Mariusz
K.
Nauczyciel geografii
w systemie IB
Temat: Nauczyciel homofob
Ja osobiście się nie spotkałem z niczym takim w trakcie swojej edukacji w liceum czy szkole podstawowej. Jedynie poglądy księdza wygłaszane w czasie lekcji religii były czysto średniowieczne i krzywdzące. Jednak już na studiach miałem zajęcia z profesorem który był jawnym homofobem i głosno o tym mówił i się tego nie wstydził. Był wręcz dumny wygłaszając głośno swoje opinie i twierdząc że dłoni takiemu nie poda i głosił wręcz że "tacy" nie powinni wcale z domu wychodzić, nie pokazywać "tego swojego kalectwa". W podobnych słowach z resztą wypowiadał się o ludziach innych kolorów skóry.
Krzysztof K. nauczyciel
Mariusz K.:
Ja osobiście się nie spotkałem z niczym takim w trakcie swojej edukacji w liceum czy szkole podstawowej. Jedynie poglądy księdza wygłaszane w czasie lekcji religii były czysto średniowieczne i krzywdzące. Jednak już na studiach miałem zajęcia z profesorem który był jawnym homofobem i głosno o tym mówił i się tego nie wstydził. Był wręcz dumny wygłaszając głośno swoje opinie i twierdząc że dłoni takiemu nie poda i głosił wręcz że "tacy" nie powinni wcale z domu wychodzić, nie pokazywać "tego swojego kalectwa". W podobnych słowach z resztą wypowiadał się o ludziach innych kolorów skóry.
I był geografem? Mnie na geografii uczono, że geografowi nie przystoi nie tolerować innego wyznania, koloru skóry, choćby dlatego, że to nasz chleb powszedni. Oczywiście wyjaśnienie było inne. Nie wyobrażam sobie żeby geograf mógł mieć z tym problemy, zwłaszcza profesor.
Ten nauczyciel nie zasługiwał na miano pedagoga i nigdy nie powinien uczyć w szkole (pomijając już kwestię że najbardziej "specyficzni" nauczyciele to ci zatrudnieni "z polecenia"). Uczniowie w liceum zapytali raz mnie, co sądzę na temat gejów i lesbijek. Powiedziałam to co myślę, że każdy ma prawo żyć i kochać zgodnie ze swoją wolą, pod warunkiem że nie krzywdzi tym innych ludzi. Uważam że fakt bycia nauczycielem do czegoś zobowiązuje podobnie jak w przypadku lekarza-należy mieć jakieś swoje poglądy, ale przede wszystim nie szkodzić innym. A wybierając pracę belfra trzeba liczyć się z tym, że różnych ludzi się spotka na swojej drodze. Znęcając się świadomie nad uczniem nie tylko dajemy świadectwo własnej ułomności umysłowej, istnieje ryzyko, że wyrośnie kolejna psychiczna kaleka. Żałuję że w tamtej szkole byłam tylko na zastępstwie.
Stan
K.
Prezes, KANGUREX
Group,
Export-Import, Owner
KANGUREX Global
Ewa Rojek:
Przemysław S.:
Ewa Rojek:
A ksiądz - homofob?
I wszystko jasne.
Sami ksieza gwalca prawo naturalne utrzymujac celibat (oficjalnie).
Eh hipokryci w sukienkach...
Sęk w tym, że większość społeczeństwa nadal ich słucha.
Ich, tzn kogo? Jednego ksiedza, czy kulkunastu? A moze Jednak tych kilkunastu tysiecy?
Jakos tak mam zdecydowana niechec do bycia manipulowanym poprzez wybiorcze podawanie skrajnych cytatow.
Bedac zaprzyjaznionym z inteligentnymi homosexualistami - mam niechec do tych wszystkich bojowcow upatrujacych homofobii w kazdej opinii, czy tylko probujacych przemyslec niewygodne argumenty.
Stan
K.
