Advertisement

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Marek Mirczyński Analityk SAP @
Accenture

Temat: Teatr(y)

Mieszkam w Katowicach od niedawna i zachciało mi się do teatru :)

Co możecie polecić? Czy są może jakieś sztuki, których "nie można przegapić" (jak na przykład "Skrzypek na dachu" w Gdyni)? Najchętniej wybrałbym się na coś wesołego (komediowego), ale nie będę wybrzydzać ;)
19.05.2011, 20:07

Katarzyna K. Starszy Specjalista

Oczywiście terat Korez! Teatr, który bawi! Zawsze wychodzę ubawiona :) polecam "Kolega MG" :D
No i mamy jeszcze inne teatry w okolicy :) ale to kwestia gustu kto co lubi.
19.05.2011, 20:11

Dawid Artur N. Dyrektor, Menedżer,
Handlowiec

Marek Mirczyński:
Co możecie polecić? Czy są może jakieś sztuki, których "nie można przegapić" (jak na przykład "Skrzypek na dachu" w Gdyni)? Najchętniej wybrałbym się na coś wesołego (komediowego), ale nie będę wybrzydzać ;)

Jeżeli coś humorystycznego to koniecznie chorzowski Teatr Rozrywki - http://www.teatr-rozrywki.pl
19.05.2011, 21:30

W Wyspański też się coś znajdzie :)
19.05.2011, 22:00

Jolanta I. New challenge is
coming soon.

Nie polecę niestety konkretnego spektaklu ale z dobrze poinformowanego źródła wiem, że warto wybrać się tu:
http://www.teatrzaglebia.pl/
19.05.2011, 22:16

Emilia M. podobno bezczelna

Katarzyna K.:
Oczywiście terat Korez! Teatr, który bawi! Zawsze wychodzę ubawiona :) polecam "Kolega MG" :D
No i mamy jeszcze inne teatry w okolicy :) ale to kwestia gustu kto co lubi.

"KOlega MG" jest super!!!

Pierwsza sztuka, na ktora poszlismy W KTW byl "Cholonek".
Polecam!
:)
19.05.2011, 22:28

Emilia M.:
gustu kto co lubi.

"KOlega MG" jest super!!!

Pierwsza sztuka, na ktora poszlismy W KTW byl "Cholonek".
Polecam!
:)
Mam w planie zobaczyć wszystko jak tylko czas mi na to pozwoli :) siostra teraz była na "3" i mówi, że też super :)
19.05.2011, 22:30

Martyna C. W życiu pewne są
tylko zmiany...

w teatrze śląskim (przywołanym Wyspiańskim) mogę polecić Wszystko dobre, co się dobrze kończy - na ten weekend chyba można dostać jeszcze bilety, albo na małej scenie Mleczarnie, chociaż nie wiem czy będą ją grać jeszcze w tym sezonie bo nie widzę w repertuarze.
http://www.teatrslaski.art.pl/index.php

A w Korezie "Cholonka" po tym przedstawieniu łatwiej przyjezdnym zrozumieć miejscowych ;)
19.05.2011, 22:34

Martyna C.:
w teatrze śląskim (przywołanym Wyspiańskim) mogę polecić Wszystko dobre, co się dobrze kończy
też polecam. Pierwsza część może trochę nudnawa za to drugo już rewelacja
edit. oczywiście 2 część po przerwieKatarzyna K. edytował(a) ten post dnia 19.05.11 o godzinie 22:43
19.05.2011, 22:42

Karina W. Dz.Handlowy

grupa : Teatr KOREZ (recenzje,odczucia na temat spektakli,aktualny repertuar)-zapraszamy :)
19.05.2011, 22:45

Luděk V. tłumacz
polsko-czeski

Marek Mirczyński:
Co możecie polecić? Czy są może jakieś sztuki, których "nie można przegapić" (jak na przykład "Skrzypek na dachu" w Gdyni)?

