Paulina N. Teacher of Polish
Temat: nazwy jak cegły
Ten temat na pewno niejednokrotnie przewijał się na forum, ale i tak chciałabym Was zapytać o przemyślenia. Z jakimi nietrafionymi nazwami produktów spotkaliście się ostatnio?Ja zjadłam właśnie całkiem dobry deser wniliowo-czekoladowo-pomarańczowy, który mógłby wyróżniać się na rynku. Niestety nazwa wywołuje u mnie autentyczne mdłości. Panie i Panowie: "Seruś" firmy Krasnystaw. brrrr...
Eliza
S.
Mocna w słowach, z
lekką kreską -
graficzka,
copywriterka...
To ja dodam drugi z tej branży: Bakuś.Ja wiem, że głodnemu chleb na myśli - ale nic nie poradzę, że ta nazwa akurat z serkiem mi się kojarzy... mniej.
Radosław
Zieliński
Bo w reklamie trzeba
być populistą!
Eliza S.:
To ja dodam drugi z tej branży: Bakuś.
Ja wiem, że głodnemu chleb na myśli - ale nic nie poradzę, że ta nazwa akurat z serkiem mi się kojarzy... mniej.
No toż to nazwa konsumpcyjna, tyle, że zakazanych owoców. Bakuś Niezłe Ziółko! ;)))
Anna
K.
specjalista ds.
wizerunku,
copywriter,
marketing,
naming,...
Właśnie przymierzam sie do bloga na ten i zblizone tematy z namingu.Zatrważająco wiele nazw, bądź osób decydujących o nazwach dla marek, firm, to nic innego jak kpina.
O wyrastającej modzie na "nazywiarstwo" przez każdego i za każde pieniadze, i to najczesniej przez osoby uważające sie że potrafią, a majace 0-10 marnych nazw na krzyż w portfolio, chyba nie musze wspominać.
Paulina N. Teacher of Polish
Jeszcze jedna cegiełka- tym razem nazwa małej restauracyjki, która serwuje greckie i tureckie jedzenie, i wcale to nie są kebaby. Można znaleźć kilka interesujących pozycji w menu, np.bakławę. I jaka nazwa? Uwaga: "good food" ;)
Agnieszka
P.
Zastępca Dyrektora
ds. Komunikacji
Marketingowej.Intern
et...
radosław zieliński:
Eliza S.:
To ja dodam drugi z tej branży: Bakuś.
Ja wiem, że głodnemu chleb na myśli - ale nic nie poradzę, że ta nazwa akurat z serkiem mi się kojarzy... mniej.
No toż to nazwa konsumpcyjna, tyle, że zakazanych owoców. Bakuś Niezłe Ziółko! ;)))
Myślę, że ta nazwa stwarza potencjał na niezły viral :-)
Marta Józefina
Osińska
copywriter,
korektor, redaktor
(specjalność:
marketing i PR)
Agnieszka
Menczykowska
marketing Grupa
Inwestycyjna Hossa
SA
Mnie osobiście zadziwia branża farmaceutyczna. Rozumiem, ze nie łatwo znajdować nazwy lekom generycznym, ale czasem autorzy nazw popuszczają wodze fantazji:- Piastprazol
- NeoMag Skurcz
Eliza
S.
Mocna w słowach, z
lekką kreską -
graficzka,
copywriterka...
Ulgix Wzdęcia...
Dominika
K.
Analityk Mediów
Społecznościowych
Agnieszka Menczykowska:ktoś tu słucha radia o poranku tak jak ja ;-)Dominika Kasperczak edytował(a) ten post dnia 25.02.11 o godzinie 17:42
Mnie osobiście zadziwia branża farmaceutyczna. Rozumiem, ze nie łatwo znajdować nazwy lekom generycznym, ale czasem autorzy nazw popuszczają wodze fantazji:
- Piastprazol
- NeoMag Skurcz
Marta Józefina
Osińska
copywriter,
korektor, redaktor
(specjalność:
marketing i PR)
Patryk
R.
copywriter, Słowa
trafiają w cel