Karol
Z.
Zrealizuję Twój
pomysł w zakresie
elektroniki i IT.:-)
Wł...
Temat: Projekty FLOSS a doświadczenie zawodowe
Witajcie,Tym razem z pytaniem o sens udziału w projektach open source/free/libre software: jak, waszym zdaniem, wpływa udział w projektach z punktu widzenia zdobywania/budowania doświadczenia do przedstawienia na rozmowach kwalifikacyjnych? Jaką wartość ma praca jako wolontariusz? Zbędne zawracanie głowy, w dodarku za frajer, czy zdobycie wartościowego doświadczenia?
Jestem ciekaw opinii ludzi którzy tak pracowali/pracują i (chyba nawet bardziej)tej drugiej strony: "zatrudnicieli", project managerów, headhunterów, rekruterów...
Zapraszam do dyskusji.
Tym razem z pytaniem o sens udziału w projektach open source/free/libre software: jak, waszym zdaniem, wpływa udział w projektach z punktu widzenia zdobywania/budowania doświadczenia do przedstawienia na rozmowach kwalifikacyjnych? Jaką wartość ma praca jako wolontariusz? Zbędne zawracanie głowy, w dodarku za frajer, czy zdobycie wartościowego doświadczenia?
Z wlasnego doswiadczenia: moze sie to przydac.
Lata temu, jeszcze pracujac w Polsce, podzielilem sie jakims swoim skryptem i regulkami z projektem Snort, co mialo troche pozniej pozytywny wplyw na moja rekrutacje za granica.
Michał
Ł.
Prawda jest córą
czasu poczętą w
przypadkowym i
krót...
Podepnę się pod Łukaszowe "Przydaje się" - pokazuje twoje portfolio ale musi być konkretne. Poza tym świadczy o tym, że interesujesz się tym co robisz IMHO + ALE dużo zależy pd pracodawcy.Michał
Mariusz Gronczewski Linux Geek
Przydaje się, ostatnio (chyba) dzięki temu dostałem ofertę pracy z Google :) (niestety na razie nie planuje wyjeżdżać, może kiedyś).Nie ma sensu udzielać się "zeby ktoś mnie zauważył" ale jak lubisz/używasz dany projekt why not ?