Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Marcin Klejszmit So fuckin' special

Temat: Centralne Stowarzyszenie Obrony Praw Ojca i Dziecka.

Witam wszystkich,
Z wiadomego powodu nawiązałem kontakt z "CSOPOiD".
Czy ktoś z Was należy do tego stowarzyszenia?Czy możecie na swoim przykładzie powiedzieć coś o efektach ich działań?Jakie są Wasze opinie o nich?
Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdr.
MK
30.12.2007, 16:15

Marcin Klejszmit:
Witam wszystkich,
Z wiadomego powodu nawiązałem kontakt z "CSOPOiD".
Czy ktoś z Was należy do tego stowarzyszenia?Czy możecie na swoim przykładzie powiedzieć coś o efektach ich działań?Jakie są Wasze opinie o nich?
Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdr.
MK

Byłem,zobaczyłem,zwyciężę...
Spotkałem się z prezesem,vice-prezesem i członkami i mam jak najlepsze zdanie o ich działaniach.Zrezygnowałem z pomysłu na zatrudnienie prawnika-wole by doświadczeni w procesach rodzinnych ojcowie z CSOPOiD pomagali mi na rozprawach.
Jeśli nie macie konkretnego planu działania-to koniecznie skontaktujcie się z CSOPOiD.

Pozdr.
MK
8.01.2008, 16:48

konto usunięte

Marcin Klejszmit:
ojcowie z CSOPOiD pomagali mi na rozprawach.
Jeśli nie macie konkretnego planu działania-to koniecznie skontaktujcie się z CSOPOiD.

te informacje są zachęcające. rzeczywiście dobra rada dla innych ojców
http://csopoid.cp.win.pl/efekty%20naszych%20dzialan.htm
8.01.2008, 19:38

konto usunięte

też jestem członkiem. Wszystko fajnie pieknie..tylko że ja mam 400km do Warszawy i najnormalniej nie stać mnie jeździc na spotkania. Kontak mam zdecydowanie lepszy z prezesem, choc przyjmował mnie Janusz. A pomoc by sie przydała.
30.07.2008, 16:14

Krzysztof T. Konsultant /
projektant
oprogramowania

Krzysiek,
Jesteś z Wielkopolski - na pewno jest podobne stowarzyszenie bliżej Ciebie. Poszukaj w internecie.

Krzysztof Zdunek:
też jestem członkiem. Wszystko fajnie pieknie..tylko że ja mam 400km do Warszawy i najnormalniej nie stać mnie jeździc na spotkania. Kontak mam zdecydowanie lepszy z prezesem, choc przyjmował mnie Janusz. A pomoc by sie przydała.
1.08.2008, 08:15

konto usunięte

jest w Gorzowie z tego co wiem...a kazda pomoc na wage złota jest, dzięki Krzysiek za radę
1.08.2008, 11:09

Krzysztof Szlachta absolwent KUL-
pedagog

Mam pytanie czy wiadomo Państwu o organizacji wspomagającej ojców w województwie Lubelskim ?
5.09.2008, 20:03

projektant
oprogramowania

Coś jest na pewno. Jak szukałem organizacji pożytku publicznego to znalazłem jakąś organizację broniącą praw ojca z Lublina. Niestety została zarejestrowana niedawno, więc jeszcze nie mogłem im przekazać 1% podatku.

KRZYSZTOF SZLACHTA:
Mam pytanie czy wiadomo Państwu o organizacji wspomagającej ojców w województwie Lubelskim ?
5.09.2008, 20:50

Ryszard B. niewidomy jest samą
wyobraźnią..

