- 1
- 2
- Następna »
Marta Skinder Passion for Customer
Temat: nietypowa reklama preparatu na gardło
zachęcam do oglądania i komentowania reklamy, która stworzona została z myślą o łamaniu schematów obowiązujących przy reklamach tego typu produktów. Jak myślicie czy pomysł jest trafiony?
Piotr L. • Weź Mnie •
W sumie pozytywnie... ale... ;)Śmiechowe może w pewnym sensie to jest ale wydaje mi się, że zabrakło tochę pomyślunku i skupienia się nad detalami. Co to za mundury?
I dlaczego wszystko co ma być uznane za formę viralu ma w dopisku (banned albo zakazana reklama? ;)Piotr L. edytował(a) ten post dnia 22.02.11 o godzinie 11:16
Andrzej Kostuś in progress
straszny suchar... zanim odpaliłem myślałem, że gość może będzie chciał wydać jakiś rozkaz, chore gardło mu nie pozwoli i jakaś śmieszna sytuacja się wywiąże z tego... a tu dupa (czyt. klops)!Nic ciekawego. Zabrakło... wszystkiego!
Marta Skinder:
zachęcam do oglądania i komentowania reklamy, która stworzona została z myślą o łamaniu schematów obowiązujących przy reklamach tego typu produktów.
ps: jakich schematów? W którym miejscu ta reklama coś łamie?
@Andrzej to jest 9 sekund, ciężko w te 9 sekund opowiedzieć rozbudowaną historie, celem było stworzenie szybkiej i zwracającej uwagę fabuły, która nie będzie przegadana.schematy - chodzi tu o typowe pokazywanie apteki, farmaceuty, bolącego gardła i szczęśliwej rodzinki...
ale dziękuję za opinię, każda jest cenna.
@piotr reklama zakazana, nie poszła w tv :)Marta Skinder edytował(a) ten post dnia 22.02.11 o godzinie 12:06
Patryk
R.
copywriter, Słowa
trafiają w cel
Marta Skinder:
@Andrzej to jest 9 sekund, ciężko w te 9 sekund opowiedzieć rozbudowaną historie, celem było stworzenie szybkiej i zwracającej uwagę fabuły, która nie będzie przegadana.
schematy - chodzi tu o typowe pokazywanie apteki, farmaceuty, bolącego gardła i szczęśliwej rodzinki...
@piotr reklama zakazana, nie poszła w tv :)Marta Skinder edytował(a) ten post dnia 22.02.11 o godzinie 12:06
O! A dlaczego została zakazana?
Piotr L. • Weź Mnie •
Jest różnica między reklamą zakazaną a reklamą która powstała z takim założeniem lub chce za taką uchodzić :P
Marta Skinder:
to brzmi jak "pierd...sz, my wiemy lepiej" ;)
To jest reklama, która bardziej łamie schematy, o których mówisz:
Można było lepiej...? Można było ;)
Piotr L.:
Jest różnica między reklamą zakazaną a reklamą która powstała z takim założeniem lub chce za taką uchodzić :P
Jest różnica, ta akurat zakazaną być nie miała. Tak wyszło. To historia na inny wątek.
Pomijając kwestię, czy akurat ten konkretny przykład mógłby zadziałać.
Myślicie, że w tym kraju i na tym rynku jest szansa reklamować takie produkty w sposób bardziej kreatywny, czy aby osiągnąć cel - zwiększenie rozpoznawalności marki, trzeba wykorzystywać utarte schematy?
Czy opłaca się podjąć ryzyko?
Andrzej Kostuś:
gdybyśmy pozjadali wszystkie rozumy nie pytałabym o zdanie :)
to przykład dobrej reklamy :) w innym klimacie i przede wszystkim dłuższej...to ważny aspekt.
Piotr L. • Weź Mnie •
Marta Skinder:
Myślicie, że w tym kraju i na tym rynku jest szansa reklamować takie produkty w sposób bardziej kreatywny, czy aby osiągnąć cel - zwiększenie rozpoznawalności marki, trzeba wykorzystywać utarte schematy?
