Robert S. doradca finansowy HB
Temat: Czy non stop masz dostęp do swoich pieniędzy?
czy bank, w którym posiadasz konto umożliwia wykonanie przelewu wewnętrznego (np. z konta oszczędnościowego na ror) również w nocy lub w dzień wolny od pracy?okazuje się, że w części banków takiego przelewu nie wykonasz czyli jeżeli nawet masz środki na koncie oszczędnościowym, ale chcesz je wypłacić z bankomatu (karta podpięta do ror-u) to nie będziesz miał takiej opcji
więcej na ten temat TUTAJ
ps
dodam, że nie wyobrażam sobie korzystania z usług banku, który natychmiast nie księguje przelewów wewn...
Dzień dobry wieczórNiech Pan sobie wyobrazi, że mam dostęp...ale ja to jakiś dziwny Jestem....więc życzę powodzenia posiadaczom dostępu do konta przez 24 h na dobę....
Pozdrawiam i załączam wyrazy szacunku.
Z poważaniem
AF (zwolennik dywidend)
Rafał Ziółkowski Swiss Army Knife
Jeden SMS dzieli mnie od dostepu do 100% srodkow zgromadzonych na moim koncie oszczednosciowym. Nieraz musialem z tego korzystac przy kasie bo jak sie okazuje w Norwegii jest wiele punktow gdzie nie akceptuja kart kredytowych a tylko debetowe.
Jeden SMS dzieli mnie od dostepu do 100% srodkow zgromadzonych na moim koncie oszczednosciowym. Nieraz musialem z tego korzystac przy kasie bo jak sie okazuje w Norwegii jest wiele punktow gdzie nie akceptuja kart kredytowych a tylko debetowe.
wiem, że to będzie OT, ale w jaki sposób oni je rozróżniają (mam na myśli karty płatnicze)?
kasjerka ocenia "na oko" czy jakiś system jej podpowiada? ;-)
Rafał Ziółkowski:Dzień dobry wieczór
Panie Rafale a jaki problem być posiadaczem
ABG SUNDAL COLL HLD (Oslo: ASC.OL / ISIN NO0003021909 )
AKER -A-( Oslo: AKER.OL / ISIN NO0010234552 )
ARENDALS FOSSEKOMP( Oslo: AFK.OL / ISIN NO0003572802 )
AURSKOG SPAREBANK( Oslo: AURG.OL / ISIN NO0006001601 )
BONHEUR( Oslo: BON.OL / ISIN NO0003110603 )
BYGGMA( Oslo: BMA.OL / ISIN NO0003087603 )
COPEINCA( Oslo: COP.OL / ISIN NO0010352412 )
DOF( Oslo: DOF.OL / ISIN NO0010070063 )
DOMSTEIN( Oslo: DOM.OL / ISIN NO0003072407 )
Dalej nie będę wymieniał....Dom.ol to malutki szok...nie uważa Pan ? Bo nie powie mi Pan, że jak kupił Pan sobie 100 akcji DOM po 2,12 a dzisiaj Pan ma 2,95 i jeszcze w międzyczasie 100 x 1,0 dywidendy brutto( przepraszam ale nie wiem jaki jest podatek dochodowy w Norwegii od dywidendy) to Pan nie ma dostępu....
Z poważaniem
AF (zwolennik dywidend)
Robert S.:Terminal nie akceptuje, mimo chipu BANKAXEPT.
wiem, że to będzie OT, ale w jaki sposób oni je rozróżniają (mam na myśli karty płatnicze)?
kasjerka ocenia "na oko" czy jakiś system jej podpowiada? ;-)Niezle to oko musialaby miec kasjerka, co prawda czesto rzesy podkrecone zalotka z nalozonym tuszem do rzes MaxFactor... ale nie wiem czy to pomaga w rozpoznawaniu rodzajow kart ;)
Rafał Ziółkowski:
Robert S.:Terminal nie akceptuje, mimo chipu BANKAXEPT.
skoro terminal to rozumiem, a jaki może być tego powód? wyższy intercharge dla kk?
kasjerka ocenia "na oko" czy jakiś system jej podpowiada? ;-)Niezle to oko musialaby miec kasjerka, co prawda czesto rzesy podkrecone zalotka z nalozonym tuszem do rzes MaxFactor... ale nie wiem czy to pomaga w rozpoznawaniu rodzajow kart ;)
w naszym pięknym kraju są miejsca, w których nie akceptuje się debetówek, oczywiście oceny dokonuje się na oko ;-)
Robert S.:Prawdopodobnie masz racje, nie zglebialem tematu.
skoro terminal to rozumiem, a jaki może być tego powód? wyższy intercharge dla kk?
w naszym pięknym kraju są miejsca, w których nie akceptuje się debetówek, oczywiście oceny dokonuje się na oko ;-)Nooo z podpisami tez roznie bywalo... tym bardziej ze Panie kasjerki sa czesto wykwalifikowanymi grafologiami ;)
Andrzej Filipek:
Dzień dobry wieczór
Bry,
Zaintrygowal mnie Pan, musze zglebic temat....
Rafał Ziółkowski:Dzień dobry wieczór
Andrzej Filipek:
Dzień dobry wieczór
Bry,
Szanowny Panie Rafale
Życzę udanego zgłębiania tematu....
Z poważaniem
AF (zwolennik dywidend)
Monika
S.
ciągle szukam
wyzwań
Dostęp mam non stop.
Bry,
ok, ale proszę już w osobnym wątku, tutaj piszemy na inny temat
pozdrawiam
Dostęp mam non stop.
i nie wydajesz przez to za dużo? ;-D