- 1
- 2
- Następna »
Andrzej
Pieniazek
Prezes, Purcon
Poland - Doradztwo
Personalne
Temat: Godło państwa jako logo?

http://tkip.pl/
Ciekaw jestem czy mozna godlo panstwowe jako logo uzywac?
Kamil
Obrok
Project Manager, Zoo
& Other's
Godła zapewne niew tym wypadku jest użyta tylko część - dość znacznie zmodyfikowana
bardzo fajny pomysł jak dla mnie
Dagmara
D.
operacyjny na
wypowiedzeniu :):)
Godłem Rzeczypospolitej Polskiej jest wizerunek orła białego w koronie w czerwonym polu.A dokładnej : Godłem Rzeczypospolitej Polskiej jest wizerunek orła białego ze złotą koroną na głowie zwróconej w prawo, z rozwiniętymi skrzydłami, z dziobem i szponami złotymi, umieszczony w czerwonym polu tarczy.
A więc to nie jest godło Polski.Dagmara D. edytował(a) ten post dnia 26.03.11 o godzinie 22:50
Andrzej
Pieniazek
Prezes, Purcon
Poland - Doradztwo
Personalne
Dagmara D.:
A więc to nie jest godło Polski.
Ale czesc..;)
Dagmara
D.
operacyjny na
wypowiedzeniu :):)
Andrzej Pieniazek:I dlatego wszystko gra :)
Dagmara D.:
Ale czesc..;)
Maciej
Ficyk
właściciel,
Agencja Artystyczna
\"XIV\", archeolog,
plastyk
Bardzo ładne logo :)myśle ze tutaj mają większy problem :http://prawo.vagla.pl/node/8997
Andrzej
Pieniazek
Prezes, Purcon
Poland - Doradztwo
Personalne
Maciej Ficyk:
Bardzo ładne logo :)
myśle ze tutaj mają większy problem :http://prawo.vagla.pl/node/8997
No i dlatego wlasnie mam watpliwowsci..;)
Andrzej Pieniazek:
Dagmara D.:
Ale czesc..;)
Nie jest to część Godła Polski. Brakuje złotej korony, dzioba, kolor orła nie zgadza się z ustawowym, kolor tła również.Łukasz Walterowicz edytował(a) ten post dnia 27.03.11 o godzinie 00:38
Hubert Tatarkiewicz kreślę raporty
Ustawa jest wobec takich gestów bezbronna, ponieważ dopuszcza wizerunki zmodyfikowane, bez precyzowania. Od dobrego obyczaju zależy zatem, jaki stopień "modyfikacji" przyjmą. Modyfikacja taka, jak w przykładzie, gdyby dotyczyła zarejestrowanego znaku firmowego, znalazła by się w sądzie.
Andrzej
Pieniazek
Prezes, Purcon
Poland - Doradztwo
Personalne
Łukasz Walterowicz:
Nie jest to część Godła Polski. Brakuje złotej korony, dzioba, kolor orła nie zgadza się z ustawowym, kolor tła również.
Ale co z tego? Kojarzy sie i to silnie z godlem. Nawet jakby nie bylo to nielegalne to jest to dla mnie tani chwyt "ponizej pasa", w szczegolnosci jak sie zna szczegoly kariery agenta Tomka. Byc mzoe nie wszyscy zaskoczyli kto sie za tym kryje?
Andrzej
Pieniazek
Prezes, Purcon
Poland - Doradztwo
Personalne
Hubert Tatarkiewicz:
Ustawa jest wobec takich gestów bezbronna, ponieważ dopuszcza wizerunki zmodyfikowane, bez precyzowania.
I to jest madry glos... ;)
Łukasz
Mielnik
marketing /
strategia / reklama
Andrzej Pieniazek:
Ale co z tego? Kojarzy sie i to silnie z godlem. Nawet jakby nie bylo to nielegalne to jest to dla mnie tani chwyt "ponizej pasa", w szczegolnosci jak sie zna szczegoly kariery agenta Tomka. Byc mzoe nie wszyscy zaskoczyli kto sie za tym kryje?
