Autor Wypowiedź

Przemysław B.Kierownik Sprzedaży
- Zębiec S.A.

Witajcie,

powiedzcie mi, czy kiedys cos sie w Radomiu zmieni z pracą? Czy kiedykolwiek będzie można tu normalnie zarobić?
Widzę ile moich znajomych wyjechało z Radomia czy jego bliskich okolic, bo stracili wiarę we wszystko. Wiem, że duża część z tych osób chciałaby tu mieszkać, ale za co? Jak brak pracy?

Teraz oczywiście będzie fajnie, bo otworzy się nowe centrum handlowe i będzie praca. No tak, super satysfakcja z tego, że ktoś będzie zarabiał 1000-1500zł.

Paranoja jest. Totalna paranoja z tą pracą w Radomiu.

Przemek
14.09.2010, 12:14

Przemysław B.Kierownik Sprzedaży
- Zębiec S.A.

Przeglądając oferty pracy trafiłem na coś takiego:
http://www.infopraca.pl/praca/sprzedawca-do-sklepu-odz...

No żenua dosłownie... 1000-1200zł brutto...
Żeby było ciekawe, 198 osób wysłało CV do tej firmy. Totalna porażka!
16.09.2010, 13:17

Łukasz M.Otwarty na zmiany.

Tak wygląda większość ogłoszeń rekrutacyjnych w mieście. Poszukiwani są głównie przedstawiciele handlowi, kierowcy, doradcy klienta w firmach finansowych. Jednak wierze, że można znaleźć również ciekawą i w miarę dobrze płatną pracę;) Pozdrawiam.
18.09.2010, 10:44

Edyta O.właściciel

Obserwuję radomski rynek pracy już od kilku miesięcy. Do tej pory ukazały się trzy ciekawe, interesujące mnie oferty pracy. Oczywiście brałam udział w rekrutacji, z różnych powodów, bez rezultatu.
Widzę jednak, że w mieście powstają nowe obiekty, a tym samym nowe miejsca pracy, ciekawe, ale czy odpowiednio wynagradzane...?
Oprócz inwestycji, mam nadzieję, że firmy z ugruntowaną pozycją na rynku poszukują pracowników, tylko że jakoś ich nie widać w mediach...
4.10.2010, 12:34

Pracy szukałem przez 6 miesięcy. Niestety byłem bez żadnego doświadczenia ponieważ się uczyłem. CV zanosiłem do wielu firm. W tej co mnie przyjęli zanosiłem 3 razy. A tylko z tego względu, że ktoś nagle zrezygnował. Do 21 mam okres próbny. Ciekawe co będzie potem...
4.10.2010, 13:57

.konto usunięte

Gdy kończyłem studia była możliwość pracy w Urzędzie Statystycznym albo w ZUS. Z tego co wiem, teraz powstaje Centrum Przetwarzania Danych, które szuka pracowników.
Kiedyś ważne były dla mnie pieniądze ,dlatego wybrałem W-wę. Serce pozostało w Radomiu, dlatego chętnie podjął bym tu pracę.
6.10.2010, 19:09

Edyta O.właściciel

Witam,

Powoli kończę współpracę z moim dotychczasowym pracodawcą.
Jeśli ktoś z Państwa poszukuje lub słyszał o wolnym etacie na stanowisku specjalisty ds wynagrodzeń lub księgowej, lub w dziale eksportu, to proszę o informację:)

Pozdrawiam,
Edyta Orczykowska
14.03.2011, 17:54

Łukasz M.Otwarty na zmiany.

Cisza i małe zainteresowanie tematem... Widać nic się nie zmienia pod tym względem w mieście. A szkoda bo myślę, że wielu jest ludzi chcących podjąć pracę, dać z siebie wiele, poświęcić czas i energię by pracować. Czy tacy potencjalni pracownicy nie są atrakcyjni dla przyszłego pracodawcy...
18.03.2011, 18:20

Witam,

Redakcja Oko na Miasto poszukuje przedstawiciela handlowego do sprzedaży powierzchni reklamowej. Wymagania: kreatywność, komunikatywność oraz prawo jazdy kat.B.

