- 1
- 2
- 3
- 4
- Następna »
Krystyna
Krystik
specjalista ds.
finansów
Temat: Transakcje na EUR/PLN USD/PLN
Witam,jakiego brokera polecacie jesli chodzi o inwestowanie z nasza polska zlotowka w stosunku do USD i EUR. Szczegolnie zalezy mi na jak najnizszych spreadach.
Michał
Z.
Trader walutowy,
szkoleniaforex.com
Krystyna Krystik:
Witam,
jakiego brokera polecacie jesli chodzi o inwestowanie z nasza polska zlotowka w stosunku do USD i EUR. Szczegolnie zalezy mi na jak najnizszych spreadach.
Witam
Jeśli chodzi o pary złotówkowe to polecam http://jadefx.com spread oczywiście zmienny, ale oscyluje w granicach 10-20 pipsów ( w trakcie sesji oczywiście, potem się rozszerza do ok. 50-80 pipsów )
Pozdrawiam
Michał
Robert S. Trade To Win
W GFT spread 28 pipsów z tym, że przy parach złotówkowych 1 pips to odpowiednk 0,33 pipsa jak przy np EURUSD czyli realny spread to 9 pipsów a co za tym idzie przy obsunięciu np 100 pipsów Ty tracisz tylko realnie jakbyś miała SL 33.Ktoś ma lepiej nawet u polskich brokerów?Robert S. edytował(a) ten post dnia 19.11.10 o godzinie 13:47
Michał
Z.
Trader walutowy,
szkoleniaforex.com
Robert, ale tak jest u każdego brokera :] wynika ot z tego w jakiej walucie mamy depozyt oraz kurs np. USD/PLN, czyli według Twoich wyliczeń, u JadeFx spread jest ok 4-7 pipsów :]Pozdrawiam
Michał
Robert S. Trade To Win
ok, nie badałem tego tematu u innych mam tylko porównanie do TMS gdzie spread jest minimalnie większy, a moje transacje na tych parach zamykają się może łącznie w ilości 10 wejść.
Krystyna
Krystik
specjalista ds.
finansów
Oliver
R.
Moja prawda jest
najmojsza i
najmojszejsza...
witam,o to samo chcialem sie przy okazji zapytac...
o spread EUR/PLN.. ale szukajka na goooogle i przy okazji Wasze posty, wyjasnily moje watpliwosci :)
oto one:
pozdrawiam :)
o.
Anna
Dąbrowska
FEEL NOTHING BUT
VICTORY
DIF BROKERStały spread
Pary złotówkowe:
EUR/PLN 18 pipsów,
USD/PLN 22 pipsów,
CHF/PLN 21 pipsów,
GBP/PLN 31 pipsów.
http://www.difbroker.com/web/pl_pl/homeAnna Dąbrowska edytował(a) ten post dnia 10.01.12 o godzinie 13:17
Oliver
R.
Moja prawda jest
najmojsza i
najmojszejsza...
zaciekawila mnie jedna rzecz.gdzie.. w FXSalt'cie, znajde ww. pary €UR/PLN..??
Czy procz par glownych sa te, o ktorych mowie..??
Chcialbym sie przesiasc na €UR/PLN.. ale na stronie nie znajduje satysfakcjonujacych odpowiedzi..:((
Jesli wiecie - poczestujcie wiedza :) thx:)
Robert S. Trade To Win
Nie gram na tej parze ale w FXSalt nie znalazlem tej pary szukajac jej w zeszlym tygodniu z ciekawosci.
Oliver
R.
Moja prawda jest
najmojsza i
najmojszejsza...