Czy opłaca się podjąć ryzyko?
3x Tak :)
1) reklamować kreatywniej można zawsze, ludzie przywykli do oglądania tych samych gniotów i wszystko co wyjdzie pojad standard bardziej rzuca sięw oczy.
2) wszystko zależy od tego jaki wizerunek marki chcemy budować, czasem niezdrowo jest wychylać się z szeregu...
3) Jeśli jest to przemyślane i nie ma możliwości zadziałania negatywnie na wizerunek marki czy samego produktu - tak. Jeśli jest robione na zasadzie "pójdźmy na całość! Będzie wypas! Ludzie to pokochają!" bez przemyślenia potencjalnych negatywów i ich zminimalizowania - nie :)
Wracając do samego spotu, w zakresie viralu sukcesów nie wróżę - nie ma tego czegoś co zachęcałoby do przekazania go dalej. Ale można go przerobić na reklamówki w wersji internetowej jako nieco inna forma przekazania informacji - chociazby kina internetowe :)
Ps. Lektor do spotu docelowo lądującego w TV nie pasuje za bardzo - tutaj akurat warto trzymać się blizej schematów.
Adam G. ...
Marta Skinder:
Andrzej Kostuś:
gdybyśmy pozjadali wszystkie rozumy nie pytałabym o zdanie :)
to przykład dobrej reklamy :) w innym klimacie i przede wszystkim dłuższej...to ważny aspekt.
Pomysł może dobry, ale niedopracowany
lepiej było wydłużyć np. do 15 sek.
W pierwszych momentach dzielny wojak ma problemy z wydaniem jakiegokolwiek głosu, W ostatnich po zażyciu potrafi przekrzyczeć wybuchy i strzały.
Korekta na szybko, więc na pewno można i coś lepszego wymyślić.
Kamil
Obrok
Project Manager, Zoo
& Other's
ten bieg aktora na samym końcu z okrzykiem "Gaaaaardlox" przypomina mi produkcje Skurczu "Sarnie żniwo"a głos ma prawie jak kurwinoxy z kapitana bomby ;)
Paweł
Jarosz
medycyna pr i
marketing
Jak dla mnie dentka. Nietypowa ale dentka.Radosna twórczość kilku kreatywnyh osób w stylu "jak przykuć widza w 9 sekund".
Zastanów się jednak dlaczego wszystkie rekamy OTC mają tę samą formę "rodzinka, farmaceuta w śnieżnobiałym kitlu etc..."??? Hę?
Dagmara
D.
operacyjny na
wypowiedzeniu :):)
Paweł Jarosz:Ha :) Może wynika to stąd, że konsumenci opierają się bardzo często właśnie na poradzie lekarza lub farmaceuty ? A nie zamierzają umierać za Gardlox :):) Chore gardła ich i ich dzieci nie kojarzą się z polem bitwy ? :) I dlaczego I wojna ???? :)Dagmara D. edytował(a) ten post dnia 22.02.11 o godzinie 14:24
Jak dla mnie dentka. Nietypowa ale dentka.
Radosna twórczość kilku kreatywnyh osób w stylu "jak przykuć widza w 9 sekund".
Zastanów się jednak dlaczego wszystkie rekamy OTC mają tę samą formę "rodzinka, farmaceuta w śnieżnobiałym kitlu etc..."??? Hę?
Marcel
Błaszczyk
My name is Swiift
Shady
Jaka reklama?Przecież to billboard sponsorski!
A naczym jakoby polega przełomowość?
Joanna
P.
Cud, że mieszczę
się w sukienki- mam
tak ogromny apetyt
n...
Bezsensu... zupełnie mi się nie podoba, tak jak reklama czekoladek chyba z surykatkami ...o co chodzi w połączeniu:
wojny i gardła?
surykatek i czekoladek?
hmmmm... przerost formy nad treścią jak dla mnie
Piotr L. • Weź Mnie •
Joanna P.:
o co chodzi w połączeniu:
wojny i gardła?
na chłopski rozum... wojna z bólem gardła :P