- 1
- 2
- Następna »
Temat: Pomysł na wybory samorządowe
Mam świetny pomysł na wybory samorządowe!!!!Notujemy wszystkie te osoby co sie reklamują gdziekolwiek i w dniu wyborów ....
NIE GŁOSUJEMY NA NIE!!!!!
GŁOSUJEMY TYLKO NA TAKIE OSOBY, KTÓRE SIĘ NIGDZIE NIE ZAREKLAMOWAŁY!!!!
Jak Wam się podoba ten pomysł ?
Jacek
Lipski
Specjalista ds.
komunikacji
marketingowej i
wewnętrznej, ...
A skąd zamierzasz czerpać wiedzę o takich osobach, tj. jak chcesz dowiedzieć się o ich istnieniu/kandydowaniu?Temat: Pomysł na wybory samorządowe
Jacek Lipski:Hm ... znaczy się, że na kartach nie zaznaczamy już krzyżykiem swoich wyborów, tylko wpisujemy nazwiska i imiona osób jakie chcemy ?
A skąd zamierzasz czerpać wiedzę o takich osobach, tj. jak chcesz dowiedzieć się o ich istnieniu/kandydowaniu?
Kto zagłosuje na ten typ ?Kto odważył się zaproponować S.E.K.S. w zamian za poparcie? To 24-letnia Agnieszka Rupniewska, kandydatka SLD do sejmiku śląskiego. S.E.K.S.
Jacek
Lipski
Specjalista ds.
komunikacji
marketingowej i
wewnętrznej, ...
W ten sposób zagłosujesz co najwyżej na osoby, których reklam nie widziałeś lub nie otrzymałeś.
Mirosław
Surga
..im Bewußtsein der
Verantwortung vor
Gott oder vor dem
e...
A czy ulotka wyborcza ma wplyw na Panstwa preferencje? Kto sprzata ta powyborcza makulature? Czy kampania samorzadowa w internecie ma wg Was sens?Temat: Pomysł na wybory samorządowe
Jacek Lipski:Co znacznie zwiększa prawdopodobieństwo wyboru osoby, która się nie reklamuje, nieprawdaż ?
W ten sposób zagłosujesz co najwyżej na osoby, których reklam nie widziałeś lub nie otrzymałeś.
Mirosław Surga:Według mnie sens by miały informacje typu "zrobiłem to i to w takich, a nie innych warunkach i tyle osób na tym skorzystało - referencje" ...
A czy ulotka wyborcza ma wplyw na Panstwa preferencje? Kto sprzata ta powyborcza makulature? Czy kampania samorzadowa w internecie ma wg Was sens?
Kolejne rzesze kopii kolesi obiecujących miłość, a niektóre osobniki oferujące nawet seks coraz bardziej mnie brzydzi ...
A jeszcze bardziej mnie niepokoi rzesza dających się nabierac na to wyborców ...
Stąd mam wrażenie jakby wybory były non-stop fałszowane ...
Po prostu nie chce mi się wierzyć, że coraz więcej wyborców zachowuje się jak pacjenci wzięci siłą z psychiatryka ... a może ludzie zaczęli juz sobie jaja robić i z wyborów i z wyborców ???
Jacek
Lipski
Specjalista ds.
komunikacji
marketingowej i
wewnętrznej, ...
Jerzy N.:
Jacek Lipski:Co znacznie zwiększa prawdopodobieństwo wyboru osoby, która się nie reklamuje, nieprawdaż ?
Owszem, ale nie jest to raczej prawdopodobieństwo graniczące z pewnością. Trudno mi sobie wyobrazić, że istnieją jacyś kandydaci, którzy się w ogóle nie reklamują.
Mirosław
Surga
..im Bewußtsein der
Verantwortung vor
Gott oder vor dem
e...
Jacek Lipski:
Jerzy N.:
Owszem, ale nie jest to raczej prawdopodobieństwo graniczące z pewnością. Trudno mi sobie wyobrazić, że istnieją jacyś kandydaci, którzy się w ogóle nie reklamują.
Ja na przyklad nie publikowalem zadnych drukowanych materialow ;)
Jacek
Lipski
Specjalista ds.
komunikacji
marketingowej i
wewnętrznej, ...
Mirosław Surga:
Jacek Lipski:
Jerzy N.:
Mam więc rozumieć, że postawiłeś w kampanii wyłącznie na internet i komunikację bezpośrednią (face to face)?
Ewa Pokrywa realizuję marzenia
Jacek Lipski:
Oczywiście, źe są. Tacy którzy są zapychaczami list. A jest ich naprawdę wielu.
Mirosław
Surga
..im Bewußtsein der
Verantwortung vor
Gott oder vor dem
e...
