Ola
Kowalska
Restrukturyzacja
finansów
Temat: Interpretacja rozkładu - PROSZĘ O POMOC!
Szanowni Państwo,W niezmiernie ważnej dla mnie sprawie (nie będę się wdawać w szczegóły...) zrobiłam dziś następujący rozkład Tarota:
- Mag (pozycja prawidłowa, czyli nie odwrócona),
- Gwiazda (prawidłowa),
- Rydwan (odwrócona),
- Słońce (prawidłowa),
- Cesarzowa (prawidłowa),
- Głupiec (odwrócona),
- Wisielec (pozycja normalna).
Rozkład ten dotyczy bliskiej dla mnie osoby i dotyczył tego, czy był między tą osobą a pewną panią seks (stosunek). Czy mam rację sądząc, że była co najmniej nadzieja, ochota na odbycie stosunku, a może nawet doszło do pieszczot, ale stosunek się nie odbył, bo... wskazuje na to karta wisielec? (ew. stres czy przemyślenie sprawy, że lepiej z tą panią tego jednak nie robić)? A może jednak karty te wskazują na odbyty seks, tylko ja tego tutaj nie dostrzegam?
Bardzo proszę o informację na ten temat!
Ewa
Stanisławska
Wróżka, Tarot,
intuicjonistka,
kursy Tarota
Ola Kowalska:
Szanowni Państwo,
W niezmiernie ważnej dla mnie sprawie (nie będę się wdawać w szczegóły...) zrobiłam dziś następujący rozkład Tarota:
- Gwiazda (prawidłowa),
- Rydwan (odwrócona),
- Słońce (prawidłowa),
- Głupiec (odwrócona),
Rozkład ten dotyczy bliskiej dla mnie osoby i dotyczył tego, czy był między tą osobą a pewną panią seks (stosunek). Czy mam rację sądząc, że była co najmniej nadzieja, ochota na odbycie stosunku, a może nawet doszło do pieszczot, ale stosunek się nie odbył, bo... wskazuje na to karta wisielec? (ew. stres czy przemyślenie sprawy, że lepiej z tą panią tego jednak nie robić)? A może jednak karty te wskazują na odbyty seks, tylko ja tego tutaj nie dostrzegam?
Witam.
Nie znam tego rozkładu, i myślę, że rozkład musi być inny dobrany do tego pytania.
Gdy nie jest dobrany konkretny rozkład, wychodzi masło maślane. Tarot musi otrzymać jasną komendę, aby mógł konkretnie nam odpowiedzieć.
Wcześniej wspominałyśmy, że wróżb żadnych tutaj nie wykonujemy.
Musi pani najpierw dobrać konkretny rozkład do tego pytania, a póżniej zachęcam Panią do samodzielnej interpretacji tego rozkładu, bo jest to tylko forum edukacyjne. Na początku przyda się dobra książka o tarocie i nauka podstaw symboliki arkanów wielkich (tarota). Jeśli zależy pani na nauce Tarota, proszę wziąć się do pracy - a zauważy Pani wyniki :)
Poza tym komplikuje sobie pani sprawę Pani Olu, używając kart w pozycji także odwróconej, to zdecydowanie utrudnia interpretację. Polecam używanie kart w pozycji tylko prostej.
Pozdrawiam Ewa.Ewa Stanisławska edytował(a) ten post dnia 06.11.10 o godzinie 19:32
Ola
Kowalska
Restrukturyzacja
finansów
Ewa Stanisławska:
Ola Kowalska:
Szanowni Państwo,
W niezmiernie ważnej dla mnie sprawie (nie będę się wdawać w szczegóły...) zrobiłam dziś następujący rozkład Tarota:
- Gwiazda (prawidłowa),
- Rydwan (odwrócona),
- Słońce (prawidłowa),
- Głupiec (odwrócona),
Witam.
Nie znam tego rozkładu, i myślę, że rozkład musi być inny dobrany do tego pytania.
Gdy nie jest dobrany konkretny rozkład, wychodzi masło maślane. Tarot musi otrzymać jasną komendę, aby mógł konkretnie nam odpowiedzieć.
Wcześniej wspominałyśmy, że wróżb żadnych tutaj nie wykonujemy.
