Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Martin Å imka CISSP, ekspert ds.
kryptografii

Temat: analizator płaczu dziecka - WhyCry mini

http://whycrymini.eu/

Udowodniono, że dzieci, które są rozumiane, a ich potrzeby są spełniane, rozwijają się lepiej emocjonalnie i intelektualnie.

WhyCry Mini pomoże Ci zrozumieć nowonarodzone dziecko, a tym samym wspomoże jego prawidłowy rozwój.
26.01.2011, 15:41

Martinie, żartujesz chyba?! Każdy bez WhyCry może/powinien się nauczyć, jak jego dziecko wyraża emocje poprzez płacz. Rodzice muszą nauczyć się słuchać i rozumieć innego człowieka, jakim jest ich dziecko.
27.01.2011, 00:30

Magda S. doradca lakt.,
doula, masażystka,
właścicielka
Centrum dl...

Ale idiotyzm!
27.01.2011, 15:10

kryptografii

Ewa Wołkanowska:
Martinie, żartujesz chyba?! Każdy bez WhyCry może/powinien się nauczyć, jak jego dziecko wyraża emocje poprzez płacz. Rodzice muszą nauczyć się słuchać i rozumieć innego człowieka, jakim jest ich dziecko.

Nie żartuje, Ewo :)

To urządzenie właśnie pomaga rodzicom, żeby się nauczyli rozumieć jakie emocje dziecko wyraża. W żaden sposób nie może jednak zastąpić rodzica ani jego opiekę. Mnóstwo osób nie wie dlaczego dziecko płacze, uczy się metodą prób i błędów. Mając taki analizator można się to nauczyć dużo szybciej.
27.01.2011, 20:38

Nie żartuje, Ewo :)

To urządzenie właśnie pomaga rodzicom, żeby się nauczyli rozumieć jakie emocje dziecko wyraża. W żaden sposób nie może jednak zastąpić rodzica ani jego opiekę. Mnóstwo osób nie wie dlaczego dziecko płacze, uczy się metodą prób i błędów. Mając taki analizator można się to nauczyć dużo szybciej.

Aż opowiem o tym mojej babci! :)
27.01.2011, 21:12

Elżbieta B. Koordynator Działu
Operacji Bankowych
(Getin Noble Bank
S...

Czego to ludzie nie wymyślą :)
Swoją drogą ciekawa jestem czy to urządzanie prawidłowo rozpoznaje płacz dziecka :)
27.01.2011, 22:49

kryptografii

Elżbieta B.:
Czego to ludzie nie wymyślą :)
Swoją drogą ciekawa jestem czy to urządzanie prawidłowo rozpoznaje płacz dziecka :)

Rozpoznaje. Na płać dorosłych nie reaguje ;)
28.01.2011, 10:33

Anna Maria R. Mamy szczęście w
życiu :)))

Niedawno wspominano o tym produkcie w Dzień Dobry TVN i chwalono, że podobno faktycznie działa - możliwe...

Ja jednak, tak jak powyższe Panie, wolę nauczyć się sama rozpoznawać rodzaje płaczu i na nie reagować ;)
9.02.2011, 15:23

Piotr Szczotka Bodyworker, dypl.
masażysta, promocja
zdrowia, itd:)

Ciekaw jestem czy jest taki odpowiednik do analizy płaczu dorosłych?
To byśmy się dowiedzieli ciekawych rzeczy :)
9.02.2011, 20:17

Katarzyna Królikowska-Ši
mka
Underwriter
Ubezpieczeń
Odpowiedzialności
Cywilnej TU All...

Anna Maria R.:
Niedawno wspominano o tym produkcie w Dzień Dobry TVN i chwalono, że podobno faktycznie działa - możliwe...

Ja jednak, tak jak powyższe Panie, wolę nauczyć się sama rozpoznawać rodzaje płaczu i na nie reagować ;)

Jedno nie wyklucza drugiego. Jak się czegoś uczę np. rozpoznawać płacz swojego dziecka, to fajnie, że takie urządzenie wymyślono i może ono mnie w tym wspomóc. Tak samo jest z kąpielą niemowlaka - przecież na początku sprawdza się temperaturę wody termometrem, a w miarę nabywania doświadczenia, termometr nie jest potrzebny i wystarczy zanurzony w wodzie łokieć :)
16.02.2011, 19:57

Anna Maria R. Mamy szczęście w
życiu :)))

Katarzyna Królikowska:

Jedno nie wyklucza drugiego.
Ależ nie zaprzeczam ;)
Przedstawiłam tylko moje stanowisko.
No i zaznaczę, że termometr kosztuje jakieś 5 zł, a ten sprzęcik, jest "nieco" droższy ;) M.in. dlatego wolę tego nauczyć się sama ;)
17.02.2011, 13:50

Wyślij zaproszenie do