Ewa
Z.
http://www.youtube.c
om/watch?v=u5HRzaOFh
ec
Temat: Po wsparcie przylazłam/em ;-)
tutaj wrzucamy wątki optymistyczne dla podtrzymania na duchu w niedoli;)"To ciekawe, jak szybko i łatwo akceptujemy kurewstwo i zdradę. Oczywiście, jeśli chcemy akceptować. Oczywiście, jeśli już się nauczyliśmy dawać dupy."
Gołębiewski Łukasz
żarcik;)
a teraz na poważnie: no dobrze mniej poważnie bo wszyscy już chyba zasnęli na tym forum;)może ....
"...czasem trzeba wziąć sprawy we własne ręce, bo nikt nie wie, co jest dobre, a co złe, jeśli nie jest na twoim miejscu. Że być może w ogóle nie ma dobra ani zła, tylko zasady, które ludzie wybierają, bo boją się podejmować decyzje."
Kellerman Jonathan
Błażej
Statuch
Strateg / Wizjoner /
Lider / twórca i
współwłaściciel
pro...
Noc marnować na spanie? ;) - no nie żartuj - nie ma to jak pozostać sam na sam z myślami, wiedząc że nikt nie krzyknie, nie zawoła, nikt nie zadzwoni do drzwi ...no bo każdy śpi - ot taki nocny paradoks ;)Trudno zaczynać rozmowę w tak specyficznym temacie jakim jest prośba o wsparcie i udzielanie go potrzebującym, dlatego też pojadę starym chińskim powiedzeniem, który ogromnie mi się podoba i daje do myślenia:
"Nawet najdłuższy masz zaczyna się od pierwszego kroku" ...co jak co, ale w te prastare azjatyckie mądrości, wierzę bardzo głęboko, gdyż wystarczy zdać sobie sprawę z faktu, iż w czasach pozbawionych zupełnie pędu rozwojowego, medytacja miała zupełnie inne znaczenie niżeli ma teraz ...medytowano dla medytowania, a dziś się to wykonuje wyłącznie dla własnego dobra - aby w jakiś sposób uciec od problemów dnia codziennego.
Mira
K.
Jak Mira Ceti...Mira
królowa Mirdoru
SUPER WATEK ;D
Ewa
Z.
http://www.youtube.c
om/watch?v=u5HRzaOFh
ec
Noc bardziej rozumie, lecz dzień więcej daje.;-) W. GrzeszczykSkoro twierdzisz na wstępie, że jest to trudne to takie właśnie będzie czyż nie?;)
Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia. A. Camus
„Nie należy mieć przyjaciół, których cnoty moralne są na innym (tzn. niższym) poziomie od twojego” Konfucjusz
Zofia K. statystka,
"Walczysz,cierpisz,trudzisz się,by uchwycić szczęście.Jesteś podobny do biegacza,który nie znając celu chciałby dobiec pierwszy.
Najpierw zatrzymaj się i sprawdź,czy biegniesz we właściwym kierunku."
"Istniej przyjemność i radość.
Przyjemność to szczęście ciała.
Radość to szczęście duszy.
Nie zadowalaj się przyjemnościami,bo Cię nigdy nie zaspokoją."
"Dramatem człowieka jest ograniczoność możliwości wobec nieograniczonych pragnień."
Michel Quoist
Zofia K. statystka,
i jeszcze od Michela Quoista zdań parę."Większość ludzi uważa się za wolnych,gdy mogą powiedzieć:"robię co chcę";
to znaczy;
nie mam kajdan,żaden przymus fizyczny mnie nie zatrzymuje;
mogę zaspokoić swoje odruchy,instynkty,nic ani nikt mnie ni powstrzyma.
Taka wolność to wolność dzikiego zwierzęcia,a nie człowieka.
(...........)
Nie jesteś wolny,dopóki w sposób niekontrolowany jesteś przywiązany choćby do jednej,jedynej rzeczy albo do jednej,jedynej osoby.(.....)
Im więcej będziesz miał:
drobiazgów w szufladzie,
spraw w przedsiębiorstwie,
bielizny w szafie,
kaset na półce,
pieniędzy w portfelu,
...
tym trudniej będzie Ci stać się naprawdę wolnym,bo wtedy więcej będziesz miał okazji,żeby być przywiązanym."