Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Przemysław Bratkowski właściciel, Studio
Bratkowski

Temat: A i zapis do swf

posiadam AE 6.5 zapisuje plik jako swf, ale po wrzuceniu na stronę nie można kliknąć na baner. Do tego jest problem z pętlą. Tzn. w projekcie jest ustawiona opcja ciągłego odtwarzania, ale po zapisaniu do swf odtwarza się tylko raz. Przemysław Bratkowski edytował(a) ten post dnia 09.06.11 o godzinie 20:33
9.06.2011, 20:19

konto usunięte

zapomnij o swf i AE

np. przepuść to przez flash video encoder i zobaczysz ile będzie ważyło i zapętlało lub nie kiedy tylko będziesz miał ochotę

waga też radykalnie spadnieArkadiusz Boruc edytował(a) ten post dnia 09.06.11 o godzinie 20:50
9.06.2011, 20:49

Szymon Rybka Flex
Developer/Montażyst
a Obrazu

Nie wiem czemu sama nazwa ae + zapis do swf podnosi mi ciśnienie... może dlatego, że praktycznie nikt nie czyta dokumentacji. Tam wszystko jest naprawdę świetnie opisane łącznie z tym jak tworzyć kompozycje by były zapisywane natywnie bez spłaszczania do ciągu bitmap.
22.06.2011, 19:05

Przemysław Bratkowski właściciel, Studio
Bratkowski

hehe. jak chcesz łowić ryby to kupujesz wędkę. jak chcesz napić się piwa idziesz do knajpy. jak chcesz zrobić banerek w formacie swf instalujesz flash i robisz. Tak też zrobiłem. Flash8. 3 godziny nauki. 1 godzina banerek na www gotowy. Pewnie w AE, PS i wielu innych też się da, tylko po co.
Pozdro
22.06.2011, 23:58

Szymon Rybka Flex
Developer/Montażyst
a Obrazu

i tak powinno być ;)
23.06.2011, 12:14

Adam Blumert Student,
Polsko-Japońska
Wyższa Szkoła
Technik
Komputerow...

Jest jeszcze inna opcja.
Encode do .flv i potem konwersja do .swf praktycznie bezstratna. Raz tak zrobilem na probe i bylo dobrze na www.
Jak umiesz flasha to lepiej przy flashu pozostan :)
2.07.2011, 20:05

Wyślij zaproszenie do