Reklama
Szukaj zleceń na Getak.pl

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Temat: Marihuana - legalizacja

Ja bym zostawił po części tak, jak jest. Niech ci co chcą, niech sobie popalają. Za posiadanie więcej niż ileśtam gramów mogłyby być tylko mandaty, bez wsadzania ludzi do pudła i bez wsadzania na przymusowy odwyk. Nie chciałbym, żeby były sklepy z ziołem i żeby najrana dzieciarnia pętała się po mieście tylko dlatego, że może.
Nie uważam kogoś komu rośnie kilka listków za kryminalistę, ale nie widzę potrzeby żeby się z tym odnosić.
Maryśka według mnie nie stanowi jakiegoś zagrożenia dla ładu społecznego, napewno nie wiążą się z nią takie patologie jak z alkoholem, albo powikłania zdrowotne jak z nałogowym paleniem fajek.
5.12.2011, 21:09

Artur Hirth przedsiebiorca,
kyani

Mariusz Lipiński:
Trafiłem do tej grupy dzisiaj. I ciekawi mnie wasze zdanie, osób kreatywnych, co sądzicie o pomyśle grupy Wolne Konopie i ich Inicjatywie zbierania podpisów pod projektem ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
Ogólne założenie:
- depenalizacja osób skazanych za posiadanie i uprawę konopi
- posiadanie konopi na własny użytek
- uprawa na własny użytek

........

Mogę chyba udzielić głosu, jako osoba otwarta i praktyk, znam dopalacze, amfetaminę, trawkę alkohol, nawet na tym zarabiałem
( tylko zaznaczę 1 podstawowy fakt, jaki jest ummie, jestem wojownikiem, nie w sensie, że biegam z widłami, ale lubię walkę, wyzwania, a najlepsza walka, to walka z sobą, nie uzależniłem się i raczej do tego nie dojdzie, bo potrafię kontrolować nałogi, często robię sobie test, w taki sposób, że postanawiam sobie4 przerwę rok, pół roku, rożnie, albo często odmawiam sobie, jak mam ochotę)

Pisze na ten temat z prostej przyczyny, wszystko jest dla ludzi, Internet, trawka, piwko itd.. jedni się uzależniają inni nie. Lecz uważam, że każdy normalny dorosły człowiek powinien mieć prawo decydować o tym, czego chce, bo tak czy siak, palić ludzie będą, tak jak pili alkohol w czasach prohibicji, a chyba wszyscy wiemy, co się dzieje, jak biznes schodzi pod ziemie, prawda?

Rzeczywiście trawka pomaga, ale także szkodzi, zamula mózg, jeśli ktoś nie kontroluje się, ale wystarczy się tylko rozejrzeć, by zobaczyć, że nie trzeba trawki by człowiek sam się niszczył. ktoś, kto nie kontroluje swojego życia i ciała, to zawsze będzie się rujnował.

Moim zdaniem powinni zalegalizować, tak czy siak ludzie są zamuleni, przez TV, alkohol i inne rzeczy, więc trochę więcej nie zaszkodzi:)

Tylko jedna rada, warto sobie robić testy, np., jak poczujemy, że coś jest nie tak, zrezygnować, jak nie będziesz mógł, to masz znak! że tym bardziej trzeba przystępować. Tylko samodyscyplina pomoże nam wygrać, a oni nam nie pomogą zabraniając nam, jedynie to dadzą zarobić mafii i szkodzić obywatelom dobrym.

I żeby nie było, ani amfy, ani trawki nie brałem 2 lata:) ale teraz wakacje, 1 miesiąc zaszaleje, potem znowu przystopuje.

A co do dopalaczy, to śmieszne, po piwie jest więcej wypadków śmiertelnych, niż po dopalaczach.Artur Hirth edytował(a) ten post dnia 08.05.12 o godzinie 20:06
8.05.2012, 20:05

Artur Hirth przedsiebiorca,
kyani

:)

Artur Hirth edytował(a) ten post dnia 09.05.12 o godzinie 14:41
9.05.2012, 14:32

Piotr Wojciech Mikielewicz Grafika 3d /
Wizualizacje -
Studio Druku i
Reklamy Tomgr...