- « Poprzednia
- 1
- 2
- 3
Temat: Szkolenia After Effects
idąc za sloganem SAD, to jest: "Inwestycja w kreatywność"nie dość że na te męki dostali dofinansowanie z unii to rżną w biały dzień
jesteście Pro. dacie radę dokopać się do Chin :-)
Aleksander
Adamkiewicz
Raising expectations
since 2007
Tomasz Sygnowski:
jesteście Pro. dacie radę dokopać się do Chin :-)
prawo i sprawiedliwosc
Ryszard
Polakowski
Ryszard zmarł w
dniu 16.07.2011 :(
Rozwalacie mnie na maxa - co za różnica co robi gościu na kursach sie nie uczy kreatywności tylko obsługi programu , kreatywności nauczysz się sam lub nie.Jak umiesz przekazać wiedzę to wyślij swoje CV do SADu to może kilka złotych zarobisz bo wszyscy piszecie że to weselnik ale nikt się niczym nie chwiali jaki on jest kozak z After effects. Śmieszy mnie podejście które sobą reprezentujecie, jak nie chcesz szkolenia to się na nie nie zapisuj. Znasz człowieka który jest wykładowcą, to dlaczego go oczerniasz.
Pozdrawiam
Ryszard
w dwa dni nie nauczysz sie porządnie marszczyć skóry więc nie pisz mi tu o 2 dniowych kursach i nauce obsługi programu dla zielonych.myślę że nie ma co bic piany bo każdy ma własne zdanie na temat takich ofert.
masz chętnych to ich gol,tutaj raczej ich nie znajdziesz
Patryk
Scelina
Kompozycja muzyki,
Sound Design / VFX,
3D, Compositing
Ryszard Polakowski:
wszyscy piszecie że to weselnik ale nikt się niczym nie chwiali jaki on jest kozak z After effects.
Nie rozumiem, kto się ma czym chwalić ?
Ryszard Polakowski:
co za różnica co robi gościu na kursach sie nie uczy kreatywności tylko
obsługi programu , kreatywności nauczysz się sam lub nie.
Nie no racja. Na Akademii medycznej też może przyszłych chirurgów, operowania uczyć ten, który potrafi co najwyżej zrobić sekcję zwłok płaza. Rewelacja, kopalnia wiedzy dla uczących się i istny wzór do naśladowania.
Moim zdaniem to już jest kwestia marketingu. Po to się zatrudnia trenera, który jest obeznany w danej branży, by móc potencjalnym klientom / kursantom pokazać jego prace mówiąc " Ten gość pracuje przy takich i takich produkcjach i zapisując się na nasz kurs masz gwarancję tego, że uczy cie ktoś z doświadczeniem zawodowym", a nie jak w tej sytuacji, oferuje się nauczanie przez kogoś, kto nie miał jeszcze okazji by się wykazać i może sam jeszcze wymaga szkolenia.Patryk Scelina edytował(a) ten post dnia 18.04.11 o godzinie 20:20
Jerzy
Drozda
Artysta Technik
Nowych Mediów,
Ekspert i Ambasador
Adobe,...
Uwazam, ze cena za szkolenie zalezy przede wszystkim od poruszanego zakresu, doswiadczenia branzowego prowadzacego, jego umiejetnosci prezentacji, dlugosci takiego szkolenia i jego rodzaju (wyklad, konsultacje, praca przy komputerach...) oraz oczywiscie praktycznej wiedzy jaka sie z niego wynosi, ktora powinna przelozyc sie niemal natychmiast na wieksze przychody.Pewnie - w necie sa darmowe zasoby - sam nawet takie udostepniam. Dostrzec jednak trzeba roznice miedzy zlepkiem tutoriali wyrwanych z kontekstu, od szkolenia prowadzacego ku obranemu celowi.
Jak juz trafnie zauwazyliscie tutoriale czesto prowadza do wybranego efektu. Ja takiego podejscia nie lubie i wlasnie niemu sie przeciwstawiam we wlasnych materialach - takze tych platnych (dostepnych na eduweb.pl). Staram sie prowadzic widza do rezultatu, nie do efektu. Rezultatem takim jest obszerna wiedza na temat wybranego zagadnienia, po ktorej "przetrawieniu" mozna osiagnac wybrany efekt, oraz 100 innych. Wymagam jedynie myslacego widza :) Przykladowo - wezmy trzeci tutorial z mojego szkolenia zaawansowanego do AE. Niby takie nic, a wiedzy w tym jest ogrom. Wspominalem o nim w tym watku, wiec nie bede sie teraz powtarzal: http://www.goldenline.pl/forum/1787528/renderowanie-i-...
