Reklama: Wysokie zyski z Twojej strony www , DOŁĄCZ DO NAS

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Rafał Krawczyk dyrektor kreatywny,
grafik

Temat: Elitedent.ro vs. Kc.com.pl

Obrazek

http://elitedent.ro vs. http://kc.com.pl

Za plagiatem stoi wykonawca Rafał Naczyński, szerzej znany internautom ze swoich plagiatów jako Rafał Rula.

Więcej o tym u mnie na blogu:
http://ja.rafi.pl/2010/10/29/rafal-naczynski-nowe-wcie...Rafał Krawczyk edytował(a) ten post dnia 29.10.10 o godzinie 17:17
29.10.2010, 17:16

Marcin Bońka Software Quality
Assurance Engineer,
Mentor Graphics
Pols...

Witam,

Jak można w ogóle mówić o plagiacie, przecież te strony tak drastycznie się różnią. Nawet technologia wykonania grafiki jest inna. Weźmy chociażby to nieprofesjonalne studio, które zrobiło grafike do tak zwanego oryginału: ta woda na samym środku strony wygląda jakby ją grafik mozolnie rysował w dobrym programie graficznym. Za to odpowiadająca jej grafika w rzekomej kopii jest heroicznie wykonanym zdjęciem naszego artysty. Zadziwiająca technika, jaka została użyta do tego efektu wymagała niezwykłej koordynacji ruchów i poświęcenia, ponieważ prawą reką autor trzymał aparat, którym zostało wykonane zdjęcie, a w lewej trzymał kubek z wodą jednocześnie stojąc na jednej nodze na krześle w wannie. Należało tak chlapnąć wodą w powietrzu, aby dostać zadowalający efekt rozprysku i jednocześnie nie oblać ściany. Aby dodatkowo podkreślić autentyczność efektu autor musiać w ściśle określonym momencie upaść na plecy i choć zdjęcie wyszło nad wyraz dobrze, zbyt duże wychylenie spowodowało, że nasz dzielny autor amortyzował upadek głowa. Smaczku dodaje fakt, iż zdjęcie zostało zrobione aparatem z telefonu komórkowego pewnej znanej firmy, której nie podam, ze względu na kryptoreklamę, mogę jednak powiedzieć, że na obudowie piszę Nokia i ma numer 3210 (obiektyw aparatu jest tak mały, że normalny człowiek w ogóle go nie widzi).

Wybacznie, ale mam dziś przycieżkawy humor i trzyma się mnie bardzo ciężki sarkazm...

Pozdrawiam,

Marcin

P.S. Poprawka w literówce.Marcin Bońka edytował(a) ten post dnia 02.11.10 o godzinie 10:47
2.11.2010, 10:46

Piotr W. W Wolnym Mieście
Gdańsku, gdzie
korona w herbie
jest....

Ja też nie rozumiem, przecież jedno jest o stomatologii, a drugie o czymś zupełnie innym. A elementy graficzne można znaleźć w grafice gugle więc nie wiem o co hałas ;]
2.11.2010, 10:54

konto usunięte

Rafi, super wpis na blogu - dzięki, że poświęciłeś swój czas na rozdmuchanie tego syfu

Pozdrawiam,
D.
2.11.2010, 11:01

Bartosz Iwański Graphic designer

A na głównej stronie ukradziona fotka straszy znakiem wodnym.
2.11.2010, 11:03

Kamil W. Di Mista Fotosista!

Jakim trzeb być idiotą, by uważać że to nie wypłynie...
2.11.2010, 11:09

Rafał Krawczyk dyrektor kreatywny,
grafik

Damian Poprawa:
Rafi, super wpis na blogu - dzięki, że poświęciłeś swój czas na rozdmuchanie tego syfu
Do usług.
Kamil W.:
Jakim trzeb być idiotą, by uważać że to nie wypłynie...
Trzeba się nazywać Rafał Rula. ;]
2.11.2010, 12:25

Jacek Kustra znowu zwyczajny
niezwyczajny :)

W pierwszej chwili pomyślałem, że być może ktoś korzystał z tego samego szablonu :D

Niezły dekiel z tego gościa, być może jest chory psychicznie po prostu? Bo to się aż w głowie nie mieści, że ktoś normalny mógłby robić takie rzeczy i to po raz kolejny.Jacek Kustra edytował(a) ten post dnia 02.11.10 o godzinie 12:38
2.11.2010, 12:33

Bartosz Iwański Graphic designer

Jacek Kustra:
W pierwszej chwili pomyślałem, że być może ktoś korzystał z tego samego szablonu :D

Niezły dekiel z tego gościa, być może jest chory psychicznie po prostu? Bo to się aż w głowie nie mieści, że ktoś normalny mógłby robić takie rzeczy i to po raz kolejny.Jacek Kustra edytował(a) ten post dnia 02.11.10 o godzinie 12:38

Widać to jedyyny znany panu Rafałowi sposób na "zarabianie", a brak jakichś bardziej dokuczliwych konsekwencji utwierdził go w przekonaniu, że jest to sposób słuszny.
2.11.2010, 12:51

Kamil W. Di Mista Fotosista!

Bartosz Iwański:
brak jakichś bardziej dokuczliwych konsekwencji utwierdził go w przekonaniu, że jest to sposób słuszny
Zdaje się ALW swego czasu gdzieś wrzucał info jak się skończył proces jednego takiego mądrali. Sąd pogroził mu paluszkiem! Jakby tak sąd jednemu z drugim zasądził 200 godzin robót społecznych, to by się perspektywa zmieniła, a tak...
2.11.2010, 12:56

Wyślij zaproszenie do