Advertisement

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Tomasz Kowalczyk AcidOne.Bloog.PL

Temat: Jaki tablet wybrać?

moim zdanie wybór pierwszego tabletu / tableta (jak kto woli)
zalezy od zasobności portfela lub / wrodzonych ambicji :-))
Ja bym zrobił tak:
kupił na alledrogo.pyly coś na początek w miarę taniego
taniego w sensie do 150zł , hehe
jak mi nie spodoba - trudno - jak się spodoba
to mogę szczerzyć zęby na te bajery co to wszyscy zachwalają
wacomy i spółka ! :-))
tak czy cuś - z tego co widzę tego no,, bambo czy jaki tam ch.. można kupić
za coś w stylu 200 zeta i ponoć sobie chwalą :-)

zalety i wady: cena tabletu zalezy od rysika - jak różowy to drogi bo sie nie wyciera, stopnia i czułości nacisku - jak z chin to wiadomo za deske do krojenia chleba, sprawdzi sie lepiej :-)
6.11.2011, 11:51

Witam.
Jest Pentagram O'pen XL - 100zł z pobraniem ( bodajże magazynówki w oryginalnym pudełku) Wart jest takiej małej kwoty ? Gwarancja rozruchowa jest, a jak się zepsuje, to cóż.. do kosza.
http://allegro.pl/okazja-tablet-graficzny-pentagram-o-...Marcin S. edytował(a) ten post dnia 30.12.11 o godzinie 19:16
30.12.2011, 19:13

Piotr L. projektowanie user
experience,
interakcji,
architektura i...

Marcin S.:
Witam.
Jest Pentagram O'pen XL - 100zł z pobraniem ( bodajże

Teraz kupiłeś Pentagrama, następnym razem kupisz Tablet...
30.12.2011, 20:34

Piotr L.:
Marcin S.:
Witam.

Nie kupiłem go jeszcze, ale gdyby ktoś mi zasugerował że to działa i warte jest 75zł to bym go zamówił.
Wydało mi się przez moment że to była jakaś ciut lepsza klasa . Ale zobaczyłem właśnie że rok produkcji tej tacki to 2001-2002. Nawet nie wiadomo czy współpracuje z 64bit win7 ?
30.12.2011, 20:45

Piotr L. projektowanie user
experience,
interakcji,
architektura i...

Marcin S.:
Piotr L.:
Marcin S.:
Witam.

Nie kupiłem go jeszcze, ale gdyby ktoś mi zasugerował że to działa i warte jest 75zł to bym go zamówił.
Wydało mi się przez moment że to była jakaś ciut lepsza klasa . Ale zobaczyłem właśnie że rok produkcji tej tacki to 2001-2002. Nawet nie wiadomo czy współpracuje z 64bit win7 ?

Nie oszukujmy się: tablet kosztuje minimum kilkaset złotych i posiada logo Wacom. Cała reszta to szmelc...
30.12.2011, 20:47

Kordian Zadrożny WebMaker,
instruktor, fajny
gość

Piotr Cegielski:
Wacom sie nie psuje

Ojjj, mój kolega strasznie się z nimi nawojował. Zamiast mu wymienić to naprawiali i naprawiali...

To mój trzeci pentagram,
Pierwszy antyk piórko padło i w ogóle się spsół po kilku latach, drugi miał powierzchnię 4:3 więc musiałem wymienić i teraz mam trzeciego i jest fajnie ;)
30.12.2011, 20:47

Piotr Cegielski Designer,
Webdesigner,
Illustrator, DTP,
Concept Artist

Ojjj, mój kolega strasznie się z nimi nawojował. Zamiast mu wymienić to naprawiali i naprawiali...

To mój trzeci pentagram,
Pierwszy antyk piórko padło i w ogóle się spsół po kilku latach, drugi miał powierzchnię 4:3 więc musiałem wymienić i teraz mam trzeciego i jest fajnie ;)

Nie wiem co kolega robił z tym tabletem, łącznie miałem 3 tablety, jeden uszkodziłem sam niechcąco wiec kupiłem drugi, potem zmieniłem na większy rozmiar. Ogólnie jeden z tabletów ma juz 5 lat i działa idealnie.
1.01.2012, 14:05

Sonia P. ceo Peroni SA

dzialam na BAMBOO WACOM'a i bardzo go lubie
1.01.2012, 17:09

Marek Szymański grafikam i detepczę

Pracuję na dwóch wacomach bamboo (jeden najnowszy, od świąt :D, uważam, że znacznie lepszy od poprzedniej wersji, zwłaszcza piórko), a moje dzieciaki mają pentagrama. W życiu bym się z nimi nie zamienił :D

Jedna wada bambo, brak możliwości konfiguracji skrótów, a przede wszystkim skrótu przełączania obszarów roboczych. Cholernie utrudnia pracę przy dwóch monitorach.Marek Szymański edytował(a) ten post dnia 02.01.12 o godzinie 09:09
2.01.2012, 09:07

Michał Mikłowski Black Belt
Interactive Sorcerer

True that, nowy Bambus jest bardzo fajny :)
5.01.2012, 20:01

Paweł O. widzi jak mucha za
mucha wciąż się
rwie

Witam
Zastanawiam się nad wyborem tabletu Wacom Bamboo Pen & Touch, ponieważ nie ma w mojej mieście sklepu gdzie mógłbym wypróbować jak to działa, to jedno nie daje mi spokoju. Mianowicie zastanawiam się czy podczas pracy dłoń trzymająca piórko i mająca kontakt z powierzchnią roboczą nie powoduje jakichś nieprzewidzianych reakcji. Czy miał ktoś z Was okazję to sprawdzić?

ok, udało mi się znaleźć odpowiedź na moje pytanie.
jakby kogoś interesowała to tutaj jest wideo recenzja
http://pclab.pl/art38837.html

pozdrawiamPaweł Ordan edytował(a) ten post dnia 13.02.12 o godzinie 20:52
13.02.2012, 20:27

Dariusz A. Otwarty na wszelkie
propozycje pracy

Przy okazji, czym się różni wersja Fun? Tylko białym kolorem i dodatkowym softem?
14.02.2012, 12:50

Paweł O. widzi jak mucha za
mucha wciąż się
rwie

Dariusz A.:
Przy okazji, czym się różni wersja Fun? Tylko białym kolorem i dodatkowym softem?

nie zastanawiałem się nad tym, ale z tego co widziałem w ulotkach prasowych to są jedyne różnice.
14.02.2012, 13:09

Wyślij zaproszenie do