Przemysław
Wójtowicz
handlowiec, Bocian
sp.j.
Temat: Odstraszające reklamy
Witam. Jestem w trakcie kończenia pracy magisterskiej, lecz chciałby jeszcze rozszerzyć część teoretyczną. Mój temat dotyczy właśnie nieudanych kampanii reklamowych które odstraszają klientów zamiast przyciągać. Liczę na pomoc w zalezieniu jeszcze kilku przykładów takich kampanii.
Dagmara
D.
operacyjny na
wypowiedzeniu :):)
Zacznij od poczytania tematów e tej grupie.
Przemysław
Wójtowicz
handlowiec, Bocian
sp.j.
Szczerze mówiąc dodałem temat w momencie kiedy dotarłem do 20 (z 82) strony tematów.Przeglądam dalej i kilka pomysłów już zaczerpnąłem, ale jeśli ktoś byłby tak miły i podrzucił jeszcze jakiś pomysł to z góry dziękuję.
Jak do tej pory nie spotkałem się z opinią o przypadkach takich jak np. o Pajero, który nie sprzedawał się w krajach Ameryki łacińskiej przez tłumaczenie nazwy.
Krzysztof Wróblewski Project Manager
Przemysław Wójtowicz:
Jak do tej pory nie spotkałem się z opinią o przypadkach takich jak np. o Pajero, który nie sprzedawał się w krajach Ameryki łacińskiej przez tłumaczenie nazwy.
W Krakowie stoi Kamienica Bonerowska, od nazwiska bankiera Zygmunta Starego. Znajdowała się tam restauracja o nazwie Boner Palace, ale od kiedy amerykańscy turyści zaczęli robić sobie zdjęcia przy nazwie, umierając przy tym ze śmiechu - restauracja zmieniła nazwę na mniej dla Amerykanów... fizjologiczną.
Nie jest to kampania i może nie odstraszała targetu (ba! wręcz przeciwnie), ale chyba zamierzenia twórców nazwy były kompletnie inne.
Anegdotycznie pozdrawiam
Paweł
Kupper
Właściciel,
eithel.pl
Mam swój typ: Tena Lady i lekkie nietrzymanie moczu.Drugie miejsce: Żanet Kaleta :)
Więcej znajdziesz na GL, jest spory temat o tym, poszukaj.. i to na pewno na pierwszych 20 stronach :)
Krzysztof
Łabuszewski
REKLAMA NA KAŻDY
BUDŻET
przyznaję.działają.teraz juz moge nietrzymać.
Agnieszka
Górnicka
Prezes, agencja
badawcza Inquiry
Polecam książkę "Brand Failures" . 100 przykładów z całego świata, wraz z analizą. Do nabycia w amazon.com.Agnieszka Górnicka edytował(a) ten post dnia 03.10.10 o godzinie 21:14
Maciej
Tesławski
Strategia i
lojalność