Advertisement

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Paweł Polik Project Manager

Temat: Niewypłacalne / Nieuczciwe Agencje Interaktywne

Przestroga dla freelancerów!!! Jesteś nim? Szukasz zleceń? Uważaj na nich!!!

Wrzuć w tym wątku link jeśli uważasz że ta Agencja jest nie w porządku,nie płaci, itd a jeśli chcesz to napisz krótko o co chodzi.
1.03.2011, 11:48

Piotr Mederak Flash Development
Leader

publiczne pomawianie kogoś jest zagrożone karą więzienia.

sadzisz, ze ktos sie odwazy szkalowac tutaj jakakolwiek firme bez wczesniejszego wyroku sadu w jego konkretnej sprawie?Piotr Mederak edytował(a) ten post dnia 01.03.11 o godzinie 17:13
1.03.2011, 17:13

Marcin Suszczewski Właściciel, Hoota

mam cos na koncu jezyka, ale sie powstrzymam.
1.03.2011, 18:43

wiem o tym, ale czy ja kogoś pomawiam albo szkaluję? umieściłem jakieś dane?

jakoś tego nie widze, a Ty? proszę czytać ze zrozumieniem.

to sami użytkownicy odpowiedzilni są za swoje informacje lecz nasuwa się nastepne pytanie: czy albo są odważni i mówią prawdę (a chyba nikt nie jest tego podważyć jeśli tak jest faktycznie) albo trzęsą portkami i omijają tematy tabu.... myśle że Ci którzy mają jaja mogą rzucić jakieś spojrzenie i ostrzec innych a nie wychodzić z założenia że wszyscy wszystko wiedzą ale nikt nic nie mówi.

fakt, osobiście mnie to nie dotyczy, ale żal mi patrzeć jak koledzy z tego tytułu cierpia i zgodze się, mnie to nie dotyczy i nie mogę wypowiedzieć sie w ich imieniu.
1.03.2011, 22:00

konto usunięte

Paweł Polik:
albo trzęsą portkami i omijają tematy tabu.... myśle że Ci którzy mają jaja mogą rzucić jakieś spojrzenie i ostrzec innych a nie wychodzić z założenia że wszyscy wszystko wiedzą ale nikt nic nie mówi.

99,9% ludzi na GL nie ma jaj za to świetnie wazelinuje tylko po to by dbać o PR

obłuda i klepanie po pleckach z obawy przed odwetem i publicznym ośmieszaniem jest silniejsza niż smutna prawda o zleceniodawcach :) i "znajomych" z GL

Mederak to wazeliniarz więc nie spodziewaj się że cokolwiek napisze co zachwieje jego nieskazitelny obraz bezstronnego biznesmena:)))
2.03.2011, 08:38

Łukasz J. projektant

Większość natomiast ma jaja żeby pisać posty i używać własnego zdjęcia aby uwiarygodnić wypowiedź.
2.03.2011, 09:04

Panie Lukaszu, a co ma piernik do wiatraka? Post zostal zalozony i ma jakis temat i watek. jesli nie ma Pan nic do powiedzenia w tym przypadku jak jest w temacie, to radze wtracac watki gdzie indziej i robisz zamieszanie schodzac z tematu, a co do zdjecia to mozna wstawic nawet goly tylek i nic nikomu do tego, jasne?

nie trzbeba byc geniuszem by zrozumiec ze Pan Przemyslaw wie co mowi i leje kawe na lawe a nie tak jak wielu to piepr...y trzy po trzy i wstawia jakies bezjajowe wypowidzi.
2.03.2011, 09:33

Łukasz J. projektant

Własnie o takie wypowiedzi mi chodzi.

Ludzi którzy nie pokazując twarzy czują się anonimowi i mogą sobie pozwalać na docinki w stylu a Jankowski czy kowalski to wazeliniarz bo ma inne zdanie niż ja.

To krótkie i naprawdę słabe.
2.03.2011, 09:56

Przemysław Gosiewski:
... biznesmena:)))

smiac sie chce, jaki biznesmen? a może byzmesmen? w PL nie ma biznesmenów, są tylko sami byzmesmeni, a co któryś tam błysnie elekwencją ....
2.03.2011, 09:58

Łukasz Jankowski:

Ludzi którzy nie pokazując twarzy czują się anonimowi i mogą sobie pozwalać na docinki w stylu a Jankowski czy kowalski to wazeliniarz bo ma inne zdanie niż ja.

a może wysłać jeszcze trzy zdjęcia i załczyć podanie a może CV? zejdzmy na ziemie, dziś można tymi rzeczami podetrzeć sobie cztery litery.

