Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Dariusz Rorat programista

Temat: Buduj z nami Freelancity.pl!

Jeżeli chodzi o wygląd i funkcjonalność to jest OK. Niestety jest inny problem. Jak narazie zleceń jest niewiele, kilkanaście z dziedziny informatyki, za to kilka tys. wykonawców. To jest niestety ten ból, że właściwie nie ma w czym przebierać.
8.10.2011, 18:12

Kamila Gloger copywriter - public
relations -
konsulting

Byłam tam kiedyś i w sumie chyba się nawet zarejestrowałam, ale nic się tam nie dzieje. Zleceń malusio, wykonawców multum. Jak mówi Darek, nie ma w czym przebierać. Zawsze można się jednak rozwinąć... :)
8.10.2011, 20:22

Niestety narazie w dalszym ciągu pod względem ilości zleceń króluje ZPN i Oferia. I nie sądzę żeby coś się znacząco pod tym względem zmieniło.
9.10.2011, 07:41

Jewgienij Liszczuk Tłumacz języka
rosyjskiego i
ukraińskiego

Dariusz Rorat:
Niestety narazie w dalszym ciągu pod względem ilości zleceń króluje ZPN i Oferia. I nie sądzę żeby coś się znacząco pod tym względem zmieniło.

Vide króluje dumping
9.10.2011, 13:25

Niestety prawie zawsze wygrywa najniższa cena. Obawiam się że dumping to rzecz normalna. Denerwuje mnie coś takiego, kiedy zleceniodawcy wydaje się, że program który tworzony specjalnie pod klienta normalnie powinien kosztować kilka do kilkudziesięciu tys. zł (bo jego napisanie to dużo roboty), może być stworzony z ceną najwyżej 500 zł.

We wszystkich aukcjach jest bardzo poważny problem, tego typu że na jakiś projekt/pisanie tekstu/tłumaczenie itd. przypada od kilku do kilkudziesięciu ofert. A co za tym idzie bardzo trudno się przebić.

Nie wiem w jaki sposób twórcy serwisu chcą zmienić tą sytuację ale moim zdaniem nie jest to takie proste. I najprawdopodobniej dalej najważniejszym kryterium wyboru będzie cena, dopóki będzie tylu chętnych na jedno zlecenie.Dariusz Rorat edytował(a) ten post dnia 09.10.11 o godzinie 16:26
9.10.2011, 15:18

konto usunięte

Chyba idea projektu upadła, a zaczęła się walka do stycznia 2012 żeby opłacać firmę i nie mieć zwrotów dotacji.Karol K. edytował(a) ten post dnia 27.10.11 o godzinie 22:08
27.10.2011, 04:24

Wyślij zaproszenie do