Oleh G R. freelancer, MAXimage
Temat: Dla wszystkich, komu nie obojętna animacja:-)
Chcę zaproponować mały opis procesu wykonania spotu reklamowego. Lubię sytuacji kiedy między wykonawcą a klientem jest pełna jasność i docenianie. Absolutny brak żadnego nacisku, jedyna presja była ze strony harmonogramu. Na całość wychodziło 5 dni.Za wzór animacji zaproponowano wziąć bohatera z czołówki Cztere Pokoje
Miała to być nie płynna, miękka animacja, ale szybka akcja polegająca na wyraźnych pozach, pozwalających maksymalnie zaprezentować produkt.
Na podstawie tagu zrobiłem szkic kompozycji

a następnie animację główną(RUF)
Po zaakceptowaniu wzięliśmy się do konturu i „malowania”. Za narzędzie wybrałem genialny, w swojej prostocie, program Anime Studio. Jedna z głównych ego zalet jest możliwość prostego animowania punktów linii. Pozwoliło to wyeliminować ręcznie rysowanie dodatkowych rysunków(faz) i znacznie przyspieszyć proces tworzenia całej animacji.
Obiekty 3D i animacja na podstawie RUF, powstały na studio ORKA film.
To jest final:
Praca była przyjęta bez żadnych zastrzeżeń
Dalej byli nastepne:
i
Wszystkich pozdrawiamOleh(g) R. edytował(a) ten post dnia 19.05.11 o godzinie 15:12
Zbyszek
P.
Promotor, Zapytaj o
szczegóły, zacznij
zarabiać.
"ten film video jest prywatny" i tyle z oglądania Twojego dzieła :)Udostępnij a potem daj do pooglądania :)Zbyszek P. edytował(a) ten post dnia 16.05.11 o godzinie 23:50
Zbyszek
P.
Promotor, Zapytaj o
szczegóły, zacznij
zarabiać.
O teraz widać, bardzo fajne animacje postaci, dobry flow :)
Oleh G R. freelancer, MAXimage
Zbyszek P.:
O teraz widać, bardzo fajne animacje postaci, dobry flow :)
Dzięki za radę! Oleh(g) R. edytował(a) ten post dnia 23.05.11 o godzinie 04:16