Adrian Aftowicz Area Coach, AmRest
Temat: Nauka czeskiego w Pradze
Witam,Miesiąc temu przeniosłem się do Pragi i tu rozpocząłem pracę. Jestem zainteresowany nauką języka czeskiego w dość intensywnym tempie, ponieważ chciałbym w czerwcu móc w sposób komunikatywny mówić po czesku.
Czy ktoś mógłby mi polecić nauczyciela?
Super, jeśli byłby w stanie wystawić fakture lub rachunek.
Pozdrawiam
Adrian
Magdalena
Domaradzka
tłumaczka i
lektorka czeskiego i
słowackiego
Bardzo polecam Ci kursy w Ústavu jazykové a odborné přípravy Uniwersytetu Karola na Albertowie - na wszelki wypadek podaję Ci link po angielsku: http://ujop.cuni.cz/albertov/kurz23_en.php#oneyear (chodzi głównie o te Evening Courses albo Individual Czech Language Courses na dole), to wieloletnie doświadczenie w nauczaniu czeskiego cudzoziemców. Na priv podam Ci kontakt do koleżanki, pracownika tego Instytutu i możesz powołać się na mnie, na pewno pomoże Ci dobrać pasującą dla Ciebie czasowo formę kursu. Wystawiają oczywiście faktury.Nie polecam natomiast korzystania z ogłaszających się w różnych miejscach (np. przy "polskim" kościele czy czy przy Instytucie Polskim w Pradze) "kursów" dla Polaków, prowadzonych często przez osoby, które są w Pradze np. od pół roku i już im się wydaje, że a. opanowały język, b. mogą uczyć innych.
Adrian Aftowicz Area Coach, AmRest
Dzięki za informacje :)Pozdrawiam
Adrian