Patrycja Picheta ....
Temat: Nowe logo - opinie
Witam Was Serdecznie,W chwili obecnej jesteśmy na etapie tworzenia logo naszej firmy. Jest to Zakład Kamieniarski.
Tworzy Nam go firma zewnętrzna.
Bardzo bym Was prosiła o ocenę tego logo.

Czy to logo do Was jakoś przemawia?
Co byście zmienili?
Bardzo proszę o merytoryczne uwagi :)
Z góry dziękujęPatrycja Picheta edytował(a) ten post dnia 17.09.10 o godzinie 11:12
wyrzucilbym gradienty, zmienil to przytlaczajace typo, usunal ten outline emblematu i uproscil te narzedia, bo jak na arzie nic w tym sie nie czyta ze to zaklad kamieniarski, chyba ze dla waskiej grupu kamieniarzy, ktorzy wiedza co to za narzedzia... ale chyba nie oni sa grupa docelowa... tzn zaczalbym robic to od poczatku... a o tym zapomnial bo nic sie z tego nie urodzi...
Damian
G.
l'amateur d'
komunikacji i
lojalności
na pierwszy rzut oka - zbyt skomplikowane - za dużo elementów wewn tarczyza mała czcionka deskryptora firmy
nieco mroczne... ale to może zamierzone :)
Krystian L. www.lekomaniak.pl
Mi się kojarzy z zakładem, ale pogrzebowym.W sumie nie wiem czemu, ale mam takie wrażenie.
Tomasz
Jarzębiński
Brand Manager
Activlab
Ja mam skojarzenie z masonerią... zupełnie nie wiem czemu :)
Tomasz Jarzębiński edytował(a) ten post dnia 17.09.10 o godzinie 11:35
Marek S. 511-808-851
Pozostawię to logo bez komentarza.
Kacper Sieradziński strony www
Trudne do zapamiętania, od nowa :)Temat: Nowe logo - opinie
Chaos i za dużo gry cieni.Przez fax przejdzie czarna plama.
jz
Patrycja Picheta ....
Dziękuję za opinie.Mam podobne odczucia ale chciałam się skonsultować z kimś ponieważ myślałam że może się mylę.
Właśnie chce by stworzyli coś innego ponieważ ten "herb" kamieniarstwa nie jest znany wśród ludzi.
Karolina
K.
właściciel,
Karolinex-Recykling
zupełnie nie na topie, logo przypomina przestarzały zakład a przecież u was nowoczesność, rozwój i technologiaOd nowa!!!!!
Patrycja Picheta ....
Karolina K.:
zupełnie nie na topie, logo przypomina przestarzały zakład a przecież u was nowoczesność, rozwój i technologia
Od nowa!!!!!
Dziękuję Pani :)
Karolina
J.
marketing online,
kierowanie
projektami
ja mam skojarzenia troche z niegdysiejszymi tarczami szkolnymi - chociaż w ich środku zawsze widniały nr szkoly, nazwa, - może chodzi własnie o tą otoczkę? a symbol - rzeczywiście troche masoński (nie mam nic do powyższych).
Mariusz
Żabicki
copywriting,
dotacje, strony www,
kameleoning :) itp.
A może proszę spróbować coś w stylu napis "zakład kamieniarski" w postaci kostki brukowej na przykład lub coś w tę deseń.Temat: Nowe logo - opinie
Mariusz Żabicki:moze lepiej nie... :)
A może proszę spróbować coś w stylu napis "zakład kamieniarski" w postaci kostki brukowej na przykład lub coś w tę deseń.
Patrycja Picheta:Pierwsze skojarzenie..tarcza od zbroi rycerskiej :)
Witam Was Serdecznie,
W chwili obecnej jesteśmy na etapie tworzenia logo naszej firmy. Jest to Zakład Kamieniarski.
Tworzy Nam go firma zewnętrzna.
Bardzo bym Was prosiła o ocenę tego logo.
Skoro jest to zakład kamieniarski to zamiast kombinować z logiem, gdzie każdy ma inne skojarzenie nie lepiej żeby logiem został kamień?Marta G. edytował(a) ten post dnia 17.09.10 o godzinie 13:01
no w jednym kolorze kamien bedzie wygladac imponujaco ":) trzeba myslec o tym gdzie i w jaki sposob to logo bedzie prezentowane... malutki kamien wyslany fakxem..mhm :) ja osobiscie poszedlbym w stylizowana typografie...
Patrycja Picheta ....
Łukasz K.:
no w jednym kolorze kamien bedzie wygladac imponujaco ":) trzeba myslec o tym gdzie i w jaki sposob to logo bedzie prezentowane... malutki kamien wyslany fakxem..mhm :) ja osobiscie poszedlbym w stylizowana typografie...
Właśnie zaczęliśmy z bratem myśleć i to o czym myślimy to właśnie oscyluje w kamieniu z tarczą w niego w komponowaną.
My praktycznie nie używamy faxu. Maile i tele :)
Łukasz K.:
malutki kamien wyslany fakxem..mhm :)
A mamy już tak rozwinięta technologię, żeby kamienie przesyłać faxem? :)
Patrycja Picheta ....
Dominik Szewior:
Łukasz K.:
malutki kamien wyslany fakxem..mhm :)
A mamy już tak rozwinięta technologię, żeby kamienie przesyłać faxem? :)
Dobre :)
Można takiego wysłać do poskładania :)
Patrycja Picheta:
Łukasz K.:
Właśnie zaczęliśmy z bratem myśleć i to o czym myślimy to właśnie oscyluje w kamieniu z tarczą w niego w komponowaną.
Ja rozumiem, że motyw obrony jest ostatnio w Polsce dość popularny, ale nie wiem czy tarcza się wybroni w kontekście fajnego i czytelnego logo (w wersji zaprezentowanej w wątku).
Bardziej mi się to kojarzy z pudełkiem "Lego - Zamek".