Agata P. zapracowana :)
Temat: dodanie tłumaczenia na język obcy faktury sprzedaży
Witam,Tak jak w temacie, chciałabym do faktury sprzedaży dodać tłumaczenie na język angielski. Czy znajdzie się jakaś dobra duszyczka, która udzieli mi wskazówek.
pozdrawiam
Bartosz P. www.erpline.pl
Dzień dobry,W enova jest w standardzie wydruk faktury w języku angielskim.
Nazywa się: "Dokument sprzedaży English".
Jeżeli chodzi Pani o przetłumaczenie nazw towarów to dobrym rozwiązaniem może okazać się użycie indywidualnych nazw towarów. Żeby móc zaproponować dobre rozwiązanie musiałbym poznać więcej szczegółów.
Pozdrawiam serdecznie
Chodzi mi o dodanie tłumaczenia do faktury, jak wystawiam fakturę sprzedaży dla klienta z Niemiec, by pod każdym zwrotem na fakturze było np: do zapłaty "to be paid" albo sama faktura "invoice"..wiem że jest taka możliwość, bo widziałam faktury wystawione przez ten program z takimi dopiskami, tylko nie wiem jak to zrobić.Będę bardzo wdzięczna za wskazówki :)
Michał Modrzejewski Kupiec
Po wystawieniu faktury z menu drukowania wybierasz Dokument sprzedaży English.A na wydruku oprócz polskich opisów typu np: faktura, nazwa, cena, do zapłaty masz odpowiednio VAT Invoice, Product name, unit price, to be paid
Ot i cała filozofia :)
Wszystko jest ustawione domyślnie, nie trzeba więcej kombinować
Jedyne w co musisz w jakiś sposób ingerować to nazwy produktów i ew. dopiski własne na dole faktury
Edit: A efekt wygląda tak

.
Mam nadzieję że o to chodziło :)Michał Modrzejewski edytował(a) ten post dnia 24.05.11 o godzinie 11:43
dziękuję bardzo :))) Bo jak to mówią "...wszystko jest prostsze, niż myślisz, i jednocześnie bardziej skomplikowane, niż sobie wyobrażasz..."...odnalazłam..wydrukowałam..i jest jak chciałam :)))
pozdrawiam
Andriy
Lylyk
Dyrektor, S&R
Industriewerkzeuge
Polska
Panie Michale dobra opcja kiedy kontrahent zagraniczny czyta polskie nazwy produktu a to rzadkość . Wprowadziłem nazwę angielską jako cecha produktu ale nie widzę możliwości ze by ta nazwa drukowała się na dokumencie . Mozę pan podpowie wyjście ? Czy tylko opcja stworzenia nowego wzorca ?
Sławomir
Krajewski
Centrum Wdrożeń
Informatycznych
Może Pan wykorzystać pole Opis w karcie towaru - druga zakładka.
Andriy
Lylyk
Dyrektor, S&R
Industriewerkzeuge
Polska
Ale wtedy na wydruku będzie i polska nazwa i angielska
Sławomir
H.
szef działu
wdrożeń, Logmar
Jeśli chcemy, aby na dokumencie były tylko dane z opisów towarów to zaznaczamy taką opcję w definicji dokumentu (opcje-handel-dokumenty sprzedaży, zakładka Wydruki). I wtedy mamy na wydruku tylko opis.
Sławomir
Krajewski
Centrum Wdrożeń
Informatycznych
Zmiana w definicji dokumentu spowoduje, że dla wszystkich faktur zawsze będzie nazwa z opisu.Może Pan wyedytować wzorzec wydruku i zamiast pola nazwa wskazać pole opis. Przy takim rozwiązaniu, wystarczy, że po zatwierdzeniu zostanie wydrukowana faktura z właściwego wzorca.
Andriy
Lylyk
Dyrektor, S&R
Industriewerkzeuge
Polska