Jak można się z nimi skontaktować?
Na maile nie odpowiadają, dodzwonić się nie mogę a strona www to istny koszmarek ;(
2.10.2008, 01:20

projektant
oprogramowania

To może Fundacja "Akcja". Kontakt do nich jest podany na stronie: http://wstroneojca.pl

Ta organizacja jak najbardziej działa. Są konsultacje z prawnikiem i spotkania w grupie.
3.10.2008, 12:32

konto usunięte

Mam pyatnie. Czy jest mozliwość zmuszenia matki syna sądownie albo w inny sposób żeby przesła badania psychiatryczne, bo powiem szczerze takich jazd i furii w życiu nie widziałem a dotego aktorka niezła z niej.
20.10.2008, 19:04

Krzysztof Zdunek:
Mam pyatnie. Czy jest mozliwość zmuszenia matki syna sądownie albo w inny sposób żeby przesła badania psychiatryczne, bo powiem szczerze takich jazd i furii w życiu nie widziałem a dotego aktorka niezła z niej.

nie ma! także zapomnij o tym,że ona dobrowolnie przyniesie Ci do ręki wyniki swoich badań(jakichkolwiek).
natomiast:śmiało skierować ją na badanie do psychologa w RODK!
Jeśli-zaznaczam jeśli-trafisz na kogoś racjonalnie myślącego i ta osoba zauważy coś niepokojącego w zdrowiu psychicznym twojej ex-to wtedy jest szansa,że coś się z tego dalej rozwinie(dalsze wnioski do sądu a sąd może powołać biegłego-psychiatrę)...
21.10.2008, 12:36

konto usunięte

dzięki:) czyli nadzieja jest. A to są musi ja do RODK-u skierować..czy mogę na sprawie zasugerować że cośw relacjach pomiędzy rodzicami (to jest tylko matka mojego syna-byłem z nia 3 m-ca)i między matka a synkiem jest nie tak?
21.10.2008, 13:06

projektant
oprogramowania

Masz rację Marcin, to jest do osiągnięcia. Tyle, że to często nie wystarcza. U pseudomatki mojego dziecka biegli wykryli:
- niedojrzałość psychiczną i emocjonalną
- brak tendencji do uniezależnienia się [od rodziców]
- manipulowanie dzieckiem
- zatrzymanie dziecka na wcześniejszej fazie rozwojowej

oraz:
- błędy wychowawcze, prawdopodobnie karmienie dziecka pod przymusem (prawdopodobne dla biegłych - ja widziałem to na własne oczy)
- nadinterpretację zachowań dziecka

Chyba największy tego sukces jest taki, że diagnoza ta pozwoliła od razu umorzyć sprawę jej chorych oskarżeń, mi utrzymać kontakty z dzieckiem w tym samym wymiarze (a żądała zawieszenia tych kontaktów lub ograniczenia) oraz - to najlepsze - ograniczenie jej władzy rodzicielskiej przez wprowadzenie nadzoru kuratora.

Niestety to do czego kiedyś dopuszczała się przy dziecku i przy mnie praktycznie nie zostało utrwalone, świadków brak - a ona na życzenie nie powtórzy tego na badaniu, bo już jej poradzili, że ma się hamować.

Byłoby super gdyby jakąś magiczną hipnozą/psycho-regresją/czymkolwiek dałoby się naukowo stwierdzić u niej te odchylenia (wg. mnie agresywne zaburzenia świadomości/brak hamulców emocjonalnych/nadmierna pobudliwość i agresja/ataki szału - brak mi profesjonalnych określeń), które przecież widziałem na własne oczy.

Marcin Klejszmit:
Krzysztof Zdunek:

nie ma! także zapomnij o tym,że ona dobrowolnie przyniesie Ci do ręki wyniki swoich badań(jakichkolwiek).
natomiast:śmiało skierować ją na badanie do psychologa w RODK!
Jeśli-zaznaczam jeśli-trafisz na kogoś racjonalnie myślącego i ta osoba zauważy coś niepokojącego w zdrowiu psychicznym twojej ex-to wtedy jest szansa,że coś się z tego dalej rozwinie(dalsze wnioski do sądu a sąd może powołać biegłego-psychiatrę)...
Krzysztof T. edytował(a) ten post dnia 21.10.08 o godzinie 22:42
21.10.2008, 22:42

konto usunięte

no tak...ja na szczęście mam nagrania z ponad pół roku i scenopisy-prawie 100 stron...nawet jeśli sąd nie będzie zbytnio sie rozczulać..to mały będzie miał czarno na białym jaka matka jest, czy też była i sam wyciągnie z tego wnioski
22.10.2008, 08:06

