Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Aleksandra W. Kierownik Biura
Kreacji, Media SKOK
Sp. z o.o.

Temat: Celebryci w reklamach banków

Każda duża szanująca się instytucja finansowa angażuje ostatnio do swoich kampanii marketingowych jakąś znaną z pierwszych stron gazet osobę. Niektóre gwiazdy wiążą się z daną marką na krótko, inne na długo stają się twarzą firmy. Jak oceniacie udział celebrytów w kampaniach banków? Którzy są według was najbardziej przekonujący, a którzy nie wypadają zbyt wiarygodnie?
Macie jakichś swoich ulubieńców?
14.03.2011, 14:16

Robert Kajzer www.growandgo.pl
www.abcinwestowania.
wordpress.com

W moim odczuciu najgorzej wypada p. Kowalczyk;]
15.03.2011, 21:26

Czesław Buczkowski st. spec. ds.
marketingu,
Mediaskok

Pojawienie się znanej osoby w reklamie, zawsze podnosi wiarygodność przekazu.
Sądzę jednak, że słabo wypadają te "gwiazdy", które są nijakie. No bo oprócz tego, że Hubert Urbański jest znanym prezenterem, Justyna Kowalczyk sportowcem, w żaden inny ciekawy sposób nie objawili się odbiorcom.Czesław Buczkowski edytował(a) ten post dnia 16.03.11 o godzinie 12:07
16.03.2011, 12:05

Kinga Fedorowska Specjalista ds.
Marketingu,
MediaSKOK

Wybór takiego celebryty zależeć powinien od tego, czy chcemy, aby instytucja była kojarzona z bliską, swojską, a może elegancką, albo skoncenrowaną na ludziach młodych itp. Gwiazdy, które nie potrafią uwiarygodnić swojego przekazu, mogą narobić więcej szkód niż korzyści.
20.03.2011, 22:40

Łukasz Witosiński opiekun finansowy,
Polska SKOK

Witam Państwa. Według mnie celebryci w reklamach są tylko tzw "chwilówką". Gwiazdy sportu oraz telewizji z czasem przemijają a w ich miejsce pojawiają się nowe. Z własnego doświadczenia wiem że celebryci wypadają raczej słabo w reklamach. Jak np: Adam Małysz w reklamie kawy. "Dobra reklama powinna dać potencjalnemu klientowi do myślenia". Jeśli ktoś chce obejrzeć celebrytów wystarczy obejrzeć film, zawody sportowe lub teledysk do nowej piosenki. pozdrawiam
6.04.2011, 17:05

www.abcinwestowania.
wordpress.com

Aby taki przekaz reklamowy byl skuteczny to wystapienie celebrytow w reklamie nie moze byc sztuczne. Klient musi chociaz podswiadomie odczuwac, ze celebryta chociaz raz w swoim zyciu uzyl danego produktu.
22.04.2011, 17:02

Kornelia Rutz Student, Uniwersytet
Gdański

Robert Kajzer:
Aby taki przekaz reklamowy byl skuteczny to wystapienie celebrytow w reklamie nie moze byc sztuczne. Klient musi chociaz podswiadomie odczuwac, ze celebryta chociaz raz w swoim zyciu uzyl danego produktu.
Dokładnie, a taki Banderas to mnie niestety do tego zupełnie nie przekonuje...
26.04.2011, 14:41

www.abcinwestowania.
wordpress.com

Takie reklamy to po prostu wyrzucanie pieniedzy w bloto bo tacy celebryci do tanich nie naleza:)
27.04.2011, 20:56

Kinga Fedorowska Specjalista ds.
Marketingu,
MediaSKOK

Zastanawiam się, jaki wpływ na reklamy instytucji finansowych mają częste zmiany celebrytów, znanych osób, które daną instytucję promują.Kinga Fedorowska edytował(a) ten post dnia 28.07.11 o godzinie 08:11
14.07.2011, 09:03

Kornelia Rutz Student, Uniwersytet
Gdański

Kinga Fedorowska:
Zastanawiam się, jaki wpływ na reklamy instytucji finansowych mają częste zmiany celebrytów, znanych osób, które daną instytucję promują.

Zastanawiałam się nad tymi zmianami, i mam wrażenie że instytucja finansowa, która najczęściej zmieniała celebrytów to Millennium Bank, chociaż mogę się mylić. Ale swoja droga takie badania można by zrobić, sama jestem ciekawa wyników.
9.08.2011, 10:44

Mariusz Ż. Specjalista ds.
SEO/SEM, MediaSKOK

Celebryci w reklamach mają swoją moc przebicia ... każdy z nich oddziałuje na określoną liczbę swoich fanów. Przy wyborze celebryty do kampanii reklamowej banku warto pamiętać że każdy z nich posiada też swoich antyfanów. Jednakże wybierając takiego który jest mdłą postacią bez polotu to ... wtedy oferta banku odbierana jest w taki sam sposób :)
10.08.2011, 23:33

Wyślij zaproszenie do