- 1
- 2
- Następna »
Paweł
Rój
Student, Europejska
Wyższa Szkoła
Prawa i
Administracji w...
Temat: Coś na długi weekend :)
oceńcie mój talent w skali 1-6 reklama TV : SNICKERSJest chłodny wieczór, para w młodym wieku (19-30) wychodzi z imprezy. Wsiadają do samochodu rozmawiając ze sobą i śmiejąc się przy tym. Odjeżdżają w nieznanym kierunku. Scena wewnątrz samochodu. Kierowca (facet) stara się skupić na prowadzeniu samochodu, a jego partnerka jest nabuzowana i podjadając baton zaczyna mu rozpinać czarną koszulę jednocześnie całując go. Kierowca stara się nie rozpraszać i patrzy cały czas na drogę, widać po nim że jest zmęczony, nie wytrzymuje presji i skręca w ślepy zaułek nic wcześniej nie mówiąc o tym partnerce. Na twarzy kobiety zagościło zaciekawienie które się przeplotło z uśmiechem.
Oboje wysiadają z samochodu patrząc na siebie z wielkim pożądaniem. A że jest chłodno to widać im parę z ust. Przesiadają się na tylnią część samochodu (limuzyna). Kobieta kładzie się wzdłuż na tylniej kanapie, jej głowa jest po stronie kierowcy. Facet jest już coraz bardziej senny, wchodzi przez prawe drzwi zamykając je za sobą i kładzie się na kobiecie.
Kamera teraz pokazuje samochód z zewnątrz. Parują szyby, a samochód zaczyna podskakiwać. Kamera wędruje na około samochodu który przestał podskakiwać zatrzymując się na oknie pod którym leży głowa kobiety. Na oknie nagle pokazują się w obie dłonie leżącej kobiety tak jakby uderzyła nimi z powodu
orgazmu i powoli zsuwają się w dół zostawiając ślad. Kamera ukazuje teraz kobietę wew. samochodu która nerwowo szuka klamki. Słychać chrapanie faceta. Okazało się że on zasnął na niej wywołując zdenerwowanie i chęć wydostania się z pod niego.paweł rój edytował(a) ten post dnia 29.04.11 o godzinie 18:05
Dorota
H.
copywriter i
freelancer też,
reszta do
uzgodnienia.
w sensie, że snickers zabija pożądanie?mam obawy, czy ten pomysł wywoła burzę oklasków z powodu jakiś emocji (orgazmu).
Jarosław Koć senior copywriter
Nie chciałbym się wyzłośliwiać, wiec jeżeli ten pomysł jest serio (śmiem wątpic) to przed przystapieniem do produkcji seryjnej podobnych scenariuszy polecam rozważyć nastepujące kluczowe kwestie:1. Jaki komunikat ma nieść ten spot? Czy rzeczywiście taki niesie?
2. Jaka jest w nim rola reklamowanego produktu? W jaki sposób wpływa on na występujace postaci?
3. Dla kogo jest przeznaczony komunikat (jaka jest TG)? Czy treść scenariusza nie będzie negatywnie odebrana przez istotną część TG?
4. Czy spot i jego przekaz na pewno realizuje strategię komunikacji reklamowanej marki?
5. Czy zaproponowana historia na pewno da sie czytelnie opowiedzieć w standardowym czasie reklamowym (w Polsce zazwyczaj 30 sekund) za pomocą środków narracji filmowej?
Jeśli rzetelnie odpowiesz sobie na te pytania, nie będziesz potrzebował pomocy od ludzi z forum..
Kuba Nowak copywriter
-9
Paweł
Rój
Student, Europejska
Wyższa Szkoła
Prawa i
Administracji w...
Jak nie zjesz batona to uśniesz, zjadasz i jedziesz dalej na końcu spotu tekst. Spot ma być max. hedonistyczny. Cel : mężczyźni 18-30 lat. To jest tylko wymysł wyobraźni, chcę ocenić swoją kreatywność :)paweł rój edytował(a) ten post dnia 01.05.11 o godzinie 12:06
Radosław
Zieliński
Bo w reklamie trzeba
być populistą!
rozruszaj ją pracując nad kolejnymi pomysłami, ten można sobie darować.jedna jaskółka nie czyni wiosny, nie ma co nad nią ubolewać... niech leci, będą następne.
pomysł 1 - out!
pomysł 2 - out!
pomysł +/- 50 - hmm chyba to jest to!
powodzenia.
p.s. trochę mnie dziwi potrzeba oceny kreatywności... po co Ci to? jak sam siebie zaskoczysz ilością i jakością koncepcji będziesz wiedział, że ją masz.
p.s. 2 moim zdaniem nikt nie ma prawa Ci powiedzieć, że ją masz bądź jej nie masz po 1 pomyśle przedstawionym na forum. radosław zieliński edytował(a) ten post dnia 01.05.11 o godzinie 12:20
Jarosław Koć senior copywriter
paweł rój:
To jest tylko wymysł wyobraźni, chcę ocenić swoją kreatywność :)
Mogę jedynie ocenić przedstawiony scenariusz jako propozycję spotu reklamowego. Czyli - dla konkretnej marki i grupy jej odbiorców, wyrażający żądany przez zleceniodawcę komunikat w odpowiedni dla marki i czytelny dla odbiorcy sposób.