Nie wnikam w sympatie czy antypatie do agenta Tomka, natomiast nie widzę niczego "poniżej pasa" w tym chwycie. Wszedłem na stronę www - agencja zajmuje się wywiadem gospodarczym a logotyp, który stworzyli jak najbardziej pasuje:
- kojarzy się z pieczęcią / stemplem - coś co na dokumentach w tym tajnych jest obowiązkowe;)a w całości logo jest stemplem w "lupie/ szkle powiększającym" co tym bardziej nawiązuje do profilu działalności
- uwiarygodnia markę w obszarze jej działania - wiadomo, orzeł nawiązujący do godła kojarzy się z wszelkimi instytucjami
poza tym jest po prostu ładnym logotypem;)
Andrzej
Pieniazek
Prezes, Purcon
Poland - Doradztwo
Personalne
Łukasz Mielnik:
Nie wnikam w sympatie czy antypatie do agenta Tomka..
A ja wnikam..;)
Andrzej
Pieniazek
Prezes, Purcon
Poland - Doradztwo
Personalne
Łukasz Mielnik:
- kojarzy się z pieczęcią / stemplem - coś co na dokumentach w tym tajnych jest obowiązkowe;)
O to wlasnie chodzi...
Andrzej
Pieniazek
Prezes, Purcon
Poland - Doradztwo
Personalne
Łukasz Mielnik:
- uwiarygodnia markę w obszarze jej działania - wiadomo, orzeł nawiązujący do godła kojarzy się z wszelkimi instytucjami
A niby dlaczego ma "uwiarygodniac", szczegolnie jak marka jest nowa? Zreszta mnie to specjalnie nie martwi bo nie przypuszczam, ze jakis powazny klient sie na "wspolprace" z taka agencja zdecyduje.
Jest ale to nie ma nic do rzeczy..;)Andrzej Pieniazek edytował(a) ten post dnia 27.03.11 o godzinie 11:27
Łukasz
Mielnik
marketing /
strategia / reklama
Andrzej Pieniazek:
Łukasz Mielnik:
A niby dlaczego ma "uwiarygodniac", szczegolnie jak marka jest nowa? Zreszta mnie to specjalnie nie martwi bo nie przypuszczam, ze jakis powazny klient sie na "wspolprace" z taka agencja zdecyduje.
Jest ale to nie ma nic do rzeczy..;)Andrzej Pieniazek edytował(a) ten post dnia 27.03.11 o godzinie 11:27
tym bardziej jeżeli marka jest nowa to jej logo może pomóc w określeniu tego czym się zajmują. Może słowo "uwiarygodnić" było nie najtrafniejsze ale wiadomo o co chodzi ... w dużym uproszczeniu: lupa & orzeł = prześwietlamy dokumenty
wiem, że moje subiektywne odczucia nie mają nic do rzeczy dlatego napisałem, że "poza tym" mi się podoba;))
a co do tego czy ktoś poważny z nimi będzie robił deale czy nie ... pożyjemy zobaczymy
Andrzej
Pieniazek
Prezes, Purcon
Poland - Doradztwo
Personalne
Łukasz Mielnik:
Może słowo "uwiarygodnić" było nie najtrafniejsze ale wiadomo o co chodzi ...
Slowo "uwiarygodnic" bylo wlasnie nawet bardzo trafnym okresleniem..;))
Łukasz
Mielnik
marketing /
strategia / reklama
Andrzej Pieniazek:
Łukasz Mielnik:
Może słowo "uwiarygodnić" było nie najtrafniejsze ale wiadomo o co chodzi ...
Slowo "uwiarygodnic" bylo wlasnie nawet bardzo trafnym okresleniem..;))
Trochę za mocnym ... Może jedynym z elementów uwiarygodniających;) Innym jest np. Agent Tomek - jako człowiek z branży .... i od razu napiszę - nie dam się wciągnąć w dywagacje na temat tego Pana;)))
pozdr
Andrzej
Pieniazek
Prezes, Purcon
Poland - Doradztwo
Personalne
Łukasz Mielnik:
Trochę za mocnym ... Może jedynym z elementów ...
No ale taka byla pierwsza reakcja? I wlasnie o to autorom chodzilo...;)
Łukasz
Mielnik
marketing /
strategia / reklama
Andrzej Pieniazek:
Łukasz Mielnik:
Trochę za mocnym ... Może jedynym z elementów ...
No ale taka byla pierwsza reakcja? I wlasnie o to autorom chodzilo...;)
OK, rozumiem do czego pijesz;) ... czyli, że osiągnęli zamierzony cel;) Tak.