Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Joanna Nawrocka-Laboga muzyk, nauczyciel
rytmiki

Temat: Nauczyciel homofob

Spotkałam się ostatnio w pracy (w szkole) z osobamiktóre wymieniały opinie o różnych ludzich, rozmawiali o zaistniałych gdzieś tam sytuacjach i nagle okazało się, że wszyscy ci ludzie-nauczyciele (!)- są strasznie nietolerancyjni. Byłam w szoku. Jak można później dziwić się dzieciakom, że wstępują do dziwnych organizacji (MW) skoro nawet nauczyciele bombardują ich swoimi opiniami. Spotkaliście się z tym? Ja będąc uczciem nie pamiętam takich nauczycieli, ale teraz jestem trochę przerażona...
31.01.2011, 10:19

Krzysztof K. nauczyciel

Niestety to norma w polskiej szkole. Bardzo przykre jest też to, że nauczyciele uważają się za tych, którym czego, jak czego ale nietolerancji nie można zarzucić. Ta nietolerancja idzie w wielu kierunkach, wystarczy posłuchać wypowiedzi na temat bezdomnych, osób o odmiennym kolorze skóry, żyjących w związkach nieformalnych etc.
1.02.2011, 15:39

Sebastien Ducourtioux lektor i student

sądzę że to zależy też od typu szkół: tolerancja często rośnie z poziomu edukacji, to też prawda jeżeli chodzi o nauczyciele. W Uniwersytetu będą prawdopodobniej bardziej tolerancyjny.
3.02.2011, 10:53

Krzysztof K. nauczyciel

sebastien Ducourtioux:
sądzę że to zależy też od typu szkół: tolerancja często rośnie z poziomu edukacji, to też prawda jeżeli chodzi o nauczyciele. W Uniwersytetu będą prawdopodobniej bardziej tolerancyjny.

Niestety w tym przypadku prawdopodobieństwo trudno obliczyć.

Na uczelniach wyższych: uniwersytety, politechniki homofobia jest tak samo widoczna jak na niższych szczeblach.

Polsce daleko jeszcze do pewnych standardów demokracji, tolerancji ze względu na religię, kolor skóry, pochodzenie etc.
Niestety :-(
3.02.2011, 19:08

Anna B. specjalista do spraw
obsługi klienta,
SITEL Polska Sp.
z....

Spotkałam się z "uśmiechnięta " nietolerancją i ignorancją na SWPSie.
Nietolerancja zgrabnie wpleciona w światopoglad znanego i uznanego wykladowcy, wcale nie ukryta a jawna.
10.03.2011, 16:34

Ewa R. OTC trader

A ksiądz - homofob?

I wszystko jasne.
12.03.2011, 01:29

Przemysław S. Starszy specjalista
ds. finansów i
sprawozdawczości

Ewa Rojek:
A ksiądz - homofob?

I wszystko jasne.

Sami ksieza gwalca prawo naturalne utrzymujac celibat (oficjalnie).
Eh hipokryci w sukienkach...
12.03.2011, 17:29

Ewa R. OTC trader

Przemysław S.:
Ewa Rojek:
A ksiądz - homofob?

I wszystko jasne.

Sęk w tym, że większość społeczeństwa nadal ich słucha.
12.03.2011, 21:55

ds. finansów i
sprawozdawczości

Ewa Rojek:
Przemysław S.:
Ewa Rojek:
A ksiądz - homofob?

I wszystko jasne.

Sęk w tym, że większość społeczeństwa nadal ich słucha.

Niestety...
13.03.2011, 09:08

Krzysztof K. nauczyciel

Przemysław S.:
Niestety...

To może niech zmienią kiecki na kolorowe w kwiaty ;-)
16.03.2011, 22:44

Anna K. wykładowca

sebastien Ducourtioux:

No to kler kończy chyba jakieś gorsze szkoły :(
6.04.2011, 09:21

Artur Królica "Droga przesady
wiedzie do pałacu
mądrości (William
Blake)

Joanna Nawrocka-Laboga:
Spotkałam się ostatnio w pracy (w szkole) z osobamiktóre wymieniały opinie o różnych ludzich, rozmawiali o zaistniałych gdzieś tam sytuacjach i nagle okazało się, że wszyscy ci ludzie-nauczyciele (!)- są strasznie nietolerancyjni. Byłam w szoku. Jak można później dziwić się dzieciakom, że wstępują do dziwnych organizacji (MW) skoro nawet nauczyciele bombardują ich swoimi opiniami. Spotkaliście się z tym? Ja będąc uczciem nie pamiętam takich nauczycieli, ale teraz jestem trochę przerażona...
Ale co to znaczy "nietolerancyjny"? Nauczyciel może być nawet faszystą i być bardziej tolerancyjny od zawodowego specjalisty od tolerancji. Rozstrzygające jest to, czy pozwala uczniom mieć odmienny pogląd od swojego, czy lubi dyskusję. Co mi z tego, że nauczyciel będzie lubił Żydów czy pederastów, jeśli będzie tępił samodzielne myślenie?
9.04.2011, 22:01

