Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Krzysztof Biały Koordynator w Grupie
PZU

Temat: Elefante Bianco (Laghetto di Ponte Subiolo)

Hej, wczoraj wróciliśmy z dwudniowych nurów w EB. Bardzo dobre warunki, wizura najlepsza jaką mi się zdarzyło tam widzieć. Niski stan wody.
Tak więc jeżeli ktoś by szukał pomysłu na przedłużony weekend, to niezła opcja.
8.03.2011, 10:17

Maria B. Niczego nie wiedzą,
niczego nie
potrafią znaleźć,
bo ich ...

O zesz....czyli jednak pomyslec powaznie nad koncepcja zajrzenia do EB w drodze powrotnej z Livigno? Bo taki koncept sie pojawil, ale jak tu do samochodu ladowac i deski i flaszki?
8.03.2011, 10:21

PZU

Deski wypożycz na miejscu :-) wracając zanuraj w EB, potem dodmuchaj resztki w Torrente Astico i siup do domu.
Żałuję tylko że nie znalazłem czasu na nurkowanie w Fontanazzi, a też nie byłem pewien czy wbiję się tam z 2x18.
8.03.2011, 10:43

niczego nie
potrafią znaleźć,
bo ich ...

Krzysztof Biały:
Deski wypożycz na miejscu :-)
Zwariowales???? Moja deseczka jest zajebista i nie dostane takiej w wypozyczalni. A Ty wypozyczasz automaty czy wozisz swoje? :PPPP
wracając zanuraj w EB,
chodzi nam to po glowie....Ale pewnie jednak wygra jezdzenie na maksa :)
8.03.2011, 10:53

PZU

:-) wożę swoje bo za nie i tak już zapłaciłem.

Uzupełniając:
Bicie flaszek w bazie Deep Blue u Sabriny.

Po pierwsze ceny:
Za bicie twina 2x18 powietrzem płaciłem 5 euro, za 80cf Nx50 też ok 5 euro. Twin 2x12 21/35 to koszt ok 40 euro.

Po drugie podejście do klienta:
Sabrina formalnie pracuje od wtorku do soboty, ale umówilismy się na konkretną godzinę w niedzielę, przyjechała, dobiła nam butle... w wolny dzień.

Nurkowania w EB nie wymagają zezwolenia, niemniej należy zarejestrować chęć wykonania nurkowania, wysyłając faks z wyprzedzeniem (kto, kiedy i jakie ma plany).
8.03.2011, 11:45

niczego nie
potrafią znaleźć,
bo ich ...

Krzysztof Biały:
:-) wożę swoje bo za nie i tak już zapłaciłem.
to tak jak ja za swoje deski :)))))

Uzupełniając:
Bicie flaszek w bazie Deep Blue u Sabriny.

Po pierwsze ceny:
Za bicie twina 2x18 powietrzem płaciłem 5 euro, za 80cf Nx50 też ok 5 euro. Twin 2x12 21/35 to koszt ok 40 euro.

Po drugie podejście do klienta:
Sabrina formalnie pracuje od wtorku do soboty, ale umówilismy się na konkretną godzinę w niedzielę, przyjechała, dobiła nam butle... w wolny dzień.

Nurkowania w EB nie wymagają zezwolenia, niemniej należy zarejestrować chęć wykonania nurkowania, wysyłając faks z wyprzedzeniem (kto, kiedy i jakie ma plany).
To wszystko wiemy. Kuszaca mysl, ale zrozum - kocham tez snowoard. No i mam na szali - jeden dzien wiecej lub mnie jezdzenia, ostatniego w tym sezonie. Stad dylematy....:)))))
8.03.2011, 12:16

Jarosław Kur Instruktor Tech
IANTD, Biolog

Witka,
gratulacje ...
ja niestety tylko popołudniami pod lodem nurkuję, a ze przybyło mi zabawek to mam co ćwiczyć.
a jak jest aktualnie z pozwoleniami?
Jarek KurJarosław Kur edytował(a) ten post dnia 09.03.11 o godzinie 20:10
9.03.2011, 19:30

PZU

Hej Jarek,
Jarosław Kur:
ja niestety tylko popołudniami pod lodem nurkuję, a ze przybyło mi zabawek to mam co ćwiczyć.

:-) no tak, z OC czuję się chwilami jak jakiś relikt przeszłości. Trochę wkurzało jeżdżenie do Sabriny, podczas gdy Darek z ironicznym uśmiechem pokazywał manometry Inspiration. Co kupiłes?
a jak jest aktualnie z pozwoleniami?

Luzik, tzn. EB jest dostępna bez dodatkowych zezwoleń. Wg informacji na tablicy, należy jedynie zgłosić fakt nurkowania na 10 dni przed wysyłając faksem na podany numer kopię kwitów i info o planowanych nurkowaniach. Nam zabrakło czasu (decyzja o wyjeździe praktycznie z dnia na dzień). wysłałem email do komórki zajmującej się turystyka i sportem w regionie, z pytaniem co zrobić - bo mam utrudniony dostęp do faksu. Odpowiedź przyszła bardzo szybko: "EB jest dostępna swobodnie. Twój email został wysłany do burmistrza i stosownej komórki. Prześlij kwity celem zabezpieczenia w razie wypadku. Zapoznaj się z tablicą ostrzegawczą. Miłego pobytu"

Pozdrówka
KrisKrzysztof Biały edytował(a) ten post dnia 10.03.11 o godzinie 12:37
10.03.2011, 12:36

Jarosław Kur Instruktor Tech
IANTD, Biolog

dzieki za info,
spróbuje się wybrać w najbliższym czasie.
JK
12.03.2011, 12:35

Wyślij zaproszenie do