Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Jacek Nowak szara mysz

Temat: Zmiana warunków umowy.

Pytanie teoretyczne.
Jest nas 4 handlowcow, kazdy z nas ma okreslony teren 2 lub 3 wojewodztwa w zaleznosci od potencjalu. Wyrabiamy targety walczymy. Jedna osoba jednak w tym gronie nie robi targetu, caly czas narzeka, mowi ze to nasza wina bo nie ma pomocy z naszej strony, ze zbudowalismy za silna siec dystrybucji na naszych regionach i nie moze sie przebic. Oskarza nas o uklady z dystrybutorami i przeszkadzanie w sprzedazy. Pracuje rok a ostatnio nie rozpoznala ta osoba nawet wlasnych dystrybutorow na spotkaniu partnerow handlowych.
Obecnie dzieki staraniu tej osoby sa wprowadzane nowe zasady sprzedazy - nie liczy sie juz ilosc sprzedanego towaru do danego partnera handlowego, ale partner handlowy ma sie rozliczyc ile gdzie sprzedal towaru na jaki region. Wg tego beda dzielone prowizje. Tzn ze np pracujac na wojewodztwie slaski i opolskim sprzedajac XX ton stali mam z tego yy PLN. Jesli moj dystrybutor powie ze 10 % sprzedal na powyzszy rejon a 90 % na pomorskie to dostane z tego tylko 10% poprzedniej prowizji. Czy dla was to ma sens, ktos pracuje na takich zasadach ? Czy to nie jest lamanie tajemnicy handlowej co moj partner handlowy robi dalej z towarem ? Czy sens jest budowania nowych klientow na ktorych nie ma zarobku ?
Mamy teraz przedluzenie umowy ( mam do konca roku ) i spotkanie na sezon 2011, czy ma sens podpiwanie umowy i godzenie sie na warunki ktore nie maja sensu. Jakie jest wasze zdanie, co byscie radzili.
Na marginesie osoba powyzszej nie mozna zwolnic, podejrzewamy ja o jakies wewnetrzne uklady, albo miekkie serce prezesa do niej.
14.12.2010, 16:56

Krzysztof K. Inspektor BHP,
Ochr.Ppoż i OC

Temat: Zmiana warunków umowy.

Teoretycnie - jak nie podobają Ci się nowe warunki pracy to mozesz się zwolnić.
A "co jest dobre a co złe" - decyduje pracodawca a nie Ty. Handel to "brutalna" dziedzina.
14.12.2010, 18:00

Wyślij zaproszenie do