Tadeusz Budnik E-biznes
Temat: problem ze skryptem php.
Witam mam taki problemik. Skrypcie jest stworzony do wysyłania wiadomości na nk do znajomych ale nie działa. Każda opinia i propozycja poprawy mile widziana. Tzn. Gdy odpalam konsolę i próbuje odpalić skrypt to wyskakuje komunikat " login error <nk talk?> " nie wiem co z tym ponieważ login i hasło dobre a nk talk wyłączony. Tadeusz Budnik edytował(a) ten post dnia 22.02.12 o godzinie 09:51
Tadeusz Budnik E-biznes
Tak są puste. nie zamierzam podawać loginu i chasła publicznie więc usunąłem tak samo jak temat i treść
Paweł Rybus pawelrybus.eu
Spam? ;)
Adam
Michalski
Projektant/Programis
ta freelancer
Tadeusz Budnik:
Tak są puste. nie zamierzam podawać loginu i chasła publicznie więc usunąłem tak samo jak temat i treść
chasła? ;)
Wojciech
K.
realizator
pomysłów własnych
Tadeusz Budnik:
if ( preg_match ( '/<div id="logged_info">Witaj, <a href="\/profile\/([^\"]*)">([^\<]*)<\/a>/', $r, $p ) )
pewnie nasza-klasa zmieniła layout i tam jest teraz inny kawałek HTMLa - więc wyrażenie już nie pasuje.
ale przecież nie potrzebujesz znać swojego imienia i uid (możesz go sobie wpisać na stałe w skrypcie, jeśli on jest do czegokolwiek potrzebny) - więc możesz ten kawałek ominąć, zostawiając tylko sprawdzenie, czy pojawia się słowo "Witaj". (funkcją strpos() żeby było prościej...)
Jakub
Świegot
Project Manager,
OnlineSolutions
takich watkow nie warto wspierac.. nie mnie sądzić, ale tego typu automaty nigdy nie sa tworzone w pozytywnych celach.
Wojciech
K.
realizator
pomysłów własnych
niech się w nk.pl starają ;)wystarczyłoby, gdyby dali limit na usera - np. max. 5 wiadomości na minutę i/lub max. 20 wiadomości na godzinę - gdy którykolwiek przekroczy, ban na 24h.
(jeśli to jakiś skrypt gotowiec, to nie dziwię się, że zmienili fragment HTMLa - 90% spamerów się podda...)
Marcin Juchnicki sklep.zagrajsam.pl
Jak skrypt prubóje wysłać chasło , pewnie go szlag trafia ...
Tomasz Zadora extends Human
Nawet nad "pokemonem" warto się pochylić. Moja rada: nie rób automatyzowanych systemów do wyciągania/wysyłania danych z/do nk.pl.Nie polecam robienia szczególnie takich które wysyłają dużo zapytań w krótkim czasie (takich co "dużo robią") bo był już przypadek, że skończyło się to wizytą policji w domu, konfiskatą komputerów jako dowodów przestępstwa i sprawą w sądzie.
Graj fair to się ostatecznie bardziej opłaca.Tomasz Zadora edytował(a) ten post dnia 16.02.11 o godzinie 18:15
Jakub
Świegot
Project Manager,
OnlineSolutions
Zgadzam się. Jeszcze jak kolega popracuje nad "chasłem", to już zupełnie będzie cool.
Tadeusz Budnik E-biznes
Faktycznie z tym " chasłem " to pojechałem po całości, he :DA skrypt był mi kiedyś tam potrzebny do tego aby wysyłać życzenia do wszystkich na raz nie chciało mi się bawić.
Nawet zapomniałem o tym że taki wątek założyłem, he :)
Okey ale dziękówa wszystkim za odpowiedź i rady, nie skorzystam nie potrzebne mi to już :)
A wątek edytuje i osuwam treść, po co śmiecić forum :D
Pozdrawiam :)