tak bardzo liczą się kontakty, należy umieć poznawać nowych ludzi. Dostrzegam również, że dzięki obserwacjom najlepszych networkingowców i wdrażaniu w życie płynących od nich nauk, moje umiejętności w tym zakresie stale wzrastają.
Prawda jest bowiem taka, że networkingu można i trzeba się nauczyć. Problem polega tylko na tym, że tu nie wystarczy wiedza teoretyczna. Trzeba fizycznie i bezpośrednio skontaktować się z drugim człowiekiem. Powtarzając tę czynność wielokrotnie, w końcu pokonasz własne bariery i potrafisz wymienić się wizytówkami z każdym.
Z pewnością nauka networkingu pójdzie Ci szybciej i łatwiej, gdy odbywa się pod okiem znawców tematu - znowu kłania się Grzegorz Turniak. Poza tym zauważ, o ile Ci będzie łatwiej, gdy ktoś Cię przedstawi innej osobie. Po co masz samodzielnie zmagać się z "tematem"? Chociaż powinieneś, to nie musisz być mistrzem w tej dziedzinie. Do sukcesu wystarczy Ci, gdy będziesz rzetelnym "rzemieślnikiem". Życzę Ci postępów w nauce networkingu.
Festiwal Inspiracji to nie tylko networking, ale także - jak sama nazwa wskazuje - mnóstwo inspiracji od 9 zawodowych mówców oraz 4 uczestniczek i 2 uczestników panelu dyskusyjnego. Należy też dodać, że cały czas było co zjeść i wypić, bo znakomity catering zapewniła firma Lunch Service (http://lunchservice.com.pl).
Kto nie był, niech żałuje. Dobra wiadomość jest taka, że impreza tak się spodobała, że dyrektorzy festiwalu: Maciej W. Iwankiewicz (organizacyjny) i Grzegorz Turniak (programowy) obiecali ją wkrótce powtórzyć.
Zatem do zobaczenia na kolejnych Festiwalach Inspiracji,
Jerzy
Maciej
Sztompke
Ekspert Business
Excellence
Szanowni Czytający,Na Festiwalu Inspiracji byłem.
Z dwustoma uczestnikami (przy wsparciu BNI Polska) intensywnie networkowałem.
Z kilkudziesięcioma osobami na dalszy biznesowy kontakt się umówiłem.
Inspirujących dziewięć prezentacji zobaczyłem.
Porywających mówców (ze Stowarzyszenia Profesjonalnych Mówców) poznałem.
Panelu mądrych ekspertów wysłuchałem.
Strategiczną ważność budowania kapitału społecznego potwierdziłem.
Super-jedzonka (firmy cateringowej LunchService) posmakowałem.
Cały dzień w profesjonalnych warunkach i miejscu (Biblioteka Narodowa) spędziłem.
Pozytywną energią na długi czas się naładowałem.
Grzegorzowi (Turniakowi), Maćkowi (Iwankiewiczowi), Wieśkowi (Bełzowi) i wszystkim pozostałym organizatorom nisko, po polsku, czapką do ziemi się kłaniam!
Na następny Festiwal Inspiracji z niecierpliwością czekam!
Serdecznie pozdrawiam!
Maciej Sztompke
Mateusz
Wisła
Konsultant ds.
Marketingu
Internetowego /
Możliwość
zakup...
cześć,Świetne wydarzenie:
- inspirujące wystąpienia
- interesujący goście
Bardzo owocnie spędzony czas.
Do kolejnego festiwalu inspiracji!
pozdrawiam,
Mateusz Wisła
Piotr
Właziński
Dyrektor Pionu
Nowych Mediów i IT
WSiP
Chciałem wyrazić moje uznanie dla organizatorów tego przedsięwzięcia. Tematy wystąpień bardzo ciekawe a atmosfera współpracy i poszukiwania możliwości w kuluarach na bardzo wysokim poziomie. Jak powtarza Grzegorz Turniak kto nie chce szuka powodu, kto chce szuka sposobu, to było na pewno spotkanie tych, którzy szukają sposobu. Bardzo się cieszę że mogłem wziąć udział, zainspirować się i poznać wielu ciekawych ludzi.
Tomasz Witek Nexus F Sp. z o.o.
Jestem mocno zobowiązany za możliwość uczestnictwa w pierwszym festiwalu inspiracji.Nazwa w 100% procentach oddaje jokość oraz zakres spotkania.
Był to festiwal dla oka i uszu dla mnie osobiście, poznałem bardzo dużo ciekawych osób jak również wystąpienia prelegentów były niezwykłą inspiracją dla uczestników.
Gratuluje pomysłu Panu Grzegorzowi Turniakowi którego jak na gospodarza przystało poznałem jako pierwszego.
Pozdrawiam organizatorów jak i uczestników.
Czekamy na kolejne tego typu spotkanie , może nawet w Krakowie.
Tomasz
Wikliński
Prezes Zarządu,
THOMAS sp. z o.o.