FXSalt nie oferuje takiej pary... ale gdzies widzialem czytajac.. ze wiaze sie to jakims kontem advance i nalezy napisac do administracji o udostepnienie tej pary EUR/PLN... (powtarzam, tak gdzies wyczytalem)Dlatego pytam Was.. bo ineresuje mnie ta para.. albo.. poleccie mi brokera, ktory oferuje taka mozliwosc:)
thx:)))
Remi
Bruzek
Student, Uniwersytet
Marii
Curie-Skłodowskiej
w Lublinie
Nie rozumiem czemu chce sie przxesiasc na ta para przy tak duzym spredzie. Jest wiele par 1 do 20 pipsa spreadu. na dzien dobry, otweierajac pozycje jestes 45 pipsa w plecy czyli podwoda jak to mowia. I pierwsze slysze zeby wartosc byla 0,33 pipsa. PIP TO PIP. Jakos nigdy nie pozkazalo mi 100 pipsa w plecy a wartosc 33 funta. ALe moge sie mylic
Anna
Dąbrowska
FEEL NOTHING BUT
VICTORY
Remi Bruzek:
Nie rozumiem czemu ...
To tak np. jak otworzę pozycję na EUR/PLN na 1 lot ze spreadem 18 pipsów, koszt jaki będzie pobrany to 15 USD
Jak otworzę pozycję na USD/JPY gdzie spred jest 3 pipsy, koszt pobrany to 11 USD
Jak widać te pipsy na parach z PLN są inaczej liczone.Anna Dąbrowska edytował(a) ten post dnia 07.04.11 o godzinie 17:31
Oliver
R.
Moja prawda jest
najmojsza i
najmojszejsza...
czy ktos podpowie, gdzie mozna handlowac EUR/PLN..??nie pytam o spread, pytam o mozliwosc :)))
Michał
Szklarzewski
IT Project Manager |
Przedsiębiorca
oliver R.:
czy ktos podpowie, gdzie mozna handlowac EUR/PLN..??
nie pytam o spread, pytam o mozliwosc :)))
BOSSAFX, XTB, TMS ...
Michał
Z.
Trader walutowy,
szkoleniaforex.com
Michał Szklarzewski:
oliver R.:
czy ktos podpowie, gdzie mozna handlowac EUR/PLN..??
nie pytam o spread, pytam o mozliwosc :)))
BOSSAFX, XTB, TMS ...
Jeszcze Adiral Markets, Cantor
Ps. ja osobiście odradzam handel na egzotykach, ale kto co woli :]
Pozdrawiam
Michał
Oliver
R.
Moja prawda jest
najmojsza i
najmojszejsza...
dziekuje Panowie za info:)wieczorem przysiade i sprawdze, czy ta para jest dostepna w bezposrendim wyborze, czy moze trzeba jakis sztuczek i magii, zeby ja wyciagnac na powierzchnie :)
Remi
Bruzek
Student, Uniwersytet
Marii
Curie-Skłodowskiej
w Lublinie
WIdac ze nie bardzo wiesz o czym piszesz. koszt a spread to dwie rozne rzeczy. Ja mam tylko spread w uk. wiec nie ponosze tak jak by kosztow bo mam je w spreadzie.
To tak np. jak otworzę pozycję na EUR/PLN na 1 lot ze spreadem 18 pipsów, koszt jaki będzie pobrany to 15 USD
Jak otworzę pozycję na USD/JPY gdzie spred jest 3 pipsy, koszt pobrany to 11 USD
Jak widać te pipsy na parach z PLN są inaczej liczone.
A sam przeyklad jest dobry: jezeli wezmiemy eur/pln to juz jestes w plecy 15 usd i 18 pipsow razy 1 lot, a Oliver ma powiedzmy 15$ kosztu i 45 pipsa spreadu to na dzien dobry jest 60 $ w plecy jezeli 1 pips to 1$.
Wiec warto polyslec czasami czy warta jest ta mozliwosc.
pzdw
Arkadiusz Mirosław
Brysiak
WRÓŻKA ZĘBUSZKA
FOREX -golden age
Arkadiusz Mirosław
Brysiak
WRÓŻKA ZĘBUSZKA
FOREX -golden age
- 1
- 2
- 3