Mateusz Bąkowski Student
Temat: Domena na ovh, blog na wordpress.com -> potrzebuje pomocy.
Witam.Mam wykupioną domenę na ovh.pl i mam duży problem z jej podpięciem pod bloga, którego mam na wordpress.com . Problem występuje wtedy kiedy próbuje zmienić serwery DNS, bo nie moge ich w ogóle zmienić. A na wordpressie jak chce podpiąć domenę piszę, że serwery nie są zgodne z moją domeną.
Jeżeli ktoś już sę w to bawił, to proszę o pomoc.
Pozdrawiam Mateusz.
WitamSerwery DNS w OVH.pl możesz zmienić wchodząc w managerze na wybraną domenę, dalej zakładka po lewej Serwer wirtualny, a w niej Domeny & DNS. Następnie Serwery DNS i nad wyświetlonymi adresami ikona Zmień.
Powstaje paradoks bo OVH przed zmianą serwerów DNS wymaga rejestracji domeny w hostingu (czyli w tym wypadku wordpress.com), a wordpress.com przed rejestracja domeny u siebie wymaga ustawionych serwerów u rejestratora.
Wiem, że Home.pl działa tak samo.
Spróbuj napisać do supportu pomoc@ovh.pl
PozdrawiamKrzysztof Hryszkiewicz edytował(a) ten post dnia 19.02.11 o godzinie 14:10
Przemek Szczęch przemekszczech.pl
Dla mnie ovh to jest jakaśparanoja, kiedyś 3 siedziałem nad połączeniem domeny z twr. Gdzie na domeny.tv robię to w 10 sekund.Ale z tego co pamiętam Krzysiek idze dobrym tropem.
Wbrew pozorom to bardzo łatwy manager.Ja mam tu wszystkie swoje domeny i nigdy nie miałem problemu.
Ale to jak widać nie reguła.
Pozdrawiam
Cezary
Szydłowski
Wspomagamy sieci
handlowe, firmy
produkcyjne,
dystrybucyj...