CV ze zdjęciem prosimy kierować na adres biuro@okonamiasto.pl lub bezpośrednio na adres redakcji: Radom, ul. Żeromskiego 94, pokój 313.

Pozdrawiam,
k
25.03.2011, 15:28

Sylwester C.Życie to raj, do
którego klucze są
w naszych rękach. -
Fi...

Ja rozumiem że jest mało ciekawych ofert pracy w mieście, oraz to że pracodawcy zazwyczaj słabo płacą. Ale czy nie myśleliście o pracy w ten sposób żeby samemu stworzyć jakieś ciekawe miejsca pracy? Albo że wysokość wynagrodzenia zależy od wartości jaką osoba wnosi na rynek? Czynników jest w sumie znacznie więcej ale z tego co widzę to wiele osób zamiast wziąć odpowiedzialność za swoje życie woli zganiać winę na innych.
A tak poza tym jeżeli myślicie podobnie do mnie to proszę o kontakt, możliwe że będę w stanie pomóc. :)
25.03.2011, 17:53

Sylwester C.:
żeby samemu stworzyć jakieś ciekawe miejsca pracy?

Masz na myśli rozpoczęcie własnej działalności i zatrudnienie kogoś?

Dzisiaj moja żona była na przesłuchaniu z urzędu pracy. Jakiś czas temu skończyła naukę i oczywiście nie dostała pracy, bo nie ma żadnego doświadczenia. Pytanie, w jaki sposób ma zdobyć te doświadczenie?

PS ciekawy artykuł

http://wyborcza.pl/1,75480,9325070,Czekam_na_brief_zyc...Bartek Sadkowski edytował(a) ten post dnia 28.03.11 o godzinie 20:44
28.03.2011, 20:43

.konto usunięte

Bartek Sadkowski:
Sylwester C.:
żeby samemu stworzyć jakieś ciekawe miejsca pracy?

Dzisiaj moja żona była na przesłuchaniu z urzędu pracy. Jakiś czas temu skończyła naukę i oczywiście nie dostała pracy, bo nie ma żadnego doświadczenia. Pytanie, w jaki sposób ma zdobyć te doświadczenie?

PS ciekawy artykuł

http://wyborcza.pl/1,75480,9325070,Czekam_na_brief_zyc...Bartek Sadkowski edytował(a) ten post dnia 28.03.11 o godzinie 20:44

Nie wierzę w takie rzeczy - mówię o artykule. Będąc na 3 roku studiów dziennych urodziłam dziecko, na 4 roku stwierdziłam, że rozpoczęcie pracy nie jest kwestią wyboru, ale musu. Nie było łatwo bo:
1. brak doświadczenia.
2. małe dziecko.
3. studia dzienne i mimo indywidualnego toku nauczania pracodawcy obawiali się, że nie dam rady.

Oczywiście musiałam wysłać tony CV, przejść kilkanaście rozmów kwalifikacyjnych, ale się udało. Wszystko oczywiście zależy od tego, gdzie chce się pracować. Moim marzeniem była praca w księgowości, niestety tam bez doświadczenia nie ma możliwości uzyskania zatrudnienia. Niestety musiałam rozważyć czy chce pracować rok, dwa za darmo w biurze rachunkowym i zdobyć doświadczenie, czy wziąć to co mi oferują. W ostatecznym rozrachunku uważam, że dobrze wybrałam. Oczywiście nie popieram zakładania działalności zaraz po studiach bo nawet przy uzyskaniu kapitału w formie dofinansowania nie jest to proste. Człowiek musi mieć jakiś punkt odniesienia i doświadczenie w innym wypadku może stać się kolejną firmą Krzak&Krzak, która po roku będzie się musiała zamknąć. Ważne jest jednak jedno - nie można się poddawać, a swoje marzenia i aspiracje weryfikować z rzeczywistością.

