Artur
Piłat
Menedżer
sprzedaży, PKN
Temat: Czy gwiazda powinna zarabiać tyle co prezes banku?
piotr K.:
gwiazdy sa na niebie;-) Ani akor ani prezio nie powinni zarabiac tyle bo to nieprzyzwoite(delikatnie mowiac) porownujac do sredniej krajowej.
Parę gwiazd na ziemi też by się pewno znalazło. Jednak odkąd w każdym głupawym serialu roi się od "gwiazd" faktycznie bezpieczniej i sprawiedliwiej zarezerować to określenie niebiosom. A już podciągać pod miano gwiazdy ogranego do bólu wesołka to zdecydowanie przesada.
Czy powinni (obaj) tyle zarabiać osądzić powinni klienci tego banku -obecni i ci niedoszli. Bo czy szanująca się instytucja powinna pozwalać sobie na "porąbane" reklamy nie licząc się przy okazji np. ze swoim "żelaznym" targetem? Czy powinna ładować w nie lekką ręką ciężkie pieniądze zarobione na swoich klientach? I czy powinno sie płacić tyle ludziom, który zarządzając taką instytucją dopuszczają do takich dwuznacznych działań wizerunkowych na bądź co bądź uznanej marce?
Żaneta
Kowalska
Doradca ds. Rozwoju
Biznesu | INFORSYS
S.A.
Artur Piłat:
Czy powinni (obaj) tyle zarabiać osądzić powinni klienci tego banku -obecni i ci niedoszli.
Klienci chyba bardziej powinni oceniać obsługę, ofertę, opiekę, bezpieczeństwo swoich operacji a nie pensję Prezesa :)
Artur
Piłat
Menedżer
sprzedaży, PKN
Żaneta K.:
Artur Piłat:Czy powinni (obaj) tyle zarabiać osądzić powinni klienci tego banku -obecni i ci niedoszli.
Klienci chyba bardziej powinni oceniać obsługę, ofertę, opiekę, bezpieczeństwo swoich operacji a nie pensję Prezesa :)
Nie chodziło mi o dosłowną ocenę. Po prostu klienci "zagłosują" decydując się na pozostanie/opuszczenie/skorzystanie z banku, który stara się przyciągnąć ich uwagę między innymi w taki właśnie sposób. I ich rosnąca/spadająca liczba, a co za tym idzie także ilość usług i produktów banku z jakich skorzystają będzie wymiernym składnikiem cząstkowym do oceny efektów pracy szefostwa banku. Co za tym idzie będzie też stanowić potwierdzenie/zaprzeczenie sensowności opłacania prezesów kwotami, jakie otrzymują. Tak jak i sensowności wydawanych na pewne akcje kwot.
Dana Saga
T.
Edukacja
Artystyczna;
rzeźba, malarstwo
Reklama czyniona przez jakąkolwiek "gwiazdę" jest dla mnie najostateczniejszym, a raczej żadnym kryterium, decydującym o skorzystaniu z usług reklamowanej firmy/banku. A właściwie zniechęcającym, bo od razu nasuwa mi się skojarzenie wyrzucania pieniędzy w idiotyczne reklamy, których tak naprawdę nikt nie ogląda.Z obserwacji - jeżeli ukazuje się w telewizji jakaś reklama to ludzie albo są wkurzeni że nastąpiła przerwa w filmie, albo idą w tym czasie wykonać jakieś czynności domowe itp.
Wydaje mi się, że drogie reklamy telewizyjne, często po prostu głupkowate są już przestarzałe w formie i należy szukać nowych sposobów promocji produktu.
Do tego... kto z państwa tak naprawdę ogląda dziś telewizję?
Mirek
Jasiński
prezes zarządu,
Regan Consulting
Dana, Ale tu reklama połączona jest z wielkim ZEREM, podczas gdy mBank po cichu wprowadza różne opłaty - ostatnio za kartę debetową...Dlatego przyrasta im nowych rachunków, ludzie z PKO BP twierdzą, ze jeszcze nigdy tak nie było - więc Majewski warty jest kasy, którą wydają.
Grunt, to by za tymi darmowymi kontami pojawiły się jeszcze inne innowacyjne usługi i kompetentni pracownicy...
Dana Saga
T.
Edukacja
Artystyczna;
rzeźba, malarstwo
Moja wypowiedź była ogólna, jako że nie oglądałam tej reklamy.Po prostu raczej nie oglądam telewizji a już na pewno nie reklam. Także reklamy w prasie, zajmujące całą stronę gazety, za którą płacę, po prostu mnie wkurzają. Moim kryterium zakupu jest jego jakość i daję wszystkim produktom równą szansę. Ten , który mi odpowiada - kupuję. Wchodząc do sklepu, także internetowego mam wprawdzie duży wybór, ale to wcale nie znaczy, że to ten najbardziej reklamowany produkt jest najlepszym ;)
Ps - to samo dotyczy telefonii, banków i innych usług.Dana Saga Tomaszewska edytował(a) ten post dnia 03.06.11 o godzinie 08:41
Mirek
Jasiński
prezes zarządu,
Regan Consulting
Dana Saga Tomaszewska:
znaczy, że to ten najbardziej reklamowany produkt jest najlepszym ;)
Problem w tym, że jeśli się go nie reklamuje, to nikt go nie dojrzy w tym natłoku... Mógłbym z głowy sypnąć chyba ze setką przykładów produktów bardzo dobrych, które nigdy nie przyjęły się i nie weszły do sprzedaży, bo nikt o nich po prostu nie wiedział.
Można co prawda sprzedać przysłowiowe g... w ładnym opakowaniu i przy dobrej reklamie. Niestety nie da się tej relacji odwrócić by sprzedać super produkt bez reklamy i bez opakowania.
Jeśli jestem w błędzie podaj mi proszę konkretne przykłady: - super produkt i duża sprzedaż mimo braku opakowania i reklamy.
Dana Saga
T.
Edukacja
Artystyczna;
rzeźba, malarstwo
Papier toaletowy 8]
Mirek
Jasiński
prezes zarządu,
Regan Consulting
Pamiętam reklamy papieru toaletowego z pieskiem, z dziećmi - nie chcę robić reklamy, ale jaki papier masz w swojej toalecie?Ja sprawdziłem - i w domu i w biurze mam "wytrzymały i miękki jak aksamit"