Józefina
Jagodzińska
Astrolog, doradca
osobisty, nauczyciel
astrologii i Tarota
Temat: Jowisz w Byku 2011 - 2012
W ostatnią sobotę, 4 czerwca, Jowisz przeszedł do znaku Byka na najbliższy rok. Będzie przebywał w tym znaku do 11 czerwca 2012.Osoby spod znaku Byka, a więc przede wszystkim Byk, a w dalszej kolejności Koziorożec i Panna mogą się spodziewać lepszej passy w życiu.
To dobra informacja dla Polski i Polaków - polska jest solarnym Bykiem, tak więc możemy spodziewać się w tym roku wielu inwestycji, co jednak niekoniecznie przełoży się na poprawę ludu pracującego miast i wsi (Polska ma Księżyc w Wodniku, układ kwadraturowy).
Inne kraje związane ze znakiem Byka: Bułgaria (Słońce), Izrael (Słońce), Azerbejdżan (Księżyc), Islandia (Księżyc), Zambia (Jowisz).
Zauważcie, że Koziorożce są w tej chwili na ewidentnej fali wznoszącej - Pluton jest w ich znaku, teraz dodatkowo mają w skali rocznej trygon Jowisza do Słońca.
Na arenie międzynarodowej możemy się spodziewać poprawy sytuacji Wielkiej Brytanii, Indii, Rosji 1991 (we wszystkich wypadkach Słońca), Bułgarii i Palestyny (Księżyc), Rumunii (Wenus), Izraela i Japonii (Jowisz), Cypru (Saturn), Ukrainy (Uran i Neptun).
Co do znaku Panny, to będą one odczuwały zwyżkę w czasie, gdy Neptun cofnie się do Wodnika, jednak od lutego 2012 pozytywne wpływy będą słabły - Neptun w Rybach dla osób spod tego znaku, które nie mają silnie postawionej tej planety w horoskopie będzie przynosił różne dziwne mało korzystne sytuacje, związane w dużym stopniu ze zdrowiem i pracą. Jeśli komuś wyląduje to np. w VII sektorze horoskopu natalnego, to rzecz jasna będzie miał problemy w związkach etc.
Państwa związane ze znakiem Panny: Chile i Ukraina (Słońce), Australia (Księżyc), Egipt (Księżyc),Rosja 1991 (Księżyc), Zambia (Wenus, Neptun i Pluton) Azerbajdżan (Mars), Kanada (Mars), Iran (Saturn), USA (Neptun).
Czytając tę listę z pewnością zauważycie, ze niektóre kraje mają planety i w Pannie, i w jeszcze jakimś znaku ziemskim. Dobrym przykładem jest nasza sąsiadka Ukraina, która ma Słońce w Pannie oraz Urana i Neptuna w Koziorożcu. W tym wypadku należy się spodziewać pozytywnych zmian gospodarczych do lutego następnego roku, a następnie pogorszenia, które jednak na dłuższą metę, w skali pokoleniowej wyjdzie Ukrainie na zdrowie.
Nie jest to oczywiście pełna lista krajów.
Położenie planet i świateł w znakach podaje za listą ze strony http://www.astrologyweekly.com/countries/algeria.php
Na zdjęciu: Porównanie wielkości Ziemi i Jowisza.Józefina Jagodzińska edytował(a) ten post dnia 08.06.11 o godzinie 14:45
Józefina
Jagodzińska
Astrolog, doradca
osobisty, nauczyciel
astrologii i Tarota
Przeczytajcie bardzo dobry tekst rumuńskiego astrologa Dana Ciubotaru, który omawia znaczenie faktu, że Jowisz w Byku w maju i w czerwcu br. to jedyna planeta znajdująca się z w znaku stałym, a co za tym idzie, dla większości ludzi te dwa miesiące to czas zmian:http://www.ciuboda.com/post/astrology-jupiter-configur...
Spójrzcie też na konfigurację, jaka będzie w niedzielę - w pewnym sensie jest to apogeum procesu:

Osoby urodzone w rocznikach 1975 - 1976, mają Urana w pierwszych stopniach Skorpiona; osoby urodzone w lach 1983 - 1986 mają w tym samym miejscu Plutona - i to właśnie te roczniki czeka sporo zmian. W przypadku starszych roczników będą to zmiany nagłe, w przypadku młodszych - długotrwałe procesy.Józefina Jagodzińska edytował(a) ten post dnia 24.06.11 o godzinie 16:52
Joanna
Nagórska
Kierownik Działu
Administracji
Solarny Byczek prosi, żeby przegonić to co przeszkadza w odczuciu pozytywnych wpływów Jowisza. Może dla mnie to jeszcze za wcześnie, żeby się cieszyć.I mam nadzieję, że te nagłe zmiany to będą tylko na lepsze!
Bo ten tydzień jest dla mnie bardzo trudny, a przyszły zapowiada się jeszcze gorzej.
Józefina
Jagodzińska
Astrolog, doradca
osobisty, nauczyciel
astrologii i Tarota
Niestety, nie każda zmiana wygląda z początku przyjemnie :]
Joanna
Nagórska
Kierownik Działu
Administracji
No to w tym przypadku 100 % racji.
Beata
M.
“Interes, który
nic poza pieniędzmi
nie przynosi, jest
zł...
Jowisz to niby "buty siedmiomilowe" a ja się czuję jakbym na pozycji Wisielca siedziała...chociaż maca moje natalne Słońce (XI dom), chociaż jest w trygonie do mojego urodzeniowego Jowisza i Księżyca (VI) dom...i nie dzieje się nic, nic zupełnie
Józefina
Jagodzińska
Astrolog, doradca
osobisty, nauczyciel
astrologii i Tarota
Byk nie jest szybkim znakiem. Tutaj zmiany następują powoli, ale za to idą głęboko.
Kamila
W.
Career Coach, Job
Coach