Marcin G. eMarketing
Temat: Pharma eMarketing Summit 2011 - Eye For Pharma
Zobacz podsumowanie konferencji na:http://www.facebook.com/group.php?gid=497833295229
Wkrótce pojawią się pierwsze slide-kity uczestników.
Marcin
Sławomir
D.
Kierownik Projektu,
Blue Vet Sp. z o.o.
A nie możesz tego podsumowania opublikować tutaj, co?po co przerzucasz użytkowników na fb?
Sławek
Maciej
Matuszczyk
Koordynator projektu
edu.medforum.pl
To taka choroba, nazywa się efbioza. Marcin jest w fazie ostrej.Coraz więcej ludzi to ma. Zastanawiam, kiedy ta epidemia się skończy. Ja tego nie rozumiem, czemu prawie każdy program TV, radia gazety reklamują FB.
Marcin G. eMarketing
@Sławomir:Publikuje na blogu. Go ahead:
http://e-farmacja.blogspot.com/2011/03/run-forest-run....
+ polecam blog Mirka Połyniaka.
Prywatnie twierdzę, Fb jest lepszym narzędziem niż GL i lepiej by się stało, gdyby aktywni uczestnicy ehealth GL przeszli na ehealh na FB - z pożytkiem dla nich samych - tam więcej się dzieje.
Zresztą widać jaka jest dynamika grupy na GL. Nikogo fizycznie nie przerzucam. Ja publikuje na FB. Wy możecie publikować tu.
60 osobom udało się przejść i włos im z głowy nie spadł :)
@Maciej:
Czyli piszesz, że nie rozumiesz fenomenu Facebooka... To w jakim celu założyliście tam grupę medforum?
Maciej
Matuszczyk
Koordynator projektu
edu.medforum.pl
Po co założyliśmy konto Medforum na FB? No właśnie po to, aby czegoś nie przegapić.Tak przy okazji, czy ktoś robił badania wykorzystania FB przez lekarzy? Mówili coś o tym w Monachium?
Być może mój punkt widzenia jest skrzywiony punktem siedzenia - lekarza praktyka z prowincji... Maciej Matuszczyk edytował(a) ten post dnia 09.03.11 o godzinie 21:27
Mirek
Połyniak
skuteczny
e-marketing, blog
ninja
moje wrażenia z imprezy są tutajhttp://mirekpolyniak.wordpress.com/2011/03/07/pharma-e...
@ Maciej:
obecnie mamy w PL mediową pandemię FB ;-)
nieszczególnie nadaje się to jako narzędzie marketingu skierowanego do lekarzy w europejskich realiach prawnych
osobiście nie znam żadnego przykładu efektywnego marketingu do lekarzy na FB
myślę, że zamknięte społeczności lekarskie są niezastąpione
Radosław
Marter
Wiceprezes - Active
Pharma Sp. z o.o.
Cześć,Ja myślę iż racja jest po obu stronach. Osobiście myślę iż w takiej sytuacji eHealth, powinien być obecny w dwóch miejscach GL i FB. Co do FB to zgadzam się z Mirkiem „obecnie mamy w PL mediową pandemię FB” mam podobne odczucia.
Michał
Matuszczyk
Dyrektor ds.
rozwoju, Medforum
sp. z o.o.
Dla mnie FB jest ciekawym narzedziem, ale na szczescie mam na tyle duzo pracy, ze nie mam czasu na w kolejne miejsce: LinkenIn, GL, FB...Byc moze przyjdzie czas, ze trzeba sie bedzie zrezygnowac z np. LinkedIN i GL.
Juz pojawiaja sie pierwsze jaskolki, ze bedzie studzenie szelanstwa FB, Rada Radiofonii i Telewizji ma na najblizszym posiedzeniu zastanawiac sie, czy tak jak w Szwecji, nie wprowadzic zakazu podawania w mediach publicznych adresow serwisow np. TVP na FB.
OT 1
ciekaw jestem co na to moderatorzy GL, takie wyrazne naklanianie na rezygnacje z ich uslug na rzecz czegos mocno zblizonego, moze im sie nie podobac...
OT 2
zapewne za moment w wielu firmach bedzie podobny trend jak z NK, dostep bedzie blokowany na firewallu, bo ludzie zamiast pracowac, zajmuja sie czyms innym...