- « Poprzednia
- 1
- 2
- 3
Michał C. Poszukiwacz skarbów
Temat: Opinie o Inkubatorze
Karol Walczak:Karolu, skoncz pieprzyć za przeproszeniem. Anonimowy chłopak podaje wam gołe fakty, a ty omijasz to i czepiasz się zupełnie czego innego.
Natomiast szczerze gratuluje anonimowemu, że dalej brnie w dyskusji, bo mi już dawno ręce by opadły przy Twoich odpowiedziach. Zresztą nie tylko Twoich - w AIP już tak jest, że na wszystko odpowiadacie wymijająco, przedstawiając rzeczywistość po "Waszemu". Pranie mózgu wam robią tam i test na omijanie trudnych pytań? ;)
Pozdrawiam.
Ps. W AIP byłem a teraz posiadam własną DG, więc dobrze wiem o czym piszę.
Karol
Walczak
Akademickie
Inkubatory
Przedsiębiorczości
(wicedyr. odzia...
Michał C.:Czyżby comming out?
Karol Walczak:Karolu, skoncz pieprzyć za przeproszeniem. Anonimowy chłopak
podaje wam gołe fakty, a ty omijasz to i czepiasz się zupełnie czego innego.Nie kolego. Co do tego, co miało być faktami - wykazałem w którym miejscu rozmówca po prostu majaczy, czy pomawia - np. w kwestii tych sprawozdań ktore niby AIP ma publikowac. Krótko i konkretnie.
Co do opinii - niech każdy ma swoją, wielokrotnie to podkreślałem.
Natomiast fakt, że Inkubator to największa tego typu organizacja w Polsce <druga w Europie> dowodzi, że tego typu opinie można nazwać po prostu skrajnymi i zupełnie niereprezentatywnymi.
Krótko mówiąc, opinie szanuję, w sytuacji przekłamywania faktów reaguję, a przypadku braku szacunku do rozmówcy - ignoruję.
Jeszcze raz powtórzę dla porządku. Inkubatory to dobrowolna instytucja wspierająca przedsiębiorczość wśród młodych Polaków.
Czy jest idealna? Na pewno nie. Z pewnością ma wiele wad, na różnych płaszczyznach.
Czy jest dobra dla wszystkich? Oczywiście że nie. Jednemu będzie się opłacać w Inkubatorze, innemu będzie łatwiej na tradycyjnych zasadach. Inkubator jest całkowicie dobrowolny, można z niego w każdej chwili wyjść <bez żadnych kar umownych> więc jeżeli są osoby, które do AIP się zapisują i im się udaje to znaczy, że trzeba im kibicować, pomagać, wspierać, przygotować do prowadzenia działalności na tradycyjnych zasadach.
Ot cała filozofia. Po prostu zamiast narzekać, robimy swoje. A ja nie należę do grupy osób lubiących jałowe kłótnie vide politycy, tylko konstruktywne działanie, także wybacz, jeśli nie wdam się w pyskówki, czy epitety. Po prostu nie muszę po nie sięgać, bo mam mocne argumenty. Sam też wolę zachować przyzwoity poziom. PozdrawiamKarol Walczak edytował(a) ten post dnia 30.01.11 o godzinie 20:08
Michał C. Poszukiwacz skarbów
Owszem panuje wolny rynek i każdy wybiera to co mu bardziej odpowiada. czy to będzie AIP czy własna DG, to już osobista sprawa. Skoro popyta jest to pewnie jest potrzebne. Razi natomiast mnie zakrzywianie rzeczywistości na plus dla AIP. "U nas łatwo, szybko i przyjemnie." Ja na żadnym etapie współpracy z AIP, począwszy od Lubelskiego AIP, po Seed Capital jeszcze z P. T. Witkowiczem, a również przy okazji współpracy przy projekcie Innowatorzy. Niestety za każdym razem się zawiodłem. Jednak schemat ten sam - obiecujemy, mydlimy oczy jak będzie pięknie, a finalnie okazuje się zupełnie co innego.Tak więc gratulacje należą się za marketing i PR :)
Pozdrawiam
Danuta
Wojtowicz
Specjalista ds.
Rekrutacji, JDE
Consulting