Ewa Pokrywa:
Jacek Lipski:
Oczywiście, źe są. Tacy którzy są zapychaczami list. A jest ich naprawdę wielu.
Dokladnie tak pani Ewo! ;) W sumie tylko "jedynka" i "dwojka" ma szanse na wybor a pozostala reszta juz nie bardzo ... nie mowiac juz o miejscu nr 9! ;) Ja np. dlatego glosuje na "ogony" bo sam wiem jak to jest byc na koncu listy. Nie chcialbym jednak wyjsc z zerowym rezultatem w wiekszosci Obwodowych Komisji.
Magdalena
Tytuła
Prezeska :), M.T.
Media
Mirosław Surga:Jeśli z błędem językowym, na pewno ma na mnie antywpływ. Przykłady można mnożyć. Krakowski: Inwestując z głową, stać nas na więcej. Więcej na blogu.
A czy ulotka wyborcza ma wplyw na Panstwa preferencje? Kto sprzata ta powyborcza makulature? Czy kampania samorzadowa w internecie ma wg Was sens?
Mirosław
Surga
..im Bewußtsein der
Verantwortung vor
Gott oder vor dem
e...
Jacek Lipski:
Mirosław Surga:
Jacek Lipski:
Mam więc rozumieć, że postawiłeś w kampanii wyłącznie na internet i komunikację bezpośrednią (face to face)?
Tak, mozna tak to ujac panie Jacku. Jest to tez z mojej strony eksperyment, pozwlajacy mi zbadac jak sama interaktywna obecnoscia w necie mozna pozyskac wyborcow. Oczywiscie tez spore grono znajomych zadeklarowalo sie poprzec w wyborach.
Czy jakies pomysly na internetowe dotarcie do wyborcow by mi ktos podpowiedzial w tym finiszu wyborczej karuzeli? ??? ;)
Mirosław Surga:Włamania do komputerów wyborców ???
Jacek Lipski:
Mirosław Surga:
Jacek Lipski:
Tak, mozna tak to ujac panie Jacku. Jest to tez z mojej strony eksperyment, pozwlajacy mi zbadac jak sama interaktywna obecnoscia w necie mozna pozyskac wyborcow. Oczywiscie tez spore grono znajomych zadeklarowalo sie poprzec w wyborach.
Czy jakies pomysly na internetowe dotarcie do wyborcow by mi ktos podpowiedzial w tym finiszu wyborczej karuzeli? ??? ;)
Jacek
Lipski
Specjalista ds.
komunikacji
marketingowej i
wewnętrznej, ...
Zapychacze list? Pewnie ma Pani rację, z tym że pomysł głosowania na kogoś kto jest zapychaczem i tak naprawdę nie robi nic, by wygrać, nie bardzo mi odpowiada...
Jacek
Lipski
Specjalista ds.
komunikacji
marketingowej i
wewnętrznej, ...
Mirosław Surga:
Jacek Lipski:
Mirosław Surga:
Jacek Lipski:
W takim razie pozostaje mi tylko trzymać kciuki za wynik tego eksperymentu. Sprawdzę po ogłoszeniu wyników, jak Ci poszło! Sam jestem ciekawy, czy świat on line zaczął doganiać off line!
Mirosław Surga:A tak szczerze to po co kandydujesz na radnego ???
Jacek Lipski:
Mirosław Surga:
Jacek Lipski:
Mirosław
Surga
..im Bewußtsein der
Verantwortung vor
Gott oder vor dem
e...
Dlaczego kandyduje? No wlasnie od 5-tego miejsca to raczej sa zapchajdziury, najmlodsi stazem, itp. Pare osob zrezygnowalo z kandydowania a liste nalezalo zarejestrowac w jakims tam terminie. Bierze sie dlatego pare osob jako rezerwowi. Jak sie juz dostalem na liste, to pomyslalem sobie, dlaczego mam biernie stac i patrzec, moze jest jakis sposob na pozyskanie wyborcow. Dzialam w zwiazkach zawodowych swojego zakladu pracy wiec sporo osobo za mna zaglosuje, ale wiadomo, ze to za malo. Faktycznie, w male ulotki moglem zainwestowac. Ja nawet nie mialem pieniedzy jakichkolwiek, zeby kampanie prowadzic- niestety wbrew pozorom to dosc droga inwestycja.Glos oddany na zapchajdziure nie jest glosem zmarnowanym- liczy sie tez ile procent wyborcow wskazalo na dana partie. Przykladem dobrym jest glosowanie do PE, gdzie w Swietokryskiem Ziobro zebral tyle glosow, ze mogl wejsc Wlosowicz z duzo mniejsza liczba glosow niz najlepszy z innej partii.Mirosław Surga edytował(a) ten post dnia 19.11.10 o godzinie 18:03