Moje szkolenia organizuje eduweb.pl, z ktorymi bardzo blisko wspolpracuje. Jest to mala firma, ktora pare lat temu rozpoczela dzialalnosc w branzy tutorialowej oferujac szkoleniowe materialy wideo z zakresu tworzenia stron internetowych, szybko wybijajac sie na prowadzenie w tej dziedzinie. Chcac poszerzyc swoja oferte zwrocili sie do mnie, abym zajal sie galezia wideo. Co prawda, nie oni pierwsi, jednak w moich oczach przebili konkurencje swoim zaangazowaniem i wysoka jakoscia swoich produkcji. Z takimi ludzmi az milo pracowac.
I tak oto - na dzien dzisiejszy moge Wam zaoferowac wlasne szkolenia z After Effects w nastepujacych formach:
Konsultacje:
1-2 osoby. Praca przy komputerze.
Cena: 300pln / godzina
Uwagi: najlepiej jest spozytkowac ten czas przychodzac z konkretnym pytaniem lub projektem, ktory razem przeanalizujemy, itp...
Szkolenie:
8 osob. Praca przy komputerach nad konkretnymi projektami.
Czas: 30 godzin (10 godzin dziennie).
Cena: 3600pln / osoba
Wyklad:
Liczba uczestnikow - bez ograniczen. Taki wyklad jak to na studiach. Siedzenie na swoim miejscu, sluchanie, patrzenie na obraz z rzutnika, pod koniec zadawanie pytan.
Cena: do uzgodnienia w zaleznosci od okolicznosci
Czas: do 10 godzin.
Trening online:
Uczestnicy siedza we wlasnym domu lub miejscu pracy.
Cena, liczba uczestnikow i inne rzeczy - do uzgodnienia.
Widzialem tez, ze wiele osob krytykowalo tutaj program tego szkolenia, od ktorego caly ten watek sie rozpoczal. Powiem szczerze, ze spisanie takiego programu dla mnie zawsze jest rzecza najtrudniejsza. Co ja moglbym napisac poza "Expressions w praktyce" czy cos podobnego? :) Poza tym ja osobiscie nie przepadam za "odfajkowywaniem" programu krok po kroku. Program jest tylko jako wskazowka i punkt wyjsciowy, a najwieksza frajda jest wtedy, kiedy uczestnicy szkolenia sie angazuja, ciekawia, zadaja pytania, nagle uswiadamiaja sobie cos, z czego nie zdawali sobie wczesniej sprawy, pytaja dalej, ja na to reaguje, odpowiadam, i nagle caly kurs obiera zupelnie nowy kierunek.
Wszyscy widzielismy lepsze materialy szkoleniowe, i gorsze, bylismy na swietnych prezentacjach i wykladach, oraz na takich gdzie trzeba bylo podawac redbulla dozylnie... Najwazniejsze to umiec okreslic sobie, czego sie szuka, i po co chce sie isc na szkolenie, i jaki chcemy uzyskac z tego rezultat. Rezultat! Rezultaty sa najwazniejsze.
PozdrawiamJerzy Drozda edytował(a) ten post dnia 25.04.11 o godzinie 21:39
Jerzy Drozda:
Uwazam, ze cena za szkolenie zalezy przede wszystkim od poruszanego zakresu, doswiadczenia branzowego prowadzacego, jego umiejetnosci prezentacji, dlugosci takiego szkolenia i jego
znasz prowadzącego znasz program
warto dać te 3 koła??
tak/nie
odpowiedz
Jerzy
Drozda
Artysta Technik
Nowych Mediów,
Ekspert i Ambasador
Adobe,...
Arkadiusz Boruc:
Jerzy Drozda:
Uwazam, ze cena za szkolenie zalezy przede wszystkim od poruszanego zakresu, doswiadczenia branzowego prowadzacego, jego umiejetnosci prezentacji, dlugosci takiego szkolenia i jego
warto dać te 3 koła??
Masz na mysli, za szkolenie u mnie? Pewnie! To bedzie najlepiej zainwestowane 3 kola w Twojej karierze. Jesli ktos ma watpliwosci, to moze zaczac od kursow, ktore mam na eduweb.pl, lub wpasc na godzinna konsultacje, lub zwykla pogadanke przy kawie :)
Jerzy Drozda:
Arkadiusz Boruc:
Jerzy Drozda:
warto dać te 3 koła??