Musi pani najpierw dobrać konkretny rozkład do tego pytania, a póżniej zachęcam Panią do samodzielnej interpretacji tego rozkładu, bo jest to tylko forum edukacyjne. Na początku przyda się dobra książka o tarocie i nauka podstaw symboliki arkanów wielkich (tarota). Jeśli zależy pani na nauce Tarota, proszę wziąć się do pracy - a zauważy Pani wyniki :)
Poza tym komplikuje sobie pani sprawę Pani Olu, używając kart w pozycji także odwróconej, to zdecydowanie utrudnia interpretację. Polecam używanie kart w pozycji tylko prostej.
Pozdrawiam Ewa.Ewa Stanisławska edytował(a) ten post dnia 06.11.10 o godzinie 19:32
Dziękuję serdecznie za wskazówki!
Jeśli można zapytam jeszcze jaki rozkład proponowałaby Pani do mojej w/w sprawy (Czyli do pytania: Czy między X a Y był seks (stosunki seksualne)?
Ten rozkład, który zaprezentowałam powyżej przedstawił mi kilka lat temu mój nauczyciel Tarota, który zachęcał mnie również do czytania z odwróconych kart. Jednak moja nauka Tarota była krótkotrwała i zostala przerwana przeze mnie, a dodatkowo od dawna - a konkretnie od śmierci najbliższej mi osoby - nie byłam w stanie robić rozkładów Tarota, dlatego po tak długiej przerwie bardzo proszę o poradę z jakiego rozkładu do mojego w/w pytania mogę skorzystać.
Ewa
Stanisławska
Wróżka, Tarot,
intuicjonistka,
kursy Tarota
Krótki rozkład - czy był stosunek seksualny?W tym rozkładzie zadajemy konkretne pytanie, aby Tarot mogł nas zrozumieć.
Najpierw wyciągamy dwie karty, (sygnifikatory osób).
Najlepiej poprzez znak zodiaku.
Na przykład pan jest zodiakalnym Bykiem, więc jego karta to Krol Monet, a ta kobieta jest zodiakalnym Skorpionem, więc Królowa Kielichów.
Póżniej losujemy 5 dodatkowych kart, jak w schemacie tutaj.
Schemat kart.
Sygnifikator (kobieta) Sygnifikator (mężczyzna).
1 karta. 2 karta.
3 karta. 4 karta.
5 karta.
Sygnifikator ona - Królowa Kielichów. On - Król Monet.
1 karta: czy ona była zdecydowana na ten krok? (seks)
2 karta: czy on był zdecydowany na ten krok? (seks).
3 karta: czy ona była nim zainteresowana? (fizycznie).
4 karta: czy on był nią zainteresowany? (fizycznie).
5 karta: czy ostatecznie doszło do zbliżenia między nimi?
Uwaga: używamy całej talii kart i tylko karty w pozycji prostej.
Pozdrawiam - Ewa Stanisławska.Ewa Stanisławska edytował(a) ten post dnia 07.11.10 o godzinie 10:26
Ewa
Stanisławska
Wróżka, Tarot,
intuicjonistka,
kursy Tarota
Ola Kowalska:
a konkretnie od śmierci najbliższej mi
osoby -
Bardzo mi przykro.
Ola
Kowalska
Restrukturyzacja
finansów
Ewa Stanisławska:
Krótki rozkład - czy był stosunek seksualny?
W tym rozkładzie zadajemy konkretne pytanie, aby Tarot mogł nas zrozumieć.
Najpierw wyciągamy dwie karty, (sygnifikatory osób).
Najlepiej poprzez znak zodiaku.
Na przykład pan jest zodiakalnym Bykiem, więc jego karta to Krol Monet, a ta kobieta jest zodiakalnym Skorpionem, więc Królowa Kielichów.
Póżniej losujemy 5 dodatkowych kart, jak w schemacie tutaj.
Schemat kart.
Sygnifikator (kobieta) Sygnifikator (mężczyzna).
1 karta. 2 karta.
3 karta. 4 karta.
5 karta.
Sygnifikator ona - Królowa Kielichów. On - Król Monet.
1 karta: czy ona była zdecydowana na ten krok? (seks)
2 karta: czy on był zdecydowany na ten krok? (seks).
3 karta: czy ona była nim zainteresowana? (fizycznie).
4 karta: czy on był nią zainteresowany? (fizycznie).
5 karta: czy ostatecznie doszło do zbliżenia między nimi?
Uwaga: używamy całej talii kart i tylko karty w pozycji prostej.
Pozdrawiam - Ewa Stanisławska.Ewa Stanisławska edytował(a) ten post dnia 07.11.10 o godzinie 10:26
Witam,
Dziś próbowałam nauczyć się zadawania różnych pytań Tarotowi dotyczących tego samego tematu i przy zastosowaniu różnych rozkładów, ale powiem szczerze, że nie zawsze dostaję takie same odpowiedzi w tej samej sprawie. Co może być tego przyczyną?