Skrzypek na dachu jest w chorzowskim Teatrze Rozrywki. Rok temu w czerwcu nawet zrobili przedstawienie Skrzypka w plenerze w parku chorzowskim. Myślę, że w tym roku również będzie jakieś przedstawienie plenerowe.
19.05.2011, 23:18

Karina W. Dz.Handlowy

Polecam Raya Cooneya : Mayday,Mayday II,Okno na Parlament i Nie teraz kochanie... Wszystkie cztery komedie są super,w podobnych klimatach ale warto wybrać się na wszystkie po kolei .Jak dotąd były grane w Wyspiańskim.

Grupę Teatr Korez widzę,że już znalazłeś ,super,podziel się swoimi przeżyciami po spektaklach :)
20.05.2011, 00:34

Karina W. Dz.Handlowy

Luděk V.:
Marek Mirczyński:
Co możecie polecić? Czy są może jakieś sztuki, których "nie można przegapić" (jak na przykład "Skrzypek na dachu" w Gdyni)?

Skrzypek na dachu jest w chorzowskim Teatrze Rozrywki. Rok temu w czerwcu nawet zrobili przedstawienie Skrzypka w plenerze w parku chorzowskim. Myślę, że w tym roku również będzie jakieś przedstawienie plenerowe.
Ludek,daj znać proszę jak usłyszysz ,że będą to grać w plenerze,dziękiKarina W. edytował(a) ten post dnia 20.05.11 o godzinie 00:38
20.05.2011, 00:38

Tomasz W. dyrektor handlowy;
od wyzwania do
wyzwania; otwarty na
no...

http://www.goldenline.pl/forum/2090358/polec-na-slasku...

Obrazek

NAJGŁĘBIEJ POŁOZONA TEATRALNA SCENA IMPRESARYJNA W EUROPIE

(tylko niestety az po wakacjach nic juz nie graja)Tomasz W. edytował(a) ten post dnia 20.05.11 o godzinie 11:11
20.05.2011, 11:09

Luděk V. tłumacz
polsko-czeski

Karina W.:
Ludek,daj znać proszę jak usłyszysz ,że będą to grać w plenerze,dzięki

Przypuszczam, że w tym roku będzie inne przedstawienie.
20.05.2011, 11:37

Karina W. Dz.Handlowy

dobrze,po prostu jak będziesz coś wiedział to napisz ,w tym temacie,nie zawsze jest czas aby przeglądać na stronach teatrów i innych co się u nich dzieje,poza tym też nie zawsze łatwo do tych informacji dotrzeć .... :)
20.05.2011, 12:09

Karina W. Dz.Handlowy

Facebook : Teatr Korez ,jeżeli ktoś jest zainteresowany to mają do rozdania kilka darmowych zaproszeń na dzisiejszy koncert Dariusza Ziółka
20.05.2011, 16:54

Magdalena Mróz La passione
d'Italia +
wellness (poszukuję
osób do w...

Karina W.:
Facebook : Teatr Korez ,jeżeli ktoś jest zainteresowany to mają do rozdania kilka darmowych zaproszeń na dzisiejszy koncert Dariusza Ziółka
:** kliknęłam sobie, dziękuję Ci ślicznie za info!
20.05.2011, 17:09

Marek Mirczyński Analityk SAP @
Accenture

Dzięki bardzo za tak liczny odzew! :)

Karina, faktycznie dołączyłem do grupy Teatru Korez. Widzę, że niczego nie da się ukryć ;) Dam znać jak będę po wizycie :)

Ludek, teatr w plenerze to świetna sprawa (byłem kiedyś na czymś takim w Gdyni). Jak będziesz mieć jakieś info - podziel się, proszę.

Tomasz, teatr na poziomie (podobnie jak Muzyka na poziomie, o której czytałem) to musi być wyjątkowe przeżycie. Szkoda, że mają przerwę... btw. temat, do którego link umieściłeś jest świetny dla kogoś kto zastanawia się co by tu ciekawego zobaczyć w okolicy :)
20.05.2011, 22:26

Karina W. Dz.Handlowy

Magdalena Mróz:
Karina W.:
:** kliknęłam sobie, dziękuję Ci ślicznie za info!
mam nadzieję,ze koncert był udany,ja niestety po wcześniej nieprzespanej nocy i ciężkim dzionku w pracy poddałam się ,nie byłabym w stanie dobrze odebrać koncertu :))
22.05.2011, 23:10

Wyślij zaproszenie do