Panie Lukaszu, a co to? konkurs na najładniejszą fotke, czy może serwis NK albo fotka.pl? tam sobie poszukaj twarzy i patrz się do bólu.

to jest każdego sprawa co umieszcza, czy dodanie zdjęcia jest obowiazkowe, wymagane czy konieczne?
2.03.2011, 10:02

Michał P. Freelance/Projektowa
nie

Piotr Mederak:
publiczne pomawianie kogoś jest zagrożone karą więzienia.

sadzisz, ze ktos sie odwazy szkalowac tutaj jakakolwiek firme bez wczesniejszego wyroku sadu w jego konkretnej sprawie?Piotr Mederak edytował(a) ten post dnia 01.03.11 o godzinie 17:13

A nie można napisać: ci mi nie zapłacili?
W końcu to kwestia elementarnej uczciwości. Nie jestem zwolennikiem urządzania spektaklu czarnego PRu na forach. Natomiast jak ktoś komuś nie zapłacił np. 500 zł, to co - do sądu..? Na założenie sprawy nie starczy, a rozprawa odbędzie się za 2 lata.
2.03.2011, 10:25

nie

Paweł Polik:
Łukasz Jankowski:

a może wysłać jeszcze trzy zdjęcia i załczyć podanie a może CV? zejdzmy na ziemie, dziś można tymi rzeczami podetrzeć sobie cztery litery.

Panie Lukaszu, a co to? konkurs na najładniejszą fotke, czy może serwis NK albo fotka.pl? tam sobie poszukaj twarzy i patrz się do bólu.

to jest każdego sprawa co umieszcza, czy dodanie zdjęcia jest obowiazkowe, wymagane czy konieczne?

Konieczne nie, ale czy Ty jesteś Dzielny Zorro?
2.03.2011, 10:26

Michał Pijet:

nie wiem, nie mnie oceniać, niech to robią inni. ale napewno jestem z tych co nazywaja sprawy po imieniu i nie boją się mówić prawdy.
2.03.2011, 10:34

nie

Paweł Polik:
Michał Pijet:

nie wiem, nie mnie oceniać, niech to robią inni. ale napewno jestem z tych co nazywaja sprawy po imieniu i nie boją się mówić prawdy.

Na GL przyjęło się pokazywać zdjęcia. Można w ten sposób powiązać nazwisko z wyglądem. Powinieneś się dopasować do tej reguły zanim zaczniesz pisać, zwłaszcza na tematy kontrowersyjne lub w samej swej istocie bardzo złożone.

Taką sprawą jest kwestia formułowania zarzutów na portalu branżowym.
2.03.2011, 10:38

Leader

Przytyki w stylu "Mederak to wazeliniarz więc nie spodziewaj się że cokolwiek napisze co zachwieje jego nieskazitelny obraz bezstronnego biznesmena:)))"
są niestety dowodem na to, że ten wątek skazany jest na język i poziom zbyt niski by mogła się tu wywiązać ciekawa dyskusja o etyce poszczególnych agencji, ich wypłacalności etc.

Proponowałbym nieśmiało nie karmić trolla
2.03.2011, 10:42

Michał Pijet:

Na GL przyjęło się pokazywać zdjęcia. Można w ten sposób powiązać nazwisko z wyglądem. Powinieneś się dopasować do tej reguły zanim zaczniesz pisać, zwłaszcza na tematy kontrowersyjne lub w samej swej istocie bardzo złożone.

Dziekuję Panie Michale za mocne słowa, postaram się dopasować lecz nie zrobię tego od już, od zaraz.

ps. reguły są po to by je łamać. a co do nich samych to zastosuję się jeśli bedą one wymagane.
2.03.2011, 10:44

Piotr Mederak:
Przytyki w stylu "Mederak to wazeliniarz więc nie spodziewaj się że cokolwiek napisze co zachwieje jego nieskazitelny obraz bezstronnego biznesmena:)))"
są niestety dowodem na to, że ten wątek skazany jest na język i poziom zbyt niski by mogła się tu wywiązać ciekawa dyskusja o etyce poszczególnych agencji, ich wypłacalności etc.

Proponowałbym nieśmiało nie karmić trolla

a Pan to kto? apogeum inteligencji? pępek świata?
2.03.2011, 10:47

Leader

daleko idace wnioski musze przyznac :)

taki mi sie obrazek zawsze przypomina, gdy w tego typu dyskusjach troll internetowy (http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie) zawsze musi postawic kropke nad i :)

Obrazek
Piotr Mederak edytował(a) ten post dnia 02.03.11 o godzinie 11:01
2.03.2011, 11:01

Michał Mikłowski Black Belt
Interactive Sorcerer

Przemysław Gosiewski:
99,9% ludzi na GL nie ma jaj
...a Ty, w ktorej grupie jestes?
2.03.2011, 11:01

Piotr Mederak:
daleko idace wnioski musze przyznac :)

taki mi sie obrazek zawsze przypomina, gdy w tego typu dyskusjach troll internetowy (http://pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie) zawsze musi postawic kropke nad i :)

Obrazek
Piotr Mederak edytował(a) ten post dnia 02.03.11 o godzinie 11:01

warto przytoczyć że zawsze, dokładnie zawsze i wszędzie w każdej grupie znajdzię sie jakaś wsza czy czarna owca która nie rozumie co to dany temat i zamiast konkretnie udzielić odpowiedzi to nijak drąży jakiś inny temat bez końca.
2.03.2011, 11:09

Wyślij zaproszenie do