Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

konto usunięte

Temat: Gdzie w Krakowie najlepsze studia podyplomowe z HR?

Hej, hej :)

Chcę rozpocząć studia podyplomowe na kierunku Zarządzanie zasobami ludzkimi. W związku z tym mam do Was pytanko - może ktoś mi poradzić, którą z krakowskich uczelni mam wybrać? Zastanawiam się nad Wyższą Szkołą Zarządzania i Bankowości i nad Uniwersytetem Ekonomicznym. Czy ktoś może ma jakieś doświadczenia/opinie o tych uczelniach?:>
Z góry dzięki za wszelka pomoc :)

Pozdrawiam Wszystkich,
Ewa
22.01.2008, 22:00

Sylwia B. Product Manager
(Online & Mobile)

Podobno Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera ma najlepszą podyplomówkę z HR.
23.01.2008, 15:08

Hanna Sikora Partner HR -
doradca, terner,
coach

Polecam Zarządzanie Personelem na AGH. Prof. Lidia Zbiegień-Maciąg - Opiekun tych studiów - zawsze dba o to, by zajęcia były prowadzone przez praktyków (i to Osobowości). Dyrektorzy personalni, HR Managerowie, liderzy projektów hr-owych dzielą się nie tylko wiedzą, ale przede wszystkim doświadczeniem - nie do przecenienia. Wiedzę teoretyczną przekazują bardzo klarownie i przystępnie pracownicy naukowi Wydz. Zarządzania (świetna dr Ewa Beck i Pan prof.Wiernek). Doskonała jest także trenerka Ela Truszkowska - zajęcia prowadzi intensywnie i zaraża entuzjazmem. Wiem, że brzmi to jak laurka (chociaż jak wszędzie są i "plusy ujemne"), ale z całym przekonaniem polecam.
Hanka Sikora
28.01.2008, 21:13

Łukasz Wieczorek www.coaching.bblog.p
l - Pytania
odkrywające i
rozbrajając...

Tylko i wyłącznie Uniwersytet Jagielloński.
Na AGH jest max. teoretyczne podejście! Nie polecam!
30.01.2008, 00:03

Marta J. HR/szkolenia/wdroże
nia

Ja jestem na podyplomówce na WSE z Zarządzania Zasobami Ludzkimi. Bardzo gorąco polecam.
Studia są prowadzone przez praktyków z prawdziwego zdarzenia!!!
6.02.2008, 12:37

Katarzyna J. HR Partner Biznesowy

Łukasz Wieczorek:
Tylko i wyłącznie Uniwersytet Jagielloński.
Na AGH jest max. teoretyczne podejście! Nie polecam!

Powiem tak, studia na AGH nie spełniły moich wszystkich oczekiwań. Ale nie powiem, że na każdych zajęciach jest czysto teoretyczne podejście.
Jestem przekonana, po rozmowach z moimi kolegami z roku, że poziom zadowolenia ze studiowania zarządzania personelem akurat na AGH zależy od doświadczenia zawodowego w HRe, wiedzy teoretycznej i oczekiwań właśnie.

Pozdrawiam,
KJ
22.02.2008, 23:00

Matylda L. here I am

Ja również polecam ZZL na Wyższej Szkole Europejskiej.

Dużo zajęć z praktykami, a większość wykładów dobrze, ciekawie prowadzona.

Są pewne minusy, ale na tyle małe, że wyboru nie żałuję.
29.02.2008, 13:35

Małgorzata Grzebinoga HR Specjalist -
wszystko jest
możliwe :)

Podyplomówkę z HRu POLECAM na Wyższej Szkole Europejskiej. Zdecydowanie nie AGH. Może ewentualnie UJ.
6.03.2008, 13:17

Hanna Sikora Partner HR -
doradca, terner,
coach

Widzę, że jako jedyna polecam studia podyplomowe na AGH - sprawdziłam empirycznie, że warto. Pozostałe osoby odradzają. Poza Panią Kasią nikt z biorących udział w rozmowie nie studiował tam. Skąd wobec tego Wasze negatywne opinie?

Pozdrawiam
Hanka
8.03.2008, 22:51

Widzę, że jeśli chodzi o uczelnie krakowskie to w większości polecacie Wyższą Szkołę Europejską.
A może jakieś opinie na temat studiów podyplomowych z ZZL z innych miast? Np. na Wyższej Szkole Psychologii Społecznej w Warszawie..?

Również zastanawiam się nad podyplomówką, lokalizacja uczelni nie ma dla mnie większego znaczenia. Będę wdzięczna za wszelkie opinie, bo nie chcę skazać się na rok klepania teorii zamiast rozwoju praktyczną nauką :]
12.03.2008, 10:47

Małgorzata Koziołek - Waga Rekrutacja,
doradztwo zawodowe,
prawo pracy

ja równiez polecam WSE - swietna kadra!
UJ? Hmm...
12.03.2008, 16:15

A jakie macie opinie o studiach z HR na Wyzszej szkole bankowej? Wg rankingow wyglada bardzo ciekawie,
30.09.2011, 00:43

Wyślij zaproszenie do