Pozdrawiam.
28.03.2011, 21:32

.konto usunięte

A ja proponował bym studentom zacząć pracować już w czasie studiów. Ja sam studiowałem dziennie, na trzecim roku zacząłem dorabiać w różnych projektach, a na czwartym miałem już pierwszy etat. By robić, to co mnie interesuje, musiałem stąpać małymi kroczkami do przodu i czasem wyjechać do innych miast po konkretną pracę. Ale to się opłaciło, w momencie skończenia studiów miałem już doświadczenie praktyczne i moja sytuacja na rynku pracy wyglądała dosyć dobrze. Ci, co jeszcze studiują, niech spróbują zahaczyć się nawet dorywczo o pierwszą pracę, później idzie już z górki. Powodzenia.
28.03.2011, 21:41

Sylwester C.Życie to raj, do
którego klucze są
w naszych rękach. -
Fi...

Nie zawsze to jest od razu konieczne. Ludzie nie wiedzą o wielu możliwościach, a czasami nawet nie próbują się dowiedzieć bo z góry zakładają że to nie ma sensu. Podstawa to pozytywne nastawienie :)
A ktoś kto nie ma doświadczenia i chce jednak szukać pracy to powinien się skoncentrować na takich ofertach i stanowiskach gdzie doświadczenie nie jest wymagane, a co będzie później to czas pokaże.
29.03.2011, 20:59

Radosław WollenszlegerRegionalny Kierownik
Sprzedaży

Aktualnie szukam kandydatów na stanowisko Konsultanta Handlowego.
Umowa o pracę na etat plus prowizje. Chętnych proszę o kontakt pod numerem 790038030. Spotkania rekrutacyjne w środę.
Pozdrawiam,

Radosław Wollenszleger
11.04.2011, 18:54

Izabela M.Administracja

nieaktualneIzabela ". edytował(a) ten post dnia 18.09.11 o godzinie 13:06
1.07.2011, 10:05

Karina Barbara Komorowskakonsultant ślubny,
fotograf

Poszukuję franczyzobiorców do prowadzenia oddziału agencji ślubno-eventowej m.in. w RADOMIU...

Chętnych proszę o pytania na: franczyza@perfectmoments.pl
Zapraszam na: http://perfectmoments.pl
i na http://blog.perfectmoments.pl

Pozdrawiam serdecznie,
Karina KK
18.07.2011, 19:08

Monika StyczyńskaKonsultant ds.
Rekrutacji, Manpower
Polska Sp. z o. o.

Witam,

Aktualnie dla jednego z moich klientów, pilnie poszukuję osoby z doświadczeniem w kierowniu zespołem/sklepem do podjęcia pracy w sklepie odzieżowym w Galerii Słonecznej.

Zainteresowanych proszę o przesyłanie aplikacji na adres
anna.toporowska@manpower.pl
602-666-661.

Pozdrawiam,
5.08.2011, 12:37

.konto usunięte

(repost z innej grupy)

Cześć wszystkim,

z racji tego, że sporo osób tu zagląda, a ja nie chce być kolejnym wykształconym bezrobotnym, mam pytanie: czy ktoś z was nie wie przypadkiem o jakiejkolwiek możliwości pracy/płatnego stażu w branży IT na terenie Radomia? Jestem studentem ostatniego roku, całkiem zgrabnie administruję Linuksem/Uniksem, mam trochę doświadczenia z Visual C# (obecnie piszę w nim sekwencer muzyczny na pracę dyplomową) oraz C++, troszkę również w Javie (Eclipse). Jestem także nieformalnym mistrzem wioski w serwisowaniu PC. :) A z zamiłowania muzykiem, gitarzystą.

Naprawdę, jakiekolwiek informacje będą przydatne, bo o ile nie chcę zostać domokrążcą naprawiającym komputery, to mimo wszystko wolę nie być zupełnie bez pracy.

Próbki oprogramowania, muzyki, czegokolwiek - z chęcią wyślę na PM.
5.09.2011, 12:29

Paweł M.specjalista w
zarządzaniu
sprzedażą

5.09.2011, 13:46

Wyślij zaproszenie do