Prezes, KANGUREX
Group,
Export-Import, Owner
KANGUREX Global
Mariusz K.:
Ja mialem na studiach profesora ktory byl tzw "starym kawalerem" i wyglaszal opinie starajac sie udowodnic, ze kobiety to glupsza czesc ludzkosci.
I co z tego? Nalezy wyciagac wniosek ze to powszechne zjawisko, tylko daltego ze dzis Kampania przeciwko homofobii jest trendy bo ponoc 1 % ludzkosci cierpi z tego powodu, wliczajac Eltona Johna, czy Australijskiego sedzie Sadu Najwyzszego?
Ewa R. OTC trader
Stan K.:
Ich, tzn kogo? Jednego ksiedza, czy kulkunastu? A moze Jednak tych kilkunastu tysiecy?
Jakos tak mam zdecydowana niechec do bycia manipulowanym poprzez wybiorcze podawanie skrajnych cytatow.
Bedac zaprzyjaznionym z inteligentnymi homosexualistami - mam niechec do tych wszystkich bojowcow upatrujacych homofobii w kazdej opinii, czy tylko probujacych przemyslec niewygodne argumenty.
Nie liczyłam, ilu. Nie prowadzę statystyk :).
Ale jednak tłumy w niedziele mówią za siebie.
Nie doszukuję się też w każdym zdaniu homofobii...
Stan
K.
Prezes, KANGUREX
Group,
Export-Import, Owner
KANGUREX Global
Ewa Rojek:
Ostatnio para znajomych kolezanki starala sie o adopcje. Wywiad srodowiskowy ok, zarobki, warunki mieszkaniowe tez.
Odrzucili ich wlasnie ze wzgledu na bardzo umiarkowana homofobie. Bo zapytani co sadza, odpowiedzieli zaledwie, ze nie popieraja. Stwierdzono, ze nietolerancyjni...
To jaskolka - zaczyna sie okres nietolerancji dla posiadaczy pogladow odmiennych, niezgodnych z aktualna wykladnia Politycznej poprawnosci.
Zaczyna sie okres ciemnoty, gdy kazde rozwazanie za i przeciw bedzie dyskredytowane etykietka homofobii - bo na aktualnej fali, wolno tylko ZA.
Stan
K.
Prezes, KANGUREX
Group,
Export-Import, Owner
KANGUREX Global
Przemysław S.:
Homofob gejowi nie popusci... Brak slow!
Obawiam sie ze rownie czesto jest inaczej - zaloze sie, ze gdyby na tym forum byla cala grupa Adama B - mielibysmy przykladowa ilustracje w dyskusjach.
Ale faktem jest, ze z inteligentnymi homosexualistami mozna dyskutowac i czarne strony homosexualizmu, te strony, ktore psuja im reputacje. (To znam z wlasnych kontaktow)
Tak jak z inteligentnymi muzulmanami mozna dyskutowac tworzenie jednego spoleczesntwa poprzez redukowanie wplywow bojowcow islamu (to dzieje sie w Australii)
Hanna Maria
Link
farby naturalne,
what else....
"Ale faktem jest, ze z inteligentnymi homosexualistami mozna dyskutowac i czarne strony homosexualizmu, te strony, ktore psuja im reputacje. (To znam z wlasnych kontaktow)"rozwin prosze czarne strony.
pozdrawiam serdecznie
Krzysztof K. nauczyciel
Hanna Maria Link:
"Ale faktem jest, ze z inteligentnymi homosexualistami mozna dyskutowac i czarne strony homosexualizmu, te strony, ktore psuja im reputacje. (To znam z wlasnych kontaktow)"
rozwin prosze czarne strony.
pozdrawiam serdecznie
Ten pan powyżej nie zastanowił się co napisał. Jest pełen fobii, również wobec innych wyznań, co widać w akapicie poświęconym "inteligentnym muzułmanom". Dzielenie świata na inteligentnych i nieinteligentnych to chyba (oprócz fobii, własnych obaw) pokazuje stosunek do innych ludzi. To tak jakby podzielić populację światową na ludzi i podludzi.
P.S. Może się mylę ...