Daniel
Częstki
programista php,
webdeveloper
Temat: Kupiłem IDE
Nie wiem czy znacie, ale ja właśnie zakupiłem rewelacyjne (wg. mnie) IDE do PHP.http://www.jetbrains.com/
polecam
Andrzej
Winnicki
Frontend Architect,
Developer &
Magician
a co takiego w nim rewelacyjnego?ps. wroce z urlopu to zrobie tescik, bo narazie wszystko co znalazlem w jakims stopniu nie spelnia moich oczekiwan...
Michał
Wachowski
Freelancer na
zakręcie i
bazodanowiec z
bożej łaski
Andrzej (żeby nie użyć starego przezwiska :D) - sprawdź sobie Komodo Edit 6 - u mnie się sprawdza, a małych rzeczy ostatnio nie piszę.
Andrzej
Winnicki
Frontend Architect,
Developer &
Magician
najwazniejsze pytanie - czy Komodo albo PHP storm ma wsparcie dla wielu monitorow?
Michał
Wachowski
Freelancer na
zakręcie i
bazodanowiec z
bożej łaski
Na to pytanie ci nie odpowiem - ja mam jeden wielki monitor.
Przemek Czekaj Programista PHP
Nie wiem czy kolega chciał się pochwalić tym że wydał pieniądze, i to w dodatku jeszcze całkowicie zbędnie. Z tego co widzę to tam jest 45-dniowa ver próbna, to pierwej trzeba było potestować. Jest w internecie od groma tego typu IDE, począwszy od Eclipse, Netbeans, poprzez Dreamweaver, Bluefish skończywszy na notepad++, emacs, vim, vi, jeżeli ja miałbym wydać pieniądze na soft (a nic mi w moim kdevelop nie brakuje), to wysłałbym donate programistom kdevelop ;)Z wyrazami szacunku,
Przemysław Czekaj.
Piotr
Parzentny
Właściciel,
Sildev.pl
Podpowiadanie kodu nie działa prawidłowo. Do tego strasznie wolny program i... drogi. Wolę wydać pieniądze na phpDesignera 7.Pozdrawiam.
Daniel
Częstki
programista php,
webdeveloper
a mi odpowiada. w końcu znalazłem IDE które mi pasuje.pracowalem na Aptana i NetBeans, ale to jest dla mnie najlepsze
Piotr
Parzentny
Właściciel,
Sildev.pl
Daniel Częstki:
a mi odpowiada. w końcu znalazłem IDE które mi pasuje.
I w gruncie rzeczy o to właśnie chodzi! Pozdrawiam.
Wojciech
Sznapka
Software Architect,
XSolve
Daniel Częstki:
Nie wiem czy znacie, ale ja właśnie zakupiłem rewelacyjne (wg. mnie) IDE do PHP.
http://www.jetbrains.com/
polecam
jeśli działa podobnie jak ReSharper tej samej firmy, to są to dobrze wydane pieniądze :-) Chociaż ja chciałem spróbować triala i na firmowym ubuntu nie ruszył.
Alan Gabriel B. Programista
Wojciech Sznapka:
jeśli działa podobnie jak ReSharper tej samej firmy, to są to dobrze wydane pieniądze :-) Chociaż ja chciałem spróbować triala i na firmowym ubuntu nie ruszył.
Jest tam coś co docenisz - o ile dobrze kojarzę Twoje posty w tej grupie - bardzo dobra obsługa GITa. Jeszcze nie idealna, ale lata świetlne przed Nb i E.
Michał
Górny
Programista, KLL
Usługi
Informatyczne
Jakby ktoś chciał kupić, to do 10 stycznia jest promocja, wersja personal kosztuje pół ceny (44 euro):http://www.jetbrains.com/phpstorm/buy/index.jsp
(licencja obejmuje również darmowy upgrade do wersji 2.0)
PS. Ja na razie pozostanę przy netbeansie. Może kiedyś w przyszłości potestuję phpstorm.Michał Górny edytował(a) ten post dnia 15.12.10 o godzinie 17:15
Tomasz Grzechowski mysurveylab.com
czy te narzędzia są lepsze od darmowych, np. :* Eclipse + PDT
Michał
Wachowski
Freelancer na
zakręcie i
bazodanowiec z
bożej łaski
Zależy od własnych preferencji.Mi osobiście Eclipse w ogóle nie podchodzi (a nawet odrzuca)
Alan Gabriel B. Programista
Tomasz Grzechowski:
czy te narzędzia są lepsze od darmowych, np. :
* Eclipse + PDT
phpStorm jest
Dominik Marczuk Programista PHP
Tomasz Grzechowski:
* Eclipse + PDT
"Lepsze" dla kogo? Ja w pracy używam ZendStudio, w domu Aptany (bo na Zend Studio nie chcę własnej kasy wydawać). Pasuje mi. phpStorm widziałem (trial) i nie znalazłem nic, co by mi pasowało bardziej niż w innych IDE. Ot, porządny kawał softu, ale takich jest wiele i daleko mu do niezastąpionego (szczególnie, że są naprawdę dobre kombajny za darmoszkę i do tego działają szybciej - chociażby wspomniane przez Ciebie combo). Tak więc co kto lubi.
@Daniel - jeśli phpStorm Ci pasuje, to super, używaj go, na zdrowie! To ty w nim piszesz kod, więc to Tobie ma pasować, a nie innym :).
Alan Gabriel B.:
Tomasz Grzechowski:
* Eclipse + PDT
phpStorm jest
jakie atuty/opcje/funkcje oferuje, ktorych nie oferuje Eclipse
Dominik Marczuk:
Tomasz Grzechowski:
* Eclipse + PDT
"Lepsze" dla kogo? Ja w pracy używam ZendStudio, w domu Aptany (bo na Zend Studio nie chcę własnej kasy wydawać). Pasuje mi. phpStorm widziałem (trial) i nie znalazłem nic, co by mi pasowało bardziej niż w innych IDE. Ot, porządny kawał softu, ale takich jest wiele i daleko mu do niezastąpionego (szczególnie, że są naprawdę dobre kombajny za darmoszkę i do tego działają szybciej - chociażby wspomniane przez Ciebie combo). Tak więc co kto lubi.
PDT jest/bylo IMHO lepsze od Aptany jesli chodzi o samo PHP
Zend Studio - nie zdecydowalem sie na zakup, wtedy oprocz PDT uzywalem Aptany i byla ona duzo lepsza do programowania client-side
atutem Eclipse jest mnogosc pluginow, ktore mozna uzywac jednoczesnie/zamiennie
Dominik Marczuk Programista PHP
Tomasz Grzechowski:
PDT jest/bylo IMHO lepsze od Aptany jesli chodzi o samo PHP
Być może. Ja na razie na Aptanę nie narzekam, bardzo dobrze mi się na tym pracuje.
Tomasz Grzechowski:
Zend Studio - nie zdecydowalem sie na zakup, wtedy oprocz PDT uzywalem Aptany i byla ona duzo lepsza do programowania client-side
Ja o tyle lubię Zend Studio, że korzystam w pracy z Zend Frameworka, poza tym nie widzę specjalnie jego wyższości nad Aptaną, ale gorszy też się nie wydaje.
Tomasz Grzechowski:
atutem Eclipse jest mnogosc pluginow, ktore mozna uzywac jednoczesnie/zamiennie
Aptana też ma ich trochę. Nawet kiedyś zainstalowałem pluginy do programowania w C/C++ pod Aptaną, ale niestety, coś nie trybiło ;).