Patrycjusz
Brzeziński
Projektowanie
graficzne
Temat: Facebook a strona w joomli - zmagania part 2
Cześć.Kiedys załozylem watek o komentarzach fb w joomli. Ale teraz chcialbym poruszyc temat dotyczacy udostepniania strony na scianie w fb. Czasem sie zdarza ze udostepniana strona na scianie wyswietla niewlasciwy obrazek - tzn obrazek nie bedacy w tresci artykulu.
Zatem jak otagowac obrazek w artykule, aby fb nie mial wadpliwości ze ten konkretny obrazek nalezy do artykulu?
Łukasz
Skorupski
szef projektów
internetowych,
grafik kreatywny -
Szkoła W...
Patrycjusz Brzeziński:
Cześć.
Kiedys załozylem watek o komentarzach fb w joomli. Ale teraz chcialbym poruszyc temat dotyczacy udostepniania strony na scianie w fb. Czasem sie zdarza ze udostepniana strona na scianie wyswietla niewlasciwy obrazek - tzn obrazek nie bedacy w tresci artykulu.
Zatem jak otagowac obrazek w artykule, aby fb nie mial wadpliwości ze ten konkretny obrazek nalezy do artykulu?
Mam ten sam problem, a co więcej trudno mi znaleźć jakąs prawidłowość. Mam wrażenie że wyświetlany jest obrazek najbardzoej zblizony do kwadratu ale głowy nie daję. Na 100% nie jest to pierwszy obrazek w kodzie. Najgorsze jest to ze u mnie najczesciej wyś,wietla obrazek z pewnego modułu reklamowego co kompletnie nie pasuje do treści artykułów.:(
Patrycjusz
Brzeziński
Projektowanie
graficzne
Łukasz Skorupski:
Mam wrażenie że wyświetlany jest obrazek najbardzoej zblizony do kwadratu ale głowy nie daję. Na 100% nie jest to pierwszy obrazek w kodzie.
Nie wiem czy tak jest, ale sprawdzałem z alt i title z nazwa artykułu, ale wyświetlanie obrazka nie było regułą
Łukasz Skorupski:
Najgorsze jest to ze u mnie najczesciej wyś,wietla obrazek z pewnego modułu reklamowego co kompletnie nie pasuje do treści artykułów.:(
To jest niestety reguła ;] :D