Np. w powyżej przedstawionej sprawie (mój rozkład Studnia), w której widać, że do stosunku ostatecznie nie doszło, zadałam w tej samej sprawie podobnie sformułowane pytanie (tym razem robiąc zaproponowany przez Panią rozkład, a potem znowu Studnię) i w tym ostatnim rozkładzie pojawiły się na stole karty Mag i Diabeł, które mówią, iż do stosunku doszło, pomimo, że wcześniej miałam kilka rozkładów, które wyraźnie informowały o czymś przeciwnym, czyli o jego braku. Podobnie mam w przypadku zadawania pytań dotyczących innych spraw, np. egzaminów, finansów czy pracy. Dosłownie tak samo miałam w sprawie ważnego czekającego mnie egzaminu: niecały tydzień temu z rozkładu Tarota wynikało, że muszę jeszcze dodatkowo się przygotować i nie bagatelizować nawet pozornie błahych informacji, ale skutkiem będzie zdany przeze mnie egzamin, natomiast wczoraj wieczorem zadałam to samo pytanie i rozkład był na NIE, czyli nie zdany egzamin.
Jak z powyższego wynika, czasami robię różne rozkłady, zadaję różne pytania dotyczące tego samego tematu, aby utwierdzić się w przekonaniu, że faktycznie tak będzie / było jak wskazuje na to Tarot, co oczywiście zawsze powinno skutkować pojawieniem się kart Tarota o tym samym znaczeniu, ale dość często dostaję przeczące sobie odpowiedzi, dosłownie jakby Tarot zaczynał się mną bawić, albo jakby się (jak ja to nazywam) zezłościł na mnie, że pytam o tę samą sprawę po raz kolejny.
Co Panie o tym sądzą? Czy w takim razie wskazane jest zadawanie Tarotowi tylko jeden raz pytania w tej samej sprawie? bo w przeciwnym przypadku Tarot może nas celowo wprowadzać w błąd?
Jak można wyczuć, który z rozkładów jest faktycznym obrazem rzeczywistości, a który jest tylko nauczką dla nas niecierpliwych i nieufnych?
Osobiście mam wrażenie, że Tarot nie lubi, gdy zadajemy mu niepotrzebnie pytania (czyli po raz kolejny w tej samej sprawie w niedługim okresie czasu, tak jak byśmy chcieli wiarygodność Tarota sprawdzić). Ale być może się mylę.
Ola
Kowalska
Restrukturyzacja
finansów
Wczoraj zdałam jednak pomyślnie w/w egzamin (dostałam czwórkę).Dzień przed egzaminem po raz kolejny zadałam w tej sprawie pytanie Tarotowi, dodając w myślach, że proszę o odpowiedź po raz kolejny, ponieważ wcześniej dostałam dwie rozbieżne informacje i tym razem chciałabym otrzymać ostateczną odpowiedź. Dostałam odpowiedź pozytywną, w pełni zrozumiałą, wraz z poradą, abym po raz kolejny zrobiła powtórkę.
Czy to potwierdza moje powyższe pytanie dotyczące "gniewu" Tarota, gdy zadajemy mu kilkakrotnie pytania w tej samej sprawie?
Ewa
Stanisławska
Wróżka, Tarot,
intuicjonistka,
kursy Tarota
Ola Kowalska:
Wczoraj zdałam jednak pomyślnie w/w egzamin (dostałam czwórkę).
Dzień przed egzaminem po raz kolejny zadałam w tej sprawie pytanie Tarotowi, dodając w myślach, że proszę o odpowiedź po raz kolejny, ponieważ wcześniej dostałam dwie rozbieżne informacje i tym razem chciałabym otrzymać ostateczną odpowiedź. Dostałam odpowiedź pozytywną, w pełni zrozumiałą, wraz z poradą, abym po raz kolejny zrobiła powtórkę.
Czy to potwierdza moje powyższe pytanie dotyczące "gniewu" Tarota, gdy zadajemy mu kilkakrotnie pytania w tej samej sprawie?
Bardzo często otrzymujemy od tarota różne odpowiedzi, pytając o jedną kwestię. Przyczyna może leżeć w tym, że za często o to samo pytamy, nie można tak robić. Wystarczy, że o tą samą kwestię zapytamy się tylko raz w tygodniu a nie co dziennie, bądż co drugi dzień. Ewa.