Masz na mysli, za szkolenie u mnie? Pewnie! To bedzie najlepiej zainwestowane 3 kola w Twojej karierze. Jesli ktos ma watpliwosci, to moze zaczac od kursow, ktore mam na eduweb.pl, lub wpasc na godzinna konsultacje, lub zwykla pogadanke przy kawie :)
mam na myśli szkolenie w sad przez tego gościa
tobie bym pewnie nie bał sie powierzyć 3 koła bo widzę co robisz ale on nic nie pokazuje poza tym że jest weselnym kamerunem ze nędznym portfolio
Jerzy
Drozda
Artysta Technik
Nowych Mediów,
Ekspert i Ambasador
Adobe,...
Arkadiusz Boruc:
Jerzy Drozda:
mam na myśli szkolenie w sad przez tego gościa
tobie bym pewnie nie bał sie powierzyć 3 koła bo widzę co robisz ale on nic nie pokazuje poza tym że jest weselnym kamerunem ze nędznym portfolio
Przy okacji, pragne przeprosic Pana Ryszarda z SAD'u za zlozenie kontroferty. Watek nazywa sie w koncu "Szkolenia After Effects" :) Choc, trzeba przyznac, ze w porownaniu do moich szkolen to cenowo faktycznie sa tansi. U mnie szkolenie 8 osob jest drozsze, ale wlasnie dlatego, ze przy tak malej grupie moge rzeczywiscie skupic sie na kazdym z osobna, podejsc, pomoc, poprowadzic, i ruszac dalej z tematem. Przy "Wykladach" cena jest oczywiscie do ustalenia i zdecidowanie nizsza.
Odpowiadajac na Twoje pytanie Arku - trzeba umiec okreslic atrakcyjnosc takiego szkolenia - czyli proporcji cena/rezultat, a to kazdy z Was moze zrobic samodzielnie.
Aleksander
Adamkiewicz
Raising expectations
since 2007
Jerzy Drozda:
Odpowiadajac na Twoje pytanie Arku - trzeba umiec okreslic atrakcyjnosc takiego szkolenia - czyli proporcji cena/rezultat, a to kazdy z Was moze zrobic samodzielnie.
Powiedziane jak prawdziwy ambasador :)
Adam
Blumert
Student,
Polsko-Japońska
Wyższa Szkoła
Technik
Komputerow...
Szkolenie zdecydowanie za drogie.Co do kursów Jerzego to nie balbym sie rowniez przeznaczyc pieniedzy.
Patryk
Scelina
Kompozycja muzyki,
Sound Design / VFX,
3D, Compositing
Adam Blumert:
Szkolenie zdecydowanie za drogie.
Co do kursów Jerzego to nie balbym sie rowniez przeznaczyc pieniedzy.
No i to jest wspomniany przeze mnie marketing. Kursów Jerzego się nie boisz, bo kilkoma kliknięciami jesteś w stanie sprawdzić czym się zajmuje, gdzie pracował i pracuje, a także widać efekty tej pracy. Natomiast jeśli kursy prowadzi Pan "XYZ", który nie wiadomo, co robi i najważniejsze jak? to każdy myślący Kowalski przed zrobieniem przelewu na 3000 zł się zastanowi, czy to dobra decyzja.
................zonk
Adam
Blumert
Student,
Polsko-Japońska
Wyższa Szkoła
Technik
Komputerow...
Amen Panowie.
Michał
Orzech
Grafik projektant,
Nasza Klasa sp. z
o.o.
Witam,poszukuję szkolenia z After Effects w Krakowie, czy znacie coś godnego polecenia?
pozdrawiam
Jerzy
Drozda
Artysta Technik
Nowych Mediów,
Ekspert i Ambasador
Adobe,...
Michał Orzech:
Witam,
poszukuję szkolenia z After Effects w Krakowie, czy znacie coś godnego polecenia?
pozdrawiam
Firmowe, czy prywatne? Jednodniowe, czy cykliczne? W zaleznosci od warunkow moge dojechac. Oferuje tez szkolenie zdalne przez wspoldzielenie ekranu. Oficjalna oferta bedzie dostepna wkrotce. Tymczasem mozna sie ze mna umawiac przez to forum, lub innymi srodkami komunikacji.