Reklama: Najlepszy program partnerski w sieci , KLIKNIJ

Stwórz profil

Musisz wpisać swoje imię
Musisz wpisać swoje nazwisko
Musisz wpisać poprawny e-mail
Musisz wpisać hasło (min. 8 znaków)
Musisz zaakceptować regulamin

Karol Z. Zrealizuję Twój
pomysł w zakresie
elektroniki i IT.:-)
Wł...

Temat: Projekty FLOSS a doświadczenie zawodowe

Witajcie,

Tym razem z pytaniem o sens udziału w projektach open source/free/libre software: jak, waszym zdaniem, wpływa udział w projektach z punktu widzenia zdobywania/budowania doświadczenia do przedstawienia na rozmowach kwalifikacyjnych? Jaką wartość ma praca jako wolontariusz? Zbędne zawracanie głowy, w dodarku za frajer, czy zdobycie wartościowego doświadczenia?

Jestem ciekaw opinii ludzi którzy tak pracowali/pracują i (chyba nawet bardziej)tej drugiej strony: "zatrudnicieli", project managerów, headhunterów, rekruterów...

Zapraszam do dyskusji.
8.10.2010, 12:26

konto usunięte

Tym razem z pytaniem o sens udziału w projektach open source/free/libre software: jak, waszym zdaniem, wpływa udział w projektach z punktu widzenia zdobywania/budowania doświadczenia do przedstawienia na rozmowach kwalifikacyjnych? Jaką wartość ma praca jako wolontariusz? Zbędne zawracanie głowy, w dodarku za frajer, czy zdobycie wartościowego doświadczenia?

Z wlasnego doswiadczenia: moze sie to przydac.

Lata temu, jeszcze pracujac w Polsce, podzielilem sie jakims swoim skryptem i regulkami z projektem Snort, co mialo troche pozniej pozytywny wplyw na moja rekrutacje za granica.
8.10.2010, 18:37

Michał Ł. Praw­da jest córą
cza­su poczętą w
przy­pad­ko­wym i
krót...

Podepnę się pod Łukaszowe "Przydaje się" - pokazuje twoje portfolio ale musi być konkretne. Poza tym świadczy o tym, że interesujesz się tym co robisz IMHO + ALE dużo zależy pd pracodawcy.

Michał
8.10.2010, 20:36

Przydaje się, ostatnio (chyba) dzięki temu dostałem ofertę pracy z Google :) (niestety na razie nie planuje wyjeżdżać, może kiedyś).
Nie ma sensu udzielać się "zeby ktoś mnie zauważył" ale jak lubisz/używasz dany projekt why not ?
20.10.2010, 12:10

Wyślij zaproszenie do