Leszek Hanusiak Software Developer
Temat: JSF - sklep internetowy.
Witam, mam zamiar zrobić sklep internetowy przy użyciu JSF. (wiem o PHP, nie potrzebuję pouczeń).Ponieważ napisałem już dwie stronki w JSF,
moje wiedza ogranicza się do JSF(JSP), Hibernate, Primefaces.
Sklep chciałem napisać przy użyciu powyższych technologii.
Czy moglibyście mi polecić dobry sprawdzony framework współdziałający z JSF(2.0, Facelets), który by się do takiego zadania nadawał,
przy którym bym się sporo nie napisał, łyknął szybko idee...
Sklep będzie uruchomiony na Tomcaci`e. Standardowe funkcje sklepu(rejestracja, maila, koszyk itd)...
Pozdrawiam.
Aleksander
Lech
Senior Software
Developer
Spróbuj kolego z JBoss Seam 3, ewentualnie dorzuć najnowsze RichFaces jak pojawi się release. Polecam też rozważyć zamienienie Hibernate na JPA dostępne w Javie EE. Serverek JBoss na przykład zawiera Hibernate jako implemencaje JPA a Tomtata jako kontener servletów...
Leszek Hanusiak Software Developer
Dzięki.Czy nie będzie problemu współpracy Seam3 z Tomcatem ? Próbowałem z wcześniejszą wersją i miałem sporo problemów.
Richfaces, Icefaces, Primefaces najprzyjemniej robię mi się w PrimeFaces...(chyba przy tym zostane).
Chciałem też zostać przy tomcacie, wypróbowałem hosting i jestem zadowolony, ponadto administratorzy nie chcą JBOSS`a u siebie bo go nie znają :)Leszek Hanusiak edytował(a) ten post dnia 23.11.10 o godzinie 15:02
Aleksander
Lech
Senior Software
Developer
O Primefaces dowiedziałem się do Ciebie, wygląda na prawdę ciekawie i wspiera JSF 2.0 w obecnej wersji. RichFaces 4 które obsługuje najnowsze JSF-y jeszcze nie jest w wersji finalnej, więc może rzeczywiście pozostałbym przy Primefaces.Jeżeli nie chcesz JBoss`a, to myślę, że używając tylko JSF 2.0 + Primefaces + Hibernate jesteś w stanie zrobić coś fajnego. Nie szukał bym tu kolejnego frameworka do spinania. Powodzenia :)