Ewa R. OTC trader

Ostatnio para znajomych kolezanki starala sie o adopcje. Wywiad srodowiskowy ok, zarobki, warunki mieszkaniowe tez.
Odrzucili ich wlasnie ze wzgledu na bardzo umiarkowana homofobie. Bo zapytani co sadza, odpowiedzieli zaledwie, ze nie popieraja. Stwierdzono, ze nietolerancyjni...
10.04.2011, 12:43

Krzysztof K. nauczyciel

Ewa Rojek:
Ostatnio para znajomych kolezanki starala sie o adopcje. Wywiad srodowiskowy ok, zarobki, warunki mieszkaniowe tez.
Odrzucili ich wlasnie ze wzgledu na bardzo umiarkowana homofobie. Bo zapytani co sadza, odpowiedzieli zaledwie, ze nie popieraja. Stwierdzono, ze nietolerancyjni...

no i ...?
20.04.2011, 19:03

Ewa R. OTC trader

Krzysztof K.:
Ewa Rojek:

no i ...?

Odwalili ich ze względu na nietolerancję.
To chyba dobrze?
27.05.2011, 16:32

Krzysztof K. nauczyciel

To źle, bo łamie to prawa człowieka do jego własnych poglądów. Homofobia i każda inna fobia to strach i nie musi się łączyć z agresją. Więc decyzję urzędową uważam, że jest krzywdząca.Krzysztof Kawka edytował(a) ten post dnia 27.05.11 o godzinie 19:38
27.05.2011, 19:37

Ewa R. OTC trader

Krzysztof K.:
To źle, bo łamie to prawa człowieka do jego własnych poglądów. Homofobia i każda inna fobia to strach i nie musi się łączyć z agresją. Więc decyzję urzędową uważam, że jest krzywdząca.

Tak? A gdyby adoptowane dziecko okazało się gejem/lesbijką?

Fajnie by mu było dorastać wiedząc, że jest nieakceptowane?
28.05.2011, 15:13

Krzysztof K. nauczyciel

Ewa Rojek:
Krzysztof K.:
To źle, bo łamie to prawa człowieka do jego własnych poglądów. Homofobia i każda inna fobia to strach i nie musi się łączyć z agresją. Więc decyzję urzędową uważam, że jest krzywdząca.

Tak? A gdyby adoptowane dziecko okazało się gejem/lesbijką?

Fajnie by mu było dorastać wiedząc, że jest nieakceptowane?

...Krzysztof K. edytował(a) ten post dnia 02.09.11 o godzinie 15:59
28.05.2011, 23:08

Ewa R. OTC trader

Swoją seksualność poznaje się znacznie później. Nikt nie ma prawa nakazywac komuś być tolerancyjnym. To nie jestem obowiązek.

Zgadzam się. A wychowywać w nietolerancji ma prawo?

BTW. W liceum miałam w klasie geja i nauczyciela - homofoba.

Pytał go na każdej lekcji, ciągle za byle co stawiał jedynki i jeszcze publicznie poniżał go przed klasą.

Efekt? Koniec końców chłopak zmienił szkołę, inaczej by nie zdał.
Był 2001 rok. Nikt nigdzie tego nie zgłosił, ani nie zareagował.

Koleś nie był mięczakiem, kłócił się, że przecież dużo powiedział, klasa się
wstawiała, ale bez efektu...
29.05.2011, 22:10

ds. finansów i
sprawozdawczości

Ewa Rojek:

Swoją seksualność poznaje się znacznie później. Nikt nie ma prawa nakazywac komuś być tolerancyjnym. To nie jestem obowiązek.

Zgadzam się. A wychowywać w nietolerancji ma prawo?

BTW. W liceum miałam w klasie geja i nauczyciela - homofoba.

Pytał go na każdej lekcji, ciągle za byle co stawiał jedynki i jeszcze publicznie poniżał go przed klasą.

Efekt? Koniec końców chłopak zmienił szkołę, inaczej by nie zdał.
Był 2001 rok. Nikt nigdzie tego nie zgłosił, ani nie zareagował.

Koleś nie był mięczakiem, kłócił się, że przecież dużo powiedział, klasa się
wstawiała, ale bez efektu...

Homofob gejowi nie popusci... Brak slow!
2.06.2011, 17:58

Wyślij zaproszenie do