Jeśli piszesz "ot, tak sobie, co Ci przyjdzie do wyobraźni", to scenariusze reklamowe nie są dla Ciebie.
Patryk
R.
copywriter, Słowa
trafiają w cel
Hahaha, błędy językowe jak bomby kasetonowe :)
Anna Furmanowicz Akademia Reklamy
oj tam ..... nie podcinajcie chlopakowi skrzydeł .... niech probuje, rozwija swoja wyobraznie ..... jak nie do reklamy sie przyda to do sypialni ..... reklama konczy sie happyendem - orgazmem :-)) wiec moze snickers jako marka zmieni swoje pozycjonowanie :-) ....
Arkadiusz Szwabowski copywriter, radio
Snickers nie jest afrodyzjakiem, a facetowi przed seksem proponowałbym raczej białko niż węglowodany. Tyle meritum.Żaden spot nie jest wolnym atomem wrzuconym ot tak do mediów. Stanowi część kampanii, jest powiązany z innymi aktywnościami, wpisuje się w dłuższy plan pozycjonowania marki. Nie można sobie pozwalać na dowolność.
Patryk
R.
copywriter, Słowa
trafiają w cel
I właśnie dlatego ta praca nie jest tak prosta, ja się wydaje kopiom Scully'ch i Mulderów.
oki - ale zwrocccie uwage ze chlopak chcial tylko aby ocenic jego kreatywnosc .... moze niekoniecznie jest mu ona potrzebna do reklamy, moze do czegos innego ..... gdyby tak polaczyc ta reklame z haslem Patryka "potrzebujesz mnie" :-) to .... moze by sie tego snickersa sprobowalo :-)) .....pytanie do arka:
Czemu starasz sie nie pracowac z osobami ponizej trzydziestki?
pytanie do patryka:
Czemu na facebooku masz na swoim profilu zdjecie owcy?
.... no to teraz chlopaki wykorzystajcie swoj tworczy potencjal do odpowiedzi na powyzsze pytania ..... ciekawa jestem ktorego odpowiedz bedzie bardziej blyskotliwa :-) ocenimy to .....
Paweł
Rój
Student, Europejska
Wyższa Szkoła
Prawa i
Administracji w...
Dobra odpuśćmy sobie brief, niech to będzie koncept praktykanta w agencji i jego pierwszy scenariusz. Może tak będzie łatwiej wam odpowiadać :)Błędy językowe w surowym scenariuszu są jak najbardziej na miejscu, bo dzięki temu poprawiasz pisownie i nadajesz ostateczny kształt całej fabule.
Dziękuje Pani Ani za inicjatywę ale ze śledztwem na razie proszę się wstrzymać :)paweł rój edytował(a) ten post dnia 02.05.11 o godzinie 23:00
Anna Furmanowicz:
pytanie do arka:
Czemu starasz sie nie pracowac z osobami ponizej trzydziestki?
Na przykład dlatego, że potrafią pisać bez emotikonów.
ok - czekamy na druga odpowiedz i oceniamy :-).... emotikony oznaczaja ze osoba ma duzo w sobie tych emoti.... to chyba dobrze dla procesu tworzenia .... ja nie uzywam emtikonow, jedynie surowych kropek, dwukropkow i pauz ..... w ogole duuuuzzzzo kropek lubie ....
a nazwa "zmysliwy" pochodzi od slowa "zlosliwy" czy "mysliwy"? ....
Pawle - jakiej pomocy od nas oczekujesz? Twoj scenariusz zostal oceniony przez zmysliwych kolegow .... probuj dalej pisac ..... polecam tez poczytanie na necie o insightach, rtb, key message itp. - to podstawowe pojecia w reklamie na etapie kreacji ..... nooo, wreszcie ktos uzyl tajemnych nazw ....
Anna Furmanowicz:
.... emotikony oznaczaja ze osoba ma duzo w sobie tych emoti....
To infantylne.
to chyba dobrze dla procesu tworzenia .... ja nie uzywam emtikonow, jedynie surowych kropek, dwukropkow i pauz ..... w ogole duuuuzzzzo kropek lubie ....
Używasz, patrz posty wyżej. To zresztą nieistotne.
a nazwa "zmysliwy" pochodzi od slowa "zlosliwy" czy "mysliwy"? ....
Od zmyślności.
Paweł
Rój
Student, Europejska
Wyższa Szkoła
Prawa i
Administracji w...
Dobra to wzywam moderatora aby czynił swe powinności, niech ulży temu tematowi w cierpieniu i pozbawi go ostatniego oddechu :) czyt. zamknij.Emotkion dodają zdaniu emotion ;] P.Arku
Kuba Nowak copywriter
paweł rój:
Emotkion dodają zdaniu emotion ;] P.Arku
Nie.
Paweł
Rój
Student, Europejska
Wyższa Szkoła
Prawa i
Administracji w...