Marek
Sikora
Student,
Politechnika
Gdańska
Temat: Prośba o pomoc
Witam wszystkich forumowiczów,nie wiem czy dobrze trafiłem, ale może znajdzie się ktoś kto pomoże.
Dostałem takie zadanie do wykonania w igrafx'ie:
Pytania:
1. Jak sprawdzić czy jest wystarczająca ilość kajaków przy rozmowie wstępnej?
2. Jak inaczej nazywa się rozkład eksponencjalny? nie znalazłem takiego w programie.
3. Jakie atrybuty trzeba zdefiniować?
4. Czy ta mapa procesu jest dobrze rozrysowana?
Z góry dziękuje za pomoc.
Wojtek
Kozioł
profesjonalny opis
nie zrobi z Ciebie
profesjonalisty
dobrze trafiłeś. co w zamian?
Wojtek
Kozioł
profesjonalny opis
nie zrobi z Ciebie
profesjonalisty
Wojtek K.:
dobrze trafiłeś. co w zamian?
@4: do symulacji którą musisz przeprowadzić w tym ćwiczeniu ta mapa nie nadaję się. brak przepływu w procesie, brak zakończeń procesu. Tu musisz bardziej stworzyć model procesu a nie mapę procesu.Wojtek K. edytował(a) ten post dnia 23.12.10 o godzinie 16:11
Marta
Kowalska
Student,
Politechnika
Gdańska
Witam, mam projekt do wykonania na uczelnie w Igrafx'ie i niestety utknelam w martwym punkcie i nie wiem jak dalej zrobic. Czy ktoś by mógł pomóc?
Karol
P.
Student,
Politechnika
Gdańska
Witam serdecznie, mam podobny problem "martwego punktu" :)Potrzebuję pomocy z notacją BPMN w Igraphx, szczegółów udzielę mailowo.
Wojtek
Kozioł
profesjonalny opis
nie zrobi z Ciebie
profesjonalisty
Witam,Piotr B., trzeba jakieś webinaria odpalić dla studentów w bpmn :-)
pzdr, Wojtek
Piotr Tadeusz
B.
właścicel, MGX
Infoservice
Witam wszystkich "gnębionych" studentów.Nie możemy odpisywać na priv. bo nie możemy robić za was zaliczeń. Wasi wykładowcy (a moi przyjaciele) nie byliby zadowoleni :-).
Ale zawsze możecie pokazać rysunek i możemy podpowiedzieć co jest źle. Wtedy mielibyście takie same szanse w zaliczeniu jak inni wasi koledzy. I powstałoby coś w rodzaju źródła wiedzy dla innych (nie koniecznie studentów).
Pozdrawiam wszystkich.
Piotrek Biernacki
Piotr Tadeusz
B.
właścicel, MGX
Infoservice
A i przy okazji, gdyby byli studenci, którzy znają odpowiedzi na zadawane pytania to też i proszę o udzielanie się tutaj. Wasi potencjalni pracodawcy (Wojtek, Bartek i wielu innych) też tu są. Jak się dobrze zareklamujecie to łatwiej wam będzie znaleźć ciekawą pracę.
Wojtek
Kozioł
profesjonalny opis
nie zrobi z Ciebie
profesjonalisty
No właśnie, Piotr to jest fajny materiał na jakiś podręcznik.... konkretne case studies rozbite w igrafx na bpmn.... pytanie czy to się domyka biznesowo ;-)
Wojtek
Kozioł
profesjonalny opis
nie zrobi z Ciebie
profesjonalisty
No i zaciąłem się...jak zamodelować w bpmn sytuację typu "join" tak żeby komunikat uruchamiał dalszą częśc porcesu w innym kontenerze (ale jedna transakcja tylko), a po zakończeniu działań w tym innym kontenerze, wracał i można było zrobić "split" na "stare transakcje"...
Piotr Tadeusz
B.
właścicel, MGX
Infoservice
Wojtku,Nie ma "części" procesu w innym kontenerze.
Możesz wyzwolić oddzielny proces i po jego zakończeniu kontynuować przebieg w swoim. Komunikaty przesyłają dane i na podstawie zwróconych danych możesz sterować logiką w swoim.
Poza tym join/split nie zwraca "starych transakcji" raczej batch/unbatch.