projektant
oprogramowania

Pewnie tak, choć przypuszcza, że dla dziecka będzie to temat przykry, do którego w przyszłości nie będzie chciało wracać...
Krzysztof Zdunek:
no tak...ja na szczęście mam nagrania z ponad pół roku i scenopisy-prawie 100 stron...nawet jeśli sąd nie będzie zbytnio sie rozczulać..to mały będzie miał czarno na białym jaka matka jest, czy też była i sam wyciągnie z tego wnioski
22.10.2008, 08:51

Nika B. Rise and fall

Krzysiek w Sądzie napewno się tym nie przejmą.W sądzie facet jest śmieciem,przestępcą a wszystko co powie i zrobi matka jest ok.Myśmy z narzeczonym też mieli nagranie obciążające matkę-świadczące ze uczy dziecko co ma mówić i co?efekt:Sąd stwierdził ze nagranie było celowe,dziecko się zmęczyło sugerowaniem ojca i tak w ogóle to dziecko nie jest manipulowane,więc jakiekolwiek dowody ojca są be!Mamusia za to może naopowiadać niestworzonych historii a Sąd i tak przyzna rację matce.to co przeżyliśmy w sądzie naprawdę świadczy o tym że facet w sądzie prawie zawsze stoi na przegranej pozycji!!!
22.10.2008, 09:36

konto usunięte

zobaczymy:) 29.10.08 mam sprawę - wniosłem o pełnię praw i o to by go zabierać do mnie. Matka takie jazdy robi że umarłego by wyprowadziła z równowagi...heh..ja poświeciłem czas i całe 2h słowo w słowo spisałem więc o manipulacji nie ma mowy a poza tym jesli nie osiągnę co chcę jest sąd apelacyjny, a jeśli nie to od czego jest UE i prawo unijne?...zobaczymy..tylko pewnie jak to sie zakończy to mały będzie mógł już sam się opowiadać..a ma dopiero 3 latka
22.10.2008, 09:43

projektant
oprogramowania

Monika - jedyna moja porada to badanie w RODK. Sąd sam z siebie nie jest psychologiem ani pedagogiem. Z kolei na powołanie biegłego może się nie zgodzić, bo koszty i czas procesu.

Ale jeśli na sprawie zarządać przejęcia opieki nad dziekciem - to Sąd musi rozstrzygnąć komu dziecko przyznać. W tym momencie praktycznie automatycznie powinien skierować wszystkich (matke, ojca, dzieci) na badanie w RODK.

Moje osobiste doświadczenia z RODK są pozytywne. Słyszałem jednak też inne opinie - wiadomo - moja ocena RODK to ocena postawy dwójki biegłych z którymi miałem do czynienia. Być może, że wśród biegłych również trafiają się osoby stronnicze. Ale i tak jest to moim zdaniem jedna z desek ratunku. O innych nie wiem.

Monika Bogacka:
Krzysiek w Sądzie napewno się tym nie przejmą.W sądzie facet jest śmieciem,przestępcą a wszystko co powie i zrobi matka jest ok.Myśmy z narzeczonym też mieli nagranie obciążające matkę-świadczące ze uczy dziecko co ma mówić i co?efekt:Sąd stwierdził ze nagranie było celowe,dziecko się zmęczyło sugerowaniem ojca i tak w ogóle to dziecko nie jest manipulowane,więc jakiekolwiek dowody ojca są be!Mamusia za to może naopowiadać niestworzonych historii a Sąd i tak przyzna rację matce.to co przeżyliśmy w sądzie naprawdę świadczy o tym że facet w sądzie prawie zawsze stoi na przegranej pozycji!!!
22.10.2008, 10:39

konto usunięte

mam prośbę. Czy możesz w skrócie opisać ja przebiega, jak wygląda i ile trwa badanie w RODK-u?
22.10.2008, 11:11